Είναι trend οι Νεφέλες, δεν το ξέρεις?

"Ουάου, θα πάω κι εγώ εκεί που συχνάζει κόσμος της καλής της κοινωνίας! Καλέ να πάρω τη Σούλα να της το πω, είμαι και πολύ κουλτούρα τελικά! Τι να βάλω? Να πάω κομμωτήριο? Πώς είπαμε ότι το λένε το έργο που θα δούμε?"

Με τα εισητήρια ανά χείρας, το μαλλί τούρλα από το ξύσιμο και τα wedges ανα πόδας έσκασε μύτη η λεγάμενη στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου. Ήταν κατενθουσιασμένη! Στην αρχή... Γιατί μετά έβγαλε 2-3 φουσκάλες στα δάχτυλα. Τα wedges δε βολέυουν για περπάτημα πάνω στα αρχαία. "Μπρος στο στυλ, χαλάλι οι φουσκάλες", σκέφτηκε... Παραπάτησε, πήγε να πέσει 2-3 φορές, κρατήθηκε από το μπράτσο του ματσό. Την κοίταξε εκείνος υποτιμητικά. Εμ, για αυτόν είναι εύκολο! Το trend στους άντρες δεν επιτάσσει 8-ποντη σφήνα!

Στη διαδρομή από το πάρκιν προς το θέατρο υπήρχε ομορφιά στο τοπίο. Δέντρα και γαλήνη παντού, ανοίγει το μάτι σου και η καρδιά σου. Ποιός έχει μυαλό τώρα για τοπία?
Είχε και κόσμο πολύ, παιδιά, μεγάλους, οικογένειες, ζευγάρια, τουρίστες. "Α να χαθούνε οι βλάχοι", σκέφτηκε και κοίταξε υποτιμητικά το νεαρό ζευγαράκι με τη βερμούδα και το σανδάλι... Έφτιασε λίγο το μαλλί, φοβήθηκε μήπως είχε κάτσει...

Μπήκαν στον κυρίως χώρο του θεάτρου. Τεράστιος χώρος, καθηλωτικός! Δεν είχε μυαλό όμως για τέτοια! Διαπίστωσε πως οι θέσεις δεν είχαν αριθμούς και έπρεπε να αγωνιστεί για να κάτσει φάτσα μόστρα. Πώς στο καλό να σπεύσει? Πώς να αγωνιστεί? "Ανάθεμα το στυλ και τα wedges!", σκέφτηκε τώρα. Ο ματσό την τράβηξε, με κόπο ανέβηκε τα πέτρινα σκαλιά, έκατσαν, ουφ, είχαν εισητήρια στο κεντρικό διάζωμα, σχετικά χαμηλά ήταν οι θέσεις που βρήκαν. "Είναι ανάγκη να είμαστε τόσο στριμωχτά με αυτούς τους βλάχους?", γρίλισε για το ζευγαράκι με το σανδάλι που βρέθηκε να κάθεται δίπλα τους. "Μπα πανάθεμά την με τούρλα το μαλλί! Πού νομίζουνε πως πάνε?", άκουσε τον κύριο που καθόταν πίσω της να λέει. Σε ποιάν αναφερόταν άραγε?



Πήρε μια ανάσα, οι φουσκάλες την έτσουζαν λίγο, ήπιε μια γουλιά νερό, της έφυγε το κραγιόν. Επανήλθε κάπως ο αρχικός ενθουσιασμός. "Ώρα για φωτογραφίες!", είπε στον ματσό. Τι στο καλό αποδείξεις θα έχει? Μην την περάσει και για ψεύτρα η Σούλα! Χαμόγελα και πόζες... Να στέκεται με πλάτη στο θέατρο, μια ακόμα με πλάτη στις κερκίδες, να χαμογελάει, να έχει ύφος μοιραίο, ...
"Άστο καλό και αυτό το ζευγάρι δεν πάει πιο εκεί!".



Έσκασε μύτη ένας τύπος χοντρός, όλοι άρχισαν να χειροκροτούν. Έκατσε στην κάτω-κάτω σειρά στο κέντρο. Τώρα θυμήθηκε, τον είχε πετύχει στο μεσημεριανό που προσπαθούσαν να μαντέψουν την ηλικία του. "Κακαουνάκη τον λένε και γράφει σουξέ", ενημέρωσε τον ματσό.

