Το Φόρεμα...

Φτάνουν οι γιορτές, τα Χριστούγεννα είναι κοντά! Σιγά-σιγά θα στολιστούν οι βιτρίνες και ο αέρας της πόλης θα πάρει χρώμα εορταστικό... Οι νοικοκυρές θα καθαρίσουν το σπίτι, θα στρώσουν τα χαλιά, θα στολίσουν το δέντρο, θα αρχίσουν να φτιάχνουν τα γλυκά, και το σπίτι θα πλημμυρίσει με μυρωδιές και χρώματα... Μου αρέσει η θαλπωρή των γιορτών...

Ποιά είναι όμως η αγωνία η μόνιμη της σύγχρονης γυναίκας? Τι είναι εκείνο που βασανίζει το μυαλό μας (το 'μας' για να μην το παίζω υπεράνω και παρεξηγηθώ;)) και θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί για έναν ολόκληρο μήνα? Μα φυσικά τι θα στο καλό θα φορέσουμε στις γιορτές! Και πόσα κιλά θα καταφέρουμε να χάσουμε, ώστε να μπούμε σε εκείνο το Φόρεμα που εδώ και καιρό φιγουράρει στις βιτρίνες! Αχ, γυναίκες με τις αγωνίες μας...

Γυναίκες που μέσα σε όλα προσπαθούμε να χωρέσουμε και το γυμναστήριο (ή το ινστιτούτο ανάλογα με το budget)! Ο στόχος είναι μεγάλος και ο χρόνος στη διάθεση μας ελάχιστος! Πρέπει να φύγουν όλα τα περιττά κιλά, να εξαφανιστεί η κυτταρίτιδα, να σμιλευτούν οι γλουτοί και τα μπράτσα, και όλα αυτά μέσα σε μόλις ένα μήνα! Impossible!!! Αν ήταν δυνατόν να ψηλώναμε και 5-6 πόντους δε θα μας χάλαγε πάντως... Ανάθεμα την τήν ανέχειά μας που δε μπορούμε να διαθέσουμε χρήματα για το περιβόητο (και θαυματουργο!) power plate:S Πας εκεί για 15 λεπτά 3 μέρες την εβδομάδα και γίνεσαι σου λέει Σκλερανίκοβα! Πρέπει τώρα να ιδρώνουμε και ξε-ιδρώνουμε σε διαδρόμους και αίθουσες αεροβικής! Κάθε φορά το ίδιο και το ίδιο! Μα πώς είναι δυνατόν να μη θυμόμαστε ότι πρέπει να γυμναζόμαστε συστηματικά και όχι μόνο τον τελευταίο μήνα πριν από τις γιορτές και τις διακοπές? Αυτό ποτέ δε θα το καταλάβουμε!

Και φτάνουμε οι γυναίκες σωρηδόν στο γυμναστήριο με τη φόρμα τη μάυρη (για να κόβει) και το αθλητικό το ρόζ (γιατί πάνω από όλα έχουμε στυλ), και κατακλύζουμε την αίθουσα αεροβικής. Πού να σταθείς, πού να ακουμπήσεις το μπουκαλάκι με το νερό και πώς να κουνηθείς? Ούτε σε συναυλία τέτοια κοσμοσυρροή! Γυναίκες από όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές τάξεις, γυναίκες παντρεμένες, ανύπαντρες, χωρισμένες, με παιδιά, με πεθερικά, με αρθριτικά,... Γυναίκες με κοινό στόχο να μπουν στο Φόρεμα!

Στο ζέσταμα ίσα-ίσα που προσέχουμε τι μας λέει η γυμνάστρια. Σιγά να μην αφήσουμε την ψιλή κουβέντα με την κα. Τάδε. Καλέ τι να το κάνουμε το ζέσταμα, εδώ θέλουμε δράση και άμεσα αποτελέσματα! Ε, να εκμεταλευτούμε το χρόνο για να μάθουμε και κανένα νέο... Βέβαια το πράγμα αλλάζει αν είναι γυμναστής αντί για γυμνάστρια! Καλά ούτε σε αυτήν την περίπτωση το χρειαζόμαστε το ζέσταμα, αλλά σιγά να μην λέμε με την κα. Τάδε τι έκανε η κα. Δείνα! Τώρα έχουμε 'θέμα' να κοιτάμε και να θαυμάζουμε ντε;)

Όταν αρχίζει κανονικά η προπόνηση, το παίρνουμε ζεστά το πράγμα! Και ένα και δύο και τρία και τέσσαρα και πάλι από την αρχή... Μέσα από τον καθρέφτη κοιτάμε το σώμα μας. Εντάξει έχει κάποιες ατέλειες, αλλά σε σύγκριση με την κυρία δίπλα σκίζουμε;) "Ψιτ!", στην φιλενάδα μας, "θα πάω λίγο πιο μπροστά, να σταθώ δίπλα στην κα. Τάδε. Κοίτα και πες μου αν έχω τόσο μεγάλο #@#@ όπως αυτή!". Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα και πάλι από την αρχή... Μια ματιά στο μεγάλο ρολόι στον τοίχο και οι δείκτες μοιάζουν να έχουν σταματήσει! Διάλειμμα για να δέσουμε (και καλά;)) τα κορδώνια, άλλο ένα διάλειμμα για να πιούμε νερό (α, όλα και όλα! πρέπει να αναπληρώνουμε τα χαμένα υγρά!), ακόμα ένα για να πιάσουμε τα μαλλία σε αλογοουρά (εχθές πήγα κομμωτήριο που να πάρει!). Ουφ και ιδρώσαμε οι γυναίκες πολύ! "Καλά θα το χτυπήσω το κάτιτις μου στο σπίτι. Μετά από τόσο κόπο να μην κοιμηθώ και νηστική!"

Βρε τι τραβάει η σύχρονη γυναίκα, και κανείς να μην συμμερίζεται τον πόνο της... :)

Comments

  1. Και ας λένε,να κι η Φωφώ,
    πούχει εναν ποπό πω!πω!!!

    Βρε,τι τραβάτε και σεις οι...χορεύτριες:))))

    ReplyDelete
  2. πολύ ωραίο το καινούριο design!

    Λοιπόν, εγώ το Φόρεμα το χτύπησα ήδη.

    Θα διαφωνήσω όμως με τις επενδύσεις γυμναστηρίου & co.
    Η μεγάλη επένδυση πρέπει να γίνει σε ένα κορσέ telemarketing, από αυτά που πιάνουν μπράτσο, πλάτες, κοιλιές, γοφούς, μπούτια, κώλους και όλα τα σχετικά. Το μόνο που μένει είναι το ντεκολτέ και η γάμπα. Με ένα ψηλό τακούνι δε, έχεις ήδη 5 πόντους σε ύψος και 3 κιλά λιγότερα :-)

    Σημείωση: Απαραίτητα αξεσουάρ εκτός από τσάντα, ζώνη, πορτοφόλι κλπ. είναι ένα ψαλίδι ασφαλείας για να κόψεις τον κορσέ όταν φτάσεις στο νοσοκομείο επειδή δεν έπαιρνες ανάσα. Μια εναλλακτική λύση είναι και η πτυσσόμενη φιάλη οξυγόνου για παν ενδεχόμενο. Και το βασικό τρικ: αν φορέσεις κορσέ, μην πιείς... γιατί αν τον βγάλεις, άντε να ξαναμπείς!

    Υ.Γ. Στην πλατεία έχουν αραδιάσει τις λουκανικάρες και αχνίζουν τα κρασιά! Σήμερα μας είπε γειά κι ο Αϊ Βασίλης από το έλκυθρο!

    ReplyDelete
  3. @VaD
    Τι να κάνει και η Φωφώ με τον πωπό? Εγώ πάντως δε με βλέπω να μπαίνω στο φόρεμα! :D

    @Κατερίνα
    Το τι γέλιο έκανα με την 'πρόταση' σου δε λέγεται!
    Εγκαταλείπω ευθύς αμέσως τη μαύρη φόρμα, το ρόζ αθλητικό και το χοροπηδητό και βγαίνω στην αγορά προς αναζήτηση υπερ-πολύτιμου κορσέ! :D

    Υ.Γ. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :)

    ReplyDelete
  4. ουφ!!! αγχώθηκα με όλα αυτά !!!
    και γιατί ? για να χωρέσεις σε ενα φόρεμα ? και όλα αυτά τα ωραία τραπέζια μέσα στις γιορτές με ατελείωτες πιατέλες φαγητού και γλυκών και ποτά ? έ οχι μωρέ !!! Το παίρνουμε ένα νούμερο μεγαλύτερο και τελειώνει η υπόθεση !!!

    καλημέρα !!!

    ReplyDelete
  5. αγαπητή Fri μη μασάς...

    δεν υπάρχουν θαυματουργά μηχανήματα και θαυματουργές μέθοδοι...

    λίγο γυμναστική και σωστή διατροφή...σε βάθος χρόνου...από τώρα για το καλοκαίρι δηλαδή...θα υπάρχουν ορατά και μόνιμα αποτελέσματα

    ReplyDelete
  6. @K@terin@
    Σιγά να μην αγχωθούμε! Να χάσουμε όλα αυτά τα τραπέζια? Μα αυτά δεν είναι όλο το ζήτημα? Τόση προετοιμασία και τόσα έξοδα να πάνε χαμένα? Όχι μόνο νούμερο, αλλά και σχέδιο είμαι διαθετιμένη να αλλάξω ;)

    @Λασπολόγος
    Καλέ από αυτά να μασάω? Δε μασάω έναν κουραμπιέ καλύτερα που τους φτιάχνει ωραίους η μάνα μου? :) Άλλωστε για τους άλλους λέω, όχι για εμένα...;) Αν το πάω έτσι βέβαια, το καλοκαίρι με βλέπω με ορατά αποτελέσματα κυτταρίτιδας :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Νέο ξεκίνημα σε νέους τόπους

Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά

Κάνε Διάλεξη και θα δεις!