Άντε βρε Πέτρο, τρέχα επιτέλους να ησυχάσει ο δόλιος ο γέρος!

Τα λέει ο Λαζόπουλος (και επιμένει) για τις εμμονές τις γριάς, αλλά και ο γέρος δε σου πάει πίσω! Με διαφορετική θεματολογία (και φρασεολογία) βέβαια σε σχέση με τη γριά, αλλά άμα του κολλήσει κάτι στο μυαλό, τρέχα να του το ξεκολλήσεις μετά... Βρε, θα μείνει εκεί στο μυαλό του εις τους αιώνες των αιώνων! Άσε που ό,τι πιστεύει το διεκδικεί, το αμύνεται, το φωνάζει! Μπορεί και να το υπερβάλει κάπως, αλλά τι να τον κάνεις? (Σημ.: Όταν λέω γέρος δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα, αλλά στο σύνολο τους.) Την αφορμή την αποκόμισα αυτό το Σάββατο και η ιστορία μου έχει ως εξής.

Το Σάββατο που μόλις μας πέρασε το τράβαγε η μέρα το γήπεδο. Είχε ωραίο καιρό, ήταν απογευματινός ο αγώνας, και έπαιζαν ομάδες Α' Εθνικής μεν, 'low profile' δε, οπότε και φτηνό ήταν το εισιτήριο και δεν προβλέπονταν τίποτα έκτροπα. Γιατί να μην πάμε να δούμε λίγη μπάλα, να στηρίξουμε και την ομάδα της πόλης μας?

Σε κάτι ντέρμπι που έχω πάει στο παρελθόν, ντέρμπι σου λέει είναι πλήρωσε ντάγκα της ντούγκα της έναν σκασμό λεφτά για το εισιτήριο. Τι να κάνω και εγώ? Λόγω της μόνιμης οικονομικής κρίσης που περνώ, θεσούλα στο πέταλο που είναι και το πιο φτηνό. Μπορεί να μην είχα την καλύτερη δυνατή θέα σε όλο το γήπεδο, είχα όμως την ικανοποίηση να βλέπω τον Νικοπολίδη (πρώην τερματοφύλακα, νυν κηπουρό) να κάνει διατάσεις, ήμουν και στην πηγή των συνθημάτων και ήταν όλα μια χαρά!

Αυτό το Σάββατο όμως ήταν ευκαιρία! Όπου και να καθήσεις σου λέει ίδια τιμή το εισιτήριο! Αγοράζω και εγώ εισιτήριο ακριβώς στη μέση, φάτσα μόστρα είχα τον κύκλο στο κέντρο του γηπέδου! "Τώρα", σκέφτηκα, "θα έχω οπτική επαφή με όλες τις φάσεις και την καλύτερη άποψη ever για τον αγώνα".

Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό και πριν ακόμα αρχίσει το παιχνίδι, ρίχνω μια ματιά γύρω τριγύρω και διαπιστώνω πως ο μέσος όρος ηλικίας των συν-φιλάθλων μου είναι τουλάχιστον 30 χρόνια πάνω από την ηλικία μου. Μου φάνηκε κάπως, αλλά δε βαριέσαι... Εγώ καθόμουν ακριβώς στο μέσο του γηπέδου! "Το πολύ πολύ να παρακολουθήσω τον αγώνα χωρίς συνθήματα, σα σε κυριακάτικη λειτουργία. Έτσι και αλλίως δεν είναι ντέρμπι...", σκέφτηκα. Όταν μάλλιστα ήρθε και ο πρόεδρος της ομάδας και έκατσε 2 σειρές πίσω μου χαμογέλασα με ικανοποίηση. Ίσως μέσα μου να πίστεψα κιόλας πως θα με δει η μάνα μου στην tv...

Οι παίκτες και οι διαιτητές μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο... Ο διαιτητής σφυρίζει την έναρξη του αγώνα. Ο γέρος φωνάζει αγριεμένος, "Βρε άι στο διαολό παλιό-Πόντιε". (Σημ.: Ο διαιτητής είναι από το Κιλκίς.) Τι έγινε βρε παιδιά? Έγινε κάτι που δεν είδα? Τι στο καλό έκατσα στη μέση του γηπέδου? "Μάλλον τον βρίζουν έτσι προληπτικά", σκέφτηκα, "για το γούρι που λέει ο λόγος". Οι παίκτες τρέχουν. "Έλα Πέτρο, τρέχα Πέτρο, γιατί δεν πιάνεις τη μπάλα να τους αλλάξεις τα φώτα Πέτρο?", ο γέρος. Ααα, δε θα τα πάμε καλά! Πρώτα από όλα ποιός είναι αυτός ο Πέτρος, και έπειτα γιατί τέτοια εμμονή? (Σημ.: Είμαι καινούρια στην πόλη και δεν την ξέρω καλά την ομάδα.) Ανοίγω γρήγορα-γρήγορα το φυλλάδιο που βρήκα στο κάθισμα μου. Έχει τα ονόματα των παικτών. Μάλλιστα, ο Πέτρος είναι ο ομορφούλης με το νούμερο 15 στη φανέλα και παίζει μέσος. Τον βλέπω και κινείται από την αριστερή πλευρά του γηπέδου. Για να συγκεντρωθώ τώρα στον αγώνα... Την μπάλα την έχει επιθετικός της αντίπαλης ομάδας, έχει στριμώξει την άμυνά μας από τα δεξιά. "Έλα Πέτρο, τρέχα Πέτρο, αυτός είναι βλάκας ρε Πέτρο, πάρτου την μπάλα Πέτρο!", ο γέρος. Μα συγγνώμη τον βλέπει τον Πέτρο? Το ότι ο Πέτρος είναι τελείως εκτός φάσης το έχουμε αντιληφθεί? Σουτάρει ο επιθετικός της άλλης ομάδας, βγαίνει (ευτυχώς) άουτ η μπαλιά του. "Ου να μου χαθείς παλιο-Πόντιε", ο γέρος. "Μήπως βλέπουμε άλλον αγώνα με το γέρο?", αναρωτιέμαι. Κάνουμε επίθεση και ο επόπτης δείχνει τον παίκτη μας (δικαίως) σε θέση οφ-σάιντ. "Βρε Πέτρο πάρε τα πόδια σου ρε!", ο γέρος. [...] Και όσο προχωρούσε ο αγώνας άναβε ο γέρος, εμπλόυτιζε τη φρασεολογία του ο γέρος, τα άκουγε ο διαιτητής και ο Πέτρος έπρεπε by default να είναι μέσα σε όλες τις φάσεις! Τι τους πληρώνουν 11 παίκτες στην ομάδα??? Μέχρι να τελειώσει ο αγώνας ένιωθα πια σαν τον Κόκκορα του Αρκά: Όλη η ζωή μου μια μοναχική πορεία...

Comments

  1. xaaaxaxaxxa

    σαν ελληνικη ταινια με την βλαχοπουλου

    χαχαχ

    ReplyDelete
  2. Εικόνα από παλιά,σ'ολα τα γήπεδα που πήγαινα οι ίδιοι καταπληκτικοί τύποι στην κερκίδα,όρεξη νάχεις,να μη σου μένει στομάχι απ'τα γέλια!
    -Ρε Κύριλλε,βάλε μέσα ένα σεντερφόρι ταχύ και γρήγορο! !))))

    ReplyDelete
  3. @skouliki
    Μα ακριβώς έτσι! Σου λέω είχα μεταφερθεί τελείως αλλού! xaxa

    @VaD
    Μα VaD μου γελούσα κατα τη διάρκεια του αγώνα, γελούσα μετά τον αγώνα, γελούσα την άλλη μέρα... Απίστευτοι οι τύποι!
    "Ο Φλάβιος είναι τρομέρος, θα τους το βάλει το γκόλ και ούτε που θα το καταλάβουν", ο γέρος. Ψάχνω στο γνωστό φυλλάδιο και βλέπω πως ο Φλάβιος είναι 'Φλάβιο' και είναι Βραζιλιάνος, και επίσης τυχαίνει να παίζει άμυνα :D

    ReplyDelete
  4. Σαν τον Κόκορα του Αρκά!!! Χαχαχα!!!
    Στο γήπεδο ακούς τα απίστευτα!! Μην σου φαίνεται περίεργο! Ακόμα και στο ΟΑΚΑ (έχω διαρκείας του Παναθηναϊκού), αν κάτσεις στο κέντρο θα ακούσεις τρελά πράγματα! Το καλύτερο είναι να συμμετέχεις κιόλας, λέγοντας τα δικά σου απίστευτα!! Το καλύτερο όμως είναι να βλέπεις αγώνες μικρότερων κατηγοριών! Όσο μικρότερη η κατηγορία, τόσο πιο γραφικοί οι θεατές!!! Τρελά γέλια λέμε!! Παλιά που έπαιζα μπάλα σε ερασιτεχνική ομάδα, πολλές φορές με έπιαναν τα γέλια με αυτά που άκουγα από τις κερκίδες!!!
    Καλημέρα και καλή βδομάδα!!

    ReplyDelete
  5. For the record να συμπληρωσω ότι ο εν λογω Πέτρος είναι ο παγκοσμίου φήμης βραζιλιάνος από την Βέροια, Πέτρος Κανακούδης :) :)

    Το γήπεδο αξίζει για κάτι τέτοιους τύπους που πετάνε ατάκες σε κάθε ευκαιρία:
    "Φάουλ? Ποιό φάουλ ρε ζουμπά (αναφορά στο ύψος του άρχοντα του αγώνα)? Ούτε που μάτωσε ο θεατρίνος (αναφορά στις υποκριτικές ικανότητες του αντιπάλου)! Άσε το βόδι να φάει χορτάρι που τον κάνανε και χαφ οι τσέλιγκες (πολλαπλές αναφορές στην επαρχιακή καταγωγή του αντιπάλου καθώς και της ομάδας του)"...

    ReplyDelete
  6. @Γιώργος Τ.
    Οπότε τέρμα τα ντέρμπι και τα πέταλα! χαχα
    Από εδώ και πέρα μικρές κατηγορίες, κέντρο και μπλοκάκι να σημειώνω όλα τα καλά! Θα πάρω και εγώ διαρκείας, τέτοιες ατάκες αξίζουν τον κόπο ;)

    @Christos
    Και πού το κατάλαβες εσύ ποιος είναι ο Πέτρος? Αλλά θα μου πεις 2 βραζιλιάνοι είναι όλοι και όλοι στην ομάδα: ο από τη Βέροια ορμώμενος Κανακούδης και ο Φλάβιος που ο παππούς του πρόσθεσαι το 'ς' για να τον νιώσει δικό του παιδί! χαχα
    Τελέιωσε! Το μπλοκ και το στυλό είναι απαραίτητα αξεσουάρ για την επόμενη φορά που θα βρεθώ στο γήπεδο!

    ReplyDelete
  7. Χα χα χα!!! Πολύ καλό!!!
    Τώρα θυμήθηκα τις μέρες που η ομάδα μας, ο Πανηλειακός βεβαίως βεβαίως, ήταν Α' κατηγορία: έπαιζαν μέσα Γιαννακόπουλος και Τζόλε!!! Το αποκορύφωμα της πορείας μας στα σαλόνια ήταν ένα γερό βρωμόξυλο που είχε πέσει στην Καλαμάτα μεταξύ Πυργιωτών και Καλαματιανών. Ο θείος μου ο καημένος για να γλιτώσει το ξύλο, πήγε σε ένα καφενείο στην Καλαμάτα μέσα και έπαναλάμβανε συνεχώς: "Εμείς εκεί στην Έδεσσα δεν κάνουμε τέτοια"...
    Χαιρετούρες!!!

    ReplyDelete
  8. Το σχόλιο της Blogger_girl με το θείο δήθεν από την Έδεσσα ήταν απίστευτο!

    Fri, παρόλο που δεν είμαι ποδοσφαιρόφιλη, νομίζω ότι μόλις με έπεισες να πάω κι εγώ στο γήπεδο!

    ReplyDelete
  9. @Blogger_girl
    Ώστε έχει ζήσει τέτοιες μεγάλες δόξες ο Πανηλειακός... Άντε με το καλό να τον χαρείτε και πάλι στην Α' Εθνική:Ρ Εδώ γελάνε και τα μουστάκια των ντόπιων, πολύ κόρδωμα σου λέω!

    Πολύ γέλασα με την ιστορία σου :D:D

    @Κατερίνα
    Μα παιδί μου σου λέω είναι εμπειρία! Και μην ξεχάσεις το μπλοκάκι σου και το στυλό σου! Για να έχεις να διηγιέσαι μετά... ;)

    ReplyDelete
  10. τι τραβας και εσυ ..

    παντως εχει πολυ πλακα

    ReplyDelete
  11. @skouliki
    Αστα skoulikάκι μου! Αυτά που περνάω σε ποιόν να τα πω και ποιός να με πιστέψει :D

    ReplyDelete
  12. Καλησπέρα και από εμένα Fri,

    Τέτοιες ιστορίες από τον γήπεδο εχω πάρα πολλές! Κι εγώ για χρόνια διαρκείας στην Τούμπα (ακόμα και σήμερα δηλαδή και ας λείπω στην Αγγλία ) έχω ακούσει...!

    30,000 κόσμος, όοι τους προπονητές, πρόεδροι, διαιτητές και ότι άλλο. Ξεκινάει ο εκφωνητής να λέει συνθέσεις πετάγεται κάποιος «τι τον έβαλες ρε Αγγελε (ο Αναστασιάδης) αυτόν;» «και ποιον να βάλει;» πετάγεται ο παππούς από 3 σειρές παρακάτω..καυγάς εκεί για το ποιος είναι καλύτερος. Καλά για τον διαιτητή ότι και να πω είναι λίγα. Το καλύτερο που άκουσα ήταν «Που να πας και να βρεις παντόφλες άλλου σπίτι σου ρε μπαγλαμά» και ακόμα γελάω όταν το σκέφτομαι!

    Να πηγαίνεις στο γήπεδο. Πάντα γίνεται πολύ χαβαλέ αν δεν είναι επικινδυνο παιχνίδι. Ειδικά όπως λέει και ο Γιώργος στις μικρές κατηγορίες. Όσο μικρότερη η κατηγορία, τόσο πιο γραφικοί οι θεατές!!

    ReplyDelete
  13. @NdN
    Καλησπέρα NdN,

    το φαντάζομαι πως κάποιος που 'συχνάζει' στο γήπεδο μπορεί να δημοσιεύσει ολόκληρο βιβλίο με ατάκες του γηπέδου. Εδώ μία φορά πήγα και δε δυσκολεύτηκα να βρω...

    Θα πηγαίνω το λοιπόν στο γήπεδο, το έβαλα σκοπό! Τώρα που το γήπεδο είναι δίπλα στο σπίτι μου εννοείται πως θα πηγαίνω! Ψάχνω ήδη εισητήρια για τον επόμενο αγώνα... Αυτό βέβαια θα είναι με μεγάλη ομάδα, οπότε στο πέταλο με τα φτηνά εισητήρια και τη νεολαία με κόβω, και θα χάσω την ατάκα του παππού, αλλά θα πάω όπως και να' χει...
    Άλλωστε ύστερα από τόοοοοοσα χρόνια νταραβέρι μόνο με αντροπαρέες φυσικό είναι να μου αφήσουν 'κληρονομιά';)

    ReplyDelete
  14. χα χχχααχαααααχα
    ο Πέτρος που πάει παντού.
    Τι τα θές, ο γέρος ήτανε προγραμματισμένος μόνο γιά να βλέπει τον Πέτρο.
    μη παραπονιέσαι όμως, καινούριο σκώτι έφκιασες.
    δ

    ReplyDelete
  15. @demetrat
    Να παραπονεθώ εγώ? Προς θεού! Εδώ αγόρασα ήδη εισητηρία για τον επόμενο αγώνα! ;)
    Και θα ετοιμάσω και πανό: 'Γειά γέρο με τα ωραία σου!'

    Καλημέρα :)

    ReplyDelete
  16. ακου αφου γελας τοσο πολυ ελα εδω αν θες ειμαστε φιλοι με τρελο χιουμορ..
    http://eisaitrela.forumotion.com/forum.htm
    αμα θες βεβαια :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Νέο ξεκίνημα σε νέους τόπους

Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά

Κάνε Διάλεξη και θα δεις!