Βγήκε ένας τύπος με λευκό σεντόνι και καραμούζα, έβγαλε ήχο στριφνό, θα ήταν 2 ή 3 φορές που το έκανε και μετά χαμήλωσαν τα φώτα και άρχισε η παράσταση.
"Ουάου πρώτη φορά μου συμβαίνει!"
Ένα μπουκέτο από κορίτσια με μούρες κάτασπρες ώς να ήταν πανιασμένες εμφανίστηκαν στη σκηνή, ήτανε λέει οι Νεφέλες.
"Τι να σημαίνει άραγε 'Νεφέλες'?"
Κρατούσαν και ομπρελίνα λευκά... Άρχισαν να τραγουδούν και να κάνουν κινήσεις χορευτικές...
"Καλέ αυτό είναι μιούζικαλ, δεν είναι απλή παράσταση! Θα σκάσει από τη ζήλια της η Σούλα!"
Και μετά άρχισαν να πηγαίνουν και να έρχονται κάτι μαντραχαλέοι... Μιλούσαν πολύ, τα έλεγαν περίεργα...
"Πω πω, πιπέρι! Άντε να χαθούν οι αθυρόστομοι! Η' αυτό τώρα είναι trend, για να ξέρω τι να πω στη Σούλα μεθαύριο..."

Στο τέλος όλος ο κόσμος είχε σηκωθεί όρθιος και χειροκροτούσε. Έκανε κι αυτή το ίδιο! Κι ας είχε βγάλει τα wedges, μα τόση ώρα με τα ξυλοπόδαρα τούμπανο είχαν γίνει τα δαχτυλάκια της. Τα φόρεσε γρήγορα πάλι, μην τη δει και το ζευγαράκι δίπλα και την πει 'βλάχα'! Πολλά είδε, λίγα κατάλαβε... Αλλά είχε τώρα λόγο να παινεύεται για τουλάχιστον έναν χρόνο στη Σούλα για την συμμετοχή της στον πολιτισμό!

Το άλλο πρωί πάντως πήγε σε beach bar, 15 ευρώ το σετ ομπρέλα-ξαπλώστρα, άραξε το κορμί της και πήρε freddo. "Αααααχ αυτό είναι πολιτισμός!", σκέφτηκε με ανακούφιση.



Το άλλο Σάββατο μάλλον θα προτιμήσει lounge-bar για το βράδυ...

Comments

  1. Την εχω πάθει τη ζημιά!Παρόμοια!Πραγματικά καλή παράσταση,αλλά η ηθοποιος,γνωστη απ'τα χαζοσήριαλ,εκ των πραγματων μάζεψε στο θέατρο όλη τη χειμερινή της πελατεία απ'την τηλεόραση!Αποτέλεσμα;Δεν μπόρεσα να χαρώ την ωραία παράσταση.
    -Ρε τον έρμο τον Καρακατσάνη τί έπαθε,εγινε Κακαουνάκης:)))

    Να σκάσει απ'τη ζηλειά της η Σούλα!Α!

    ReplyDelete
  2. είσαι απόλαυση :))))))))

    ReplyDelete
  3. σαν να ημουν εκει διπλα και να την εβλεπα!!! χαχαχα

    ReplyDelete
  4. ααχχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ
    ολα τα λεφτα!!!!!

    η καλυτερη περιγραφη εβερ!!!!!


    καλησπερες

    ReplyDelete
  5. Έχει βιωματικά στοιχεία η αφήγησή σας? Μήπως είναι αυτοβιογραφική? (κλασσική ερώτηση δημοσιογράφου σε συγγραφέα οποιουδήποτε πονήματος)

    ReplyDelete
  6. @VaD
    Μιας και παρέλειψα τις λεπτομέριες της παράστασης και σας μπέρδεψα:
    Πρόκειται για τις Νεφέλες του Αριστοφάνη, από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ), την μουσική επιμέλεια της παράσταασης είχε ο Στ. Κραουνάκης.
    Πραγματικά εκπληκτική παράσταση!

    Οπότε φίλε Βασίλη συμβαίνουν αυτά, είτε από κυρίες που πάνε εκεί για να μπουν στο μάτι της Σούλας, είτε από κυρίους που τους σέρνουν εκεί οι κυρίες, είτε από νεοέλληνες (με ό,τι συνεπάγεται αυτός ο χαρακτηρισμός), είτε από κόσμο που θέλει να του αρέσει το θέατρο αλλά για τυχαίους λόγους από παιδί πήγαινε μόνο στα πανυγήρια...

    Α! Να σκάσει από τη ζήλεια της η Σούλα!

    Την καλημέρα μου :)

    ReplyDelete
  7. @THANOS
    Ευχαριστώ Θάνο :)
    Την καλημέρα μου!

    @* Marlou *
    Κατάφερα να σου μεταφέρω τόσο καλά το κλίμα? Χαίρομαι!
    Καλώς όρισες στην παρέα :)

    ReplyDelete
  8. @korinoskilo
    Ευχαριστώ Κορίνα :)
    Καλημέρες!!!

    @Christos
    Πολύ πονήρος δε μας προέκυψες εσύ?
    Θές να δεις αν πίσω από τη Fri, κρύβεται μια ψευτο-κουλτούρα που ακούει μπουζουκο-μουσική και αρέσκεται στο να πετάει γαρύφαλλα???
    Επειδή σε συμπαθώ θα σου πω πως η αφήγηση έχει βιωματικά στοιχεία, αλλά όχι δεν είναι αυτοβιογραφική. Γιατί εγώ μπορεί να φορούσα wedges όταν πήγα στην Επίδαυρό, αλλά και τον Κραουνάκη γνώρισα και την παράσταση κατάλαβα! :Ρ

    ReplyDelete
  9. Επειδή έχω συνδέσει τον Καρακατσάνη με τον Αριστοφάνη,δεν πήγε το μυαλό μου στον Κραουνάκη,σ'ευχαριστώ για τη διευκρίνιση,πάντως κοντά επεσα κι εγώ,σαν την ψηλοτάκουνη:)

    Καλό Σαββατοκύριακο....

    ReplyDelete
  10. καλά έκανες μπρε! να σκας απ τη ζούλια της η σούλα! εμ πως! κατίνες ξεκατίνες, έχομεν όμως κ ένα επίπεδο! αχ μπρε συμπεθέρα, σε ζήλεψα και γω. πρέπει να πάω και γω στο θέατρο εφέτος γιατί θα με φωνάζουν αμόρφωτη. μα κι αυτοί οι ξένοι ο βλάχοι πια. ούτε τρόπους ούτε τίποτα. αίσχος! ας περάσουν απ το φροντιστήριο της θείας νίτσας να τους μάθω το σαβουάρ βιβρ!
    με κάνεις πολύ περήφανη δια τα wedges.μπράβο αθεόφοβη. εγώ μόνο με σαγιονάρα scholl θ ανέβαινα στα κατσάβραχα.
    και για πες, καλός ο ματσό?? ακίνητα έχει? οικόπεδα? παραθαλάσσια?
    σε φιλώ γλυκά, θεία νίτσα!

    ReplyDelete
  11. Αχ, ζηλεύω.. Εμπειρία η Επίδαυρος που ακόμα δεν έχω ζήσει... Ελπίζω να γίνει κι αυτό κάποτε!!

    ReplyDelete
  12. @stavroulazerva
    Ευχαριστώ Σταυρούλα :)
    Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα!

    @VaD
    Ναι, στη μόδα κι εσύ όπως η ξανθιά και ο ματσό ;)
    Καλημέρα Βασίλη :)

    ReplyDelete
  13. @maria
    Μα να πες βρε συμπεθέρα μου, να βάλεις το σιφόν σου μόνο να μη σε περάσουνε για καμιά συντηριτικούρα! Και μεταξύ μας τα wedge να μην τα βάλεις κι ας είναι της μοδός.
    Ο ματσό θεός σου λέω! Γυμνασμένος και ξυρισμένος! Φορούσε και μπλουζάκι στρετς, ανοιχτό στο στήθος. Ίδιος ο Σάκης συμπεθέρα! Έχει και κάμπριο και κότερο, όλο κόβει βόλτες το πουλάκι μου. Πάει και γυμναστήριο και Μύκονο. Φτου του το παλικάρι!

    Υ.Γ. Πες στην κυρά Βούλα τη γειτόνισσα πως θα σας κρατάω το τελαράκι τις ντομάτες και το CD της Αννούλας "Live στο Ηρώδειο" την άλλη φορά που θα σας έρθω...

    @Γιώργος Τ.
    Πράγματι Γιώργο εμπειρία και μάλλιστα πολύ όμορφη! Να γίνει και να τη ζήσεις, γιατί όχι άλλωστε? Μια ανάσα είναι η Επίδαυρος και συνδυάζεται περίφημα με 3/ημερες διακοπές ;)

    ReplyDelete
  14. Τέλεια περιγραφή. Μου θύμισες μια από τις παραστάσεις που είδα το περασμένο καλοκαίρι. Μόνο που το πανηγύρι δεν περιοριζόταν στο κοινό, αλλά και πάνω στη σκηνή. Επομένως, αφού άξιζε η παράσταση, μια χαρά είσαι :)

    ReplyDelete
  15. Καλείσθε εις το ιστολόγιόν μας δι'υπόθεσίν σας,'ενδυμα επίσημον!

    ReplyDelete
  16. @τα παπούτσια της Dorothy
    Ευχαριστώ :)
    Ναι, ναι, μια χαρά ήταν η παράσταση. Το σούργελο στο κοινό είναι όμως πάντα αναπόφευκτο...
    Την καλημέρα μου :)

    @VaD
    Αγαπητέ Βασίλη,

    ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνεις:)

    ReplyDelete
  17. Γεια σου! Δημιούργησα ένα νέο μπλογκ και θα ήθελα πολύ να το επισκεφτείς

    http://marianefeli4.blogspot.com/

    Το δικό σου μπλογκ είναι απλά καταπληκτικό!!! Θα ήθελα να αποκτήσουμε επαφές.

    ReplyDelete
  18. Να υποθέσω πως η επόμενη παράσταση που θα δει θα είναι η Βίσση στο Ηρώδειο; Καλημέρα, καλώς σε βρήκα.

    ReplyDelete
  19. Η παράσταση "Πέρσες" θεωρείται trendy να πάμε τούτη την Παρασκευή ή το Σάββατο; :-)

    ReplyDelete
  20. πάντως αν έλεγε ότι πήγαινε και ας μην είχε πάει θα είχε γλιτώσει να φορέσει αυτά τα wedges που τα διάβασα widgets και αναρωτιώμουν τι πάει λάθος :-p

    ReplyDelete
  21. ούτοσιάλως διαφορά δεν θα είχε :-p

    ReplyDelete
  22. @marianefeli
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    Ευχαριστώς να επισκεφτώ το Blog σου... Τα λέμε μέσα κι από εκεί λοιπόν :)

    @Theogr ο κηπουρός
    Καλώς μα ήρθες!
    Πού θες να ξέρω? Απρόβλεπτη η νεο-ελληνίδα φίλη μας ;)

    @pgaval
    Καλή η πρότασή σου φίλε Πέτρο, αλλά για αλλού θα βάλουμε πανια τούτο το Σάββατο. Τα λέμε στο τέλος του Αυγούστου...

    @xamogelo
    Καλά ναι, αυτό θα ήταν μια κάποια λύση στην ταλαιπωρία που υπέστει η νεαρά με τα wedges. Αλλά πού να το ξέρει η έρμη? Είχε ξαναπάει στην Επίδαυρο νομίζεις, να ξέρει πως δε έχει παρκέ και πίστα το μαγαζί???

    ReplyDelete
  23. αγάπη μου, τι να σου πω; Υπέροχο ποστ! Μου έλειψες και πέρασα να σου αφήσω φιλάκια! Και χαμογελάκια!!!!

    ReplyDelete
  24. Για μία ακόμα φορά το όνομα του blog σου επιβεβαιώνεται.. ξανά σε υπολογιστή, το φωτοψαράκι πια (το ροδοψαράκι μας τελείωσε!), υπόσχεται κοινά ταξίδια... :)
    Αλλαγή στη blogo-ζωή μου, τσέκαρε νέα διεύθυνση.. Είσαι απόλαυση που λένε και οι προλαλήσαντες.. <3

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Νέο ξεκίνημα σε νέους τόπους

Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά

Κάνε Διