Κρίση? Ποιά κρίση?

Βγαίνω να κάνω έναν περίπατο την Παρασκευή το βράδυ στην πόλη μου, στην μικρή γραφική μου πόλη... Τα πράγματα όμως είναι διαφορετικά αυτήν την φορά... Οι δρόμοι δεν είναι τόσο οικείοι, τους νιώθω μάλλον φορτωμένους και βρώμικους. Όλες οι κολώνες, οι στύλοι, τα δέντρα, ο,τιδήποτε μακρόστενο τέλος πάντων είναι καλυμμένο με τεράστιες αφίσες, και δυο και τρεις αφίσες άμα χωράνε στο ύψος. Φυσικά οι αφίσες πάνε δυο-δυο, για να κοιτάνε και μπρος και πίσω, να μπορείς να τις δεις από όποια κατεύθυνση κι αν έρχεσαι... Ψάχνω να βρω το ο,τιδήποτε, έστω και κάτι μικρό, που να μην έχει χαθεί πίσω από τις αφίσες. Τίποτα! Τέτοια αφισορύπανση δεν έχω ματαδεί!!! Νιώθω πως αν μείνω για λίγο ακίνητη κάποιος θα πεταχτεί πίσω από τον μπλε τον κάδο (τρομάρα μας για οικολόγοι!) και θα μου κολλήσει αφίσα και μπρος μου και πίσω μου. Για να μπορούν να τις δουν από όποια κατεύθυνση και αν έρχονται... Και ας μην είμαι τόσο μακρόστενη εγώ... Προχωράω πιο κάτω, σκύβω να μην βρω στις αφίσες (και ας είμαι τρεις σπιθαμές άνθρωπος), τελικά βρίσκομαι να περπατάω στη μέση του δρόμου, ευτυχώς που δεν έχει κίνηση...

Το Σάββατο κάποιες αφίσες είναι σκισμένες, οι κάτω-κάτω δηλαδή. Στην 'βρώμικη' εικόνα της πόλης προστίθεται και ένας τεράστιος όγκος από σιδερικά στην κεντρική πλατεία. Δεκάδες άνθρωποι δουλεύουν για να τους δώσουν σχήμα, για να τα μετατρέψουν σε εξέδρες και προβολείς. Δουλεύουν ακόμα και αργά το βράδυ όταν επιστρέφω σπίτι από το ποτό μου...

Την Κυριακή το πρωί όλες οι σκισμένες αφίσες έχουν αντικατασταθεί με άλλες ολοκαίνουριες και γυαλιστερές, έτσι για να γεμίζουν οι δρόμοι μας με 'τέχνη'. Ααα, και οι σκισμένες αφίσες είναι πεταμένες στους μπλε κάδους... Έχουμε και οικολογική συνείδηση!

Καλέ, έρχεται πολιτικός για ομιλία! Καλέ το καταλάβαμε! Αφού σε κάθε βήμα πέφτουμε πάνω στη φάτσα του...

Πόσα λεφτά? Πόσα κομμένα δέντρα? Πόσα μεροκάματα? Για ποια οικονομική κρίση μιλάμε, για ποια φτώχια, για ποια οικολογική συνείδηση? Ποιον κοροϊδεύουμε? Ποιον κοροϊδεύουνε? Πόσο πολύ με θυμώνουν, πόσο πολύ μου χαλάνε την αισθητική όλα αυτά! Και φαντάζομαι πως θα μας τονίσει απόψε ο πρωθυπουργός πως κάνουνε τα πάντα για τον πολίτη και για το περιβάλλον...

Comments

  1. καλα το χαλι μας ειναι απαραδεκτο

    φιλι

    ReplyDelete
  2. εδώ να δεις, απ όπου κι αν έστριβα με το αμάξι, μου την είχε στημένη ο Κωστάκης...

    ReplyDelete
  3. εμας μας εχουν βαλει παντου την μουρι του καρατζαφερη ......

    φανταζεσε να βγαιναν και να λεγαν ..... φετος δεν εχει προεκλογικες καμπανιες λογο κρισης?
    αυτους επρεπε να ψηφισουμε :/

    καλημερες

    ReplyDelete
  4. Έλεος πια με την αφισορύπανση κάθε που σημαίνουν εκλογές. Βαρέθηκα τις σιδερένιες εξέδρες που στήνονται εν μία νυκτί, για να μεταφερθούν μετά σε άλλον "στρατηγικό νομό". Δεν πα να κουρεύονται που θα κάνουν τις δημοσκοπήσεις τους με αφορμή το δήθεν ευρωκοινοβούλιο?

    Και μιας και είπα δημοσκοπήσεις, είχα διαβάσει κάποτε ένα άρθρο που έλεγε ότι η γνώμη σου στις δημοσκοπήσεις δεν θα έπρεπε να παρέχεται δωρεάν. Είναι η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται, και ως τέτοια πρέπει να αμοίβεται. Οπότε την επόμενη φορά που θα σας πάρουν τηλ για να σας ρωτήσουν οτιδήποτε πείτε τους "Τι μου δίνετε για να σας πω?".

    Αντε γιατί ξύπνησα με νεύρα σήμερα...

    ReplyDelete
  5. @κορινο-dog: Παρηγοριέμαι με την σκέψη ότι υπάρχουν και χειρότερα από τις αφίσες του καταληλότερου...

    ReplyDelete
  6. Κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια.
    Πεταμένα χρήματα για φιέστες, αφίσες και πούλμαν με κλακαδόρους απ' όλες τις γωνιές της Ελλάδας, που ακολουθούν σε κάθε συγκέντρωση για να δείξουν όγκο.Η κρίση υπάρχει μόνο στις τσέπες μας, αυτοί δεν ζουν καμία κρίση ούτε θα ζήσουν, εμείς πάντα πληρώνουμε τα σπασμένα.

    Καλησπέρα Fri:)

    ReplyDelete
  7. @Skouliki
    Εμείς τα λέμε, ποιος μας ακούει όμως!
    Και εννοείται πως δεν μαζέψανε το χάλι τους μετά το τέλος της 'φιέστας', θα έχουμε τισ αφίσες φάτσα μόστρα μέχρι να κάνει το θαύμα της καμια βροχή...

    @THANOS
    Άστα βρε Θάνο, είναι όλοι τους για να σε προκαλούν, να σε θυμώνουν και να σε δυσαρεστούν!
    Ευτυχώς που τα μικρότερα κόμματα έχουν μικρότερο budget και δε μπορούν να κάνουν τέτοιες υπερβολές, αλλιώς πώς θα παλεύαμε παραπάνω από 2?

    @korinoskilo
    Ε, όχι και τη φάτσα του Καρατζαφέρη!!! Αυτό καταντάει τραγικό! :)
    Άν κατάφερνουν να σκεφτούν λιγάκι και να μην έκαναν όλο αυτό το χαμό, τότε ναι θα ήταν ένα βήμα πιο κοντά στις ψήφους μας. Αλλά πού μυαλό?

    ReplyDelete
  8. @Christos
    Μαζί σου Χρήστο! Μα τι να κάνουμε τέλος πάντων για να το καταλάβουνε? Πόσο χαζοί μπορεί να είναι?
    Αυτό για τις δημοσκοπήσεις δεν το είχα σκεφτεί. Αλλά ναι, να με πληρώσουν αν θέλουν τη γνώμη μου!

    @kakos lykos
    Όπως τα λες Λύκε... Με νευρίασε προχθές όταν συνειδητοποιήσα πως όχι μόνο μου χαλάνε την αισθητική, όχι μόνο δεν έχουν καμιά οικολογική (ή γενικότερα) συνείδηση, αλλά και πως όλα αυτά χρεώνονται (κατά πάση πιθανότητα) σε κρατικούς προϋπολογισμούς, άρα τα πληρώνω εγώ από τα 40% κρατήσεις που μου κάνουν κάθε μήνα! Μαύρο δαγκωτό!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Νέο ξεκίνημα σε νέους τόπους

Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά

Κάνε Διάλεξη και θα δεις!