Πού πας ξυπόλητη στη Salsa?

Κάνω χρόνια χορό... Καλά μη φανταστείτε τίποτα φαντεζί και επαγγελματικό! Μπορεί να είμαι καλή, μπορεί και όχι. Εγώ πάντως συνεχίζω να κάνω χορό επειδή με διασκεδάζει, με εκτονώνει, επειδή με εκφράζει η κίνηση, και ίσως επειδή τα 'παίρνω' εύκολα. Μια φορά μου δείχνεις το βήμα και πάει το έμαθα! Δε με έχει αποπάρει και κανένας δάσκαλος να μου ρίξει το ηθικό οπότε συνεχίζω ακάθεκτη να κάνω χορό...

Ξεκίνησα από μικρή ηλικία με παραδοσιακά. Οι γονείς μου με έστειλαν για να μάθω να παίρνω τα πόδια μου σε κανέναν γάμο και να μην κάθομαι βιδωμένη στην καρέκλα. Πού να ήξεραν οι άνθρωποι πως δε θα με μάζευαν καθόλου στην καρέκλα μετά? Τι να πω? Δεν το ελέγχω! Είναι μάλλον στα γονίδια αυτό που μου συμβαίνει, μιας και συμβαίνει και στην αδελφή μου και στις ξαδέλφες μου. Πώς να το περιγράψω? Είναι κάτι σαν 'Βάλατε μουσική? Φέρτε μου πίστα και αφήστε με εκεί μέχρι να λιώσει η πατούσα!' :)

Μεγαλώνοντας είπα να στραφώ σε κάτι διαφορετικό. Είπαμε πως τα παίρνω και εύκολα οπότε ένιωθα πως ήξερα αρκετά: είχα μάθει και πελοποννησιακά, και ηπειρώτικα, και θρακιώτικα, και κρητικά, στα ποντιακά υστερούσα κάπως, αλλά ήταν που δε με εξέφραζαν τόσο... Οπότε το γύρισα σε λαϊκά και αργότερα αφοσιώθηκα σε λάτιν και ευρωπαϊκά. Τότε που δεν ήταν της μόδας ακόμα! Γιατί μετά
έγινε πολύ 'ιν' και γέμισαν οι σχολές μαθητές και πατάγαμε ο ένας τον άλλον!

Έκανα εκεί τα ChaCha μου, τα Mambo και τα Rumba μου, έμαθα και Salsa και έτρεχα σε πάρτυ της σχολής και ξεσάλωνα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, λίωναμε σόλες μαζί με άλλους ομοιο-παθούντες... Ωραία βράδια, γεμάτα από μουσικές, κίνηση και χαμόγελα!

Τον τελευταίο χρόνο ήμουν λίγο εδώ και λίγο εκεί, με μια βαλίτσα στο χέρι, χρόνο για άλλα και άλλα δεν είχα, το χορό θα κοίταγα? Έκανα βέβαια κάποιες απόπειρες κατά διαστήματα να συνεχίσω να χορεύω (μιλάμε για εθισμό!), αλλά στέφηκαν με αποτυχία. Έψαχνα και εγώ να βρω άκρη στη Γερμανία χωρίς να ξέρω τη γλώσσα, τι περίμενα? Ως και σε σχολή oriental πήγα με δασκάλα από την πηγή του oriental, αλλά αυτό το είδος ομολογώ πως δεν το έπαιρνα εύκολα :)

Αφού εγκαταστάθηκα μόνιμα στην πόλη μου, έπιασα δουλεια και βρήκα σπίτι, σκέφτηκα πως είναι η ώρα να επιστρέψω στο χόμπυ μου. Ρωτάω από εδώ, ρωτάω από εκεί, ακριβοθώρητη σου λέει η σχολή χορού σε αυτήν την πόλη! Έχει σχολές, αλλά για τσάμικο, για καλαματιανό κτλ. Μα αυτά τα ξέρω, να σκάσω ήμουνα! Και ξαφνικά, βλέπω στο κέντρο της πόλης αφίσσα για καινούρια σχολή χορού με λάτιν, κινητό ανά χείρας και αμέσως τηλέφωνο! 'Να περάσετε από εδώ να τα πούμε', ακούω μια αισθησιακή φωνή από την άλλη πλευρά της γραμμής. Και βέβαια θα περάσω!



Άνοιξε η πόρτα και η αισθησιακή φωνή πήρε μορφή... Δεν ήταν απλά μια εικόνα, ήταν Η εικόνα! Μιλάμε για ΤΟ σώμα, ΤΟ στυλ, ΤΗΝ κίνηση! Οι υπόλοιποι δάσκαλοι που είχα ήταν γήινοι, αυτή πάλι όχι. 'Πού πας βρε!', είπα στον εαυτό μου, 'Εσύ μπροστά της είσαι γουβαρελάκι, δεν είσαι άνθρωπος! Άντε να μου χαθείς που θες να το παίξεις και χορεύτρια!'. Δεν είπα τίποτα περί αγάπης για το χορό και χρόνιας ενασχόλησης μου. Στους αρχάριους μπήκα και το έπιασα πάλι από την αρχή... Βρε τι τραβάμε και εμείς οι κοινοί θνητοί!

Comments

  1. Καλούς χορούς εύχομαι!!!
    Δηλαδή αν παντρευτώ να σε καλέσω για να ξεσηκώνεις το γλέντι, έτσι; Το κλείσαμε!!! -)

    Καλό απόγευμα να έχεις!!!

    ReplyDelete
  2. Δεν πειράζει που ξεκινάς από την αρχή. Το αγαπάς το άθλημα και θα πας καλά. Θα σε βοηθήσουν και αυτά που έμαθες... Τέλεια είναι να ξέρεις να χορεύεις, εγώ ξέρω ελάχιστα να χορεύω, αλλά αν ακούσω μουσική δεν κάθομαι καθόλου στην καρέκλα, άλλωστε είναι και μια μορφή εκτόνωσης!

    ReplyDelete
  3. και εγω εκανα μπαλετο ισπανικο και κλασσικο 10 χρονια ξεκινησα πρωτη δημοτικου
    αλλα μετα περασα στον στιβο και τα παρατησα αυτα

    μετα τα 22 τα σταματησα ολα

    ReplyDelete
  4. βρε τι τραβατε και σεις οι...χορεύτριες:))))

    ReplyDelete
  5. Fri, μαζί σου! Έκανα 4-5 χρόνια παραδοσιακούς, 7 χρόνια μπαλέτο, και τώρα κάνω ευρωπαϊκούς, και του χρόνου θα ξεκινήσω και latin. Ο χορός είναι απλά λατρεία! Βάλε μου μουσική και θα σου χορεύω ώρες! Και να μην αγχώνεσαι...εσύ μπροστά στους άλλους...θεά θα είσαι! Καλή αρχή!!!

    ReplyDelete
  6. Καλά τώρα, γιατί λες οτι τα oriental δεν τα έπιανες; Ξέχασες ότι πηδήξαμε τάξη και πήγαμε κατευθείαν στους intermediate; Έπαθε πλάκα η δασκάλα από την πηγή του oriental έτσι όπως ξέραμε να το κουνάμε!! Βέβαια η απουσιολόγος μας έβαζε τα γυαλιά στη σειρά με τις φιγούρες! Όλα κι όλα!

    Πολύ χαίρομαι που ξαναρχίζεις! Καλή αρχή, καλούς χορούς και καλά γλέντια!!

    ReplyDelete
  7. Μήπως τελικά είχε δίκιο ο Γ. ότι η δασκάλα μας κορόιδευε; Γιατί θα πρέπει να σας θυμίσω ότι και μπροστά στη δασκάλα από την πηγή του oriental είμαστε σαν γιουβαρλάκια. ;)
    Τι εννούσε όταν μας είπε ότι "το έχουμε στο αίμα μας" και μας ανέβασε τάξη; Μήπως αναφερόταν στην oriental κουζίνα και όχι στον χορό;

    Η απουσιολόγα

    ReplyDelete
  8. Απουσιολόγα μας,

    κοίταξε να δεις, προφανώς και έχουμε στο αίμα μας και το χορό και την oriental κουζίνα. Τώρα μην κοιτάς που αυτή ήταν ανορεξικιά (λέμε τώρα!) Εμείς, για να ταυτιζόμαστε με το image του oriental γενικότερα είναι που φροντίζαμε να έχουμε καμπύλες. Και μην ξανακούσω τη λέξη γιουβαρλάκι!! Γυναίκες με τα όλα μας θα αποκαλούμαστε :-)

    ReplyDelete
  9. @Blogger_girl
    Καλά το συζητάς? Και βέβαια να με φωνάξεις, και θα σου κάω εγώ ένα γλέντι που δε θα υπάρχει όμοιό του!

    Καλές απόκριες :)

    ReplyDelete
  10. @stavroulazerva
    Ναι, για εμένα είναι κυρίως μορφή εκτόνωσης και ξεκούρασης και έκφρασης και διασκέδασης... Καλά κάνεις και του δίνεις και καταλαβαίνει! Άλλωστε δεν έχουν σημασία τα βήματα ;)

    Δε με πειράζει που το πιάνω από την αρχή, είναι ευκαιρία να βελτιώσω πράγματα που τα είχα πάρει λάθος...

    ReplyDelete
  11. @skouliki
    Σε είχα καταλάβει για άτομο με μπαλέτο, γαλλικά και πιάνο :Ρ
    Γιατί όμως τα παράτησες? Τα βαρέθηκες προφανώς... Αυτά που είχες επιλέξει να κάνεις απαιτούσαν πιο πολλές θυσίες από 2 ώρες μάθημα με γέλια την εβδομάδα, δεν είναι εύκολο πράγμα!

    ReplyDelete
  12. @VaD
    Άστα VaD μου, άστα! Η ψυχούλα μας το ξέρει... :)

    ReplyDelete
  13. @Carina
    Βρήκα το άλλο μου μισό δηλαδή!!! Θες να γίνουμε φίλες???
    Δεν το συζητώ πάντως! Μόνο θεά? Η θεά του καρναβαλιού :Ρ

    ReplyDelete
  14. @Κατερίνα & Απουσιολόγα
    Κορίτσια, κορίτσια, μην βγάζετε τα άπλυτα μας στη φόρα!
    Πρώτα από όλα, τάξη πηδήξαμε γιατί είμασταν στη Γερμανία, όπου φαντάζομαι πως στην πρώτη τάξη τους βάζει να ακούνε κανένα τσιφτετέλι να συνηθίσει το αυτί τους και τους μαθαίνουν τι είναι και πού βρίσκεται ο γοφός! Μην κοιτάτε που εμείς τον έχουμε μπόλικο :Ρ
    Δεύτερον, να επισημάνω πως ήμουν η χειρότερη από τις 3 μας! Η απουσιολόγα ήταν εξ' ορισμού καλύτερη, για αυτό άλλωστε και έγινε απουσιολόγα;) Και η Κατερίνα το είχε στο αίμα της και εγώ προσπαθούσα (ανεπιτυχώς) να αντιγράψω :)
    Τι να πω? Εγώ πάντως αρκούμαι από τότε στην οριεντάλ κουζίνα, και στην κουζίνα γενικότερα :Ρ
    Πάντως το χατίρι της Κατερίνας μας δεν το χαλάω, και 'γιουβαρλάκι' από εδώ και πέρα θα αποκαλώ μόνο αυτό το μπαλάκι που τρώγεται! Εμείς είμαστε κορμάρες με πλούσια τα ελέη ;)

    ReplyDelete
  15. με βαλανε επειδη ημουν πολυ αγοροκοριτσο μπας και γινω λιγο πι ο γυναικα

    αχαχαχα

    αστα

    καλο μας μηνα

    ReplyDelete
  16. aaaaaaaaa εχεις προσκλησηηηηηη οεο

    ReplyDelete
  17. το ξερεις οτιμαρεσει πολυ ο τροπος που γραφεις.. Επετρεψα στην Μπλογκοσφαιρα μετα απο ενα τεραστιο κενο.. οχι τοσο επειδη βαριομουν αλλα επειδη ειχα τοσα πραγματακια να κανω που παρατησα αυτο που μου αρεσε να κανω περισσοτερο.. Να γραφω...
    Συγγνωμη και για το "γράψιμο" στο νέο μπλογκ αλλα ειχα προβλημα μηνες με το ιντερνετ μου, δεν εμπαινα συχνα οτι να ναι... ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ!!!

    ReplyDelete
  18. Καλό hobby ο χορός αν και εγώ γενικά δεν είμαι και πάρα πολύ fun. Βέβαια σε γάμους κτλ προσπαθώ κι εγώ να μπω στο κλιμα. Ενταξει και όταν βγαίνουμε με φίλους στα μπουζούκια μπορεί να σηκωθώ, αλλά να πάω σε σχολή...δύσκολα!

    Δύσκολο το σπορ της μπαλαρίνας!

    Καλό μήνα Fri!

    ReplyDelete
  19. @skouliki
    Κάνανε προσπάθειες οι άνθρωποι, αλλά με εσένα που έμπλεξαν πώς να πιάσουν τόπο? :Ρ χαχα

    Καλό μήνα και καλή εβδομάδα και για εσένα!

    Και φυσικά αποδέχομαι την πρόσκληση, επανέρχομαι με τις παραξενιές μου το λοιπόν ;)

    ReplyDelete
  20. @~Ροδοψαράκι~
    Σε ευχαριστώ πολύ ροδοψαράκι μου! Είσαι πολύ γγλυκό :)

    Ευτυχώς που αποφάσισες να επιστρέψεις! Μας είχες λείψει! Καλώς όρισες λοιπόν:)
    Ανυπομωνώ για την ανάρτηση σου!

    Καλό μήνα να έχουμε :)

    ReplyDelete
  21. @NdN
    Δεν είσαι fun, αλλά και τη στροφούλα τη ρίχνεις στους γάμους, και το τσιφτετελάκι σου το χορεύεις στα μπουζούκια! Τι άλλο θες? ;) Εντάξει, η σχολή είναι για τους εθισμένους, μη δίνεις σημασία χιχι

    Τι τραβάνε και αυτές οι μπαλαρίνες!

    Καλό μήνα NdN :)

    ReplyDelete
  22. Kalo mina!!!...me xamogela, xorous k panygiria!! :D Kaleste k emena, mesa eimai :P hahahha ! :P

    ReplyDelete
  23. ΕΕΕΕΛΑ! ΕΛΑ! ΔΕ ΘΕΛΩ ΤΕΤΟΙΑ! ΗΘΙΚΟΟΟΟΟΝ??? ΑΚΜΑΙΟΝ!!
    ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΚΑΛΕ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΡΜΟΣΤΑΣΙΑ? ΕΕΕ? ΑΥΤΟ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ! :-P

    KAΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ :-)

    ReplyDelete
  24. Εγώ αγαπώ πολύ την ανθρωπότητα. Γι' αυτό και δεν υπέβαλα ποτέ κανέναν στο μαρτύριο να με δει να χορεύω (το ρήμα χρησιμοποιούμενο με μεγάλη επιείκια). Η φράση "δύο αριστερά πόδια" δεν ήταν η κατάλληλη για να περιγράψει τη χορευτική μου (Α)δεξιότητα. Πιο κατάλληλη θα ήταν η φράση "Τέσσερα αριστερά χέρια".

    ReplyDelete
  25. @Petit Fish
    Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Φυσικά ανταποδίδω!!! :)
    Γιατί όχι? Να σε καλέσουμε και εσένα να τη ρίξεις τη στροφούλα σου ;)

    ReplyDelete
  26. @nellinezi
    Αυτό ακριβώς, ψηλά το κεφάλι και αυτοπεποίθηση!
    Θα το θυμάμαι ;)

    ReplyDelete
  27. @Κοκκινοσκουφίτσα
    Αυτό θα πει κορίτσι και με αυτογνωσία και με μεγάλη καρδιά ;)
    Το ρυθμό έχει χάσει, αλλά ένα ελάττωμα το δικαιούται :Ρ

    ReplyDelete
  28. Εμένα πάλι πρέπει να με σηκώσουν με το ζόρι για να χορέψω, άντε κανένα ροκ ή κανένα μπλουζ.
    Τώρα γιατί με το ζόρι, γιατί πριν από χρόνια μία Αποκριά είπα να χορέψω ζεϊμπεκιά, το αγαπημένο μου ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας, τι το θελα!
    Εκεί που έκανα τις φιγούρες μου όλο χάρη...
    Τσουπ εμπόδιο!
    Με τόση βότκα που είχα κατεβάσει δεν είδα το τραπεζάκι που μου κλεινε το δρόμο και σωριάστηκα, μάζεψα το χιλιοτσαλακωμένο μου image και έκατσα στη θέση μου χωρίς κουβέντα όλο το υπόλοιπο βράδυ.
    Ε, από τότε μόνο με το ζόρι αν σηκωθώ...
    Και αφού τσεκάρω ότι δεν υπάρχουν τραπεζάκια στον ορίζοντα.

    ReplyDelete
  29. εγω σε αυτο το ποστ χαμογελω!
    ο λογος ειναι οτι μου αρεσει πολυ ο χορος

    (εχω ενα θεμα με τα κομμεντ, και δεν ξερω πως να select profile, ετσι επιλεγω το anonymous)

    leila

    ReplyDelete
  30. Καλώς την Leila :)
    Κατ' αρχάς χαίρομαι που η ανάρτηση σε έκανε να χαμογέλασεις! Και φυσικά χαίρομαι που σου αρέσει ο χορός!

    Όσο για το profile, κάτω από εκεί που γράφεις το σχόλιο σου υπάρχει κάτι που λέει 'Select profile...' και έχει δίπλα του ένα βέλος. Πατάς πάνω στο βέλος και από τη λίστα που εμφανίζεται επιλέγεις το 'Google Account'. Στη συνέχεια πατάς 'Post Comment'. Κανονικά θα εμφανιστεί παράθυρο όπου θα πρέπει να βάλεις user name και passwd ως Leila και αυτό είναι όλο :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Νέο ξεκίνημα σε νέους τόπους

Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά

Κάνε Διάλεξη και θα δεις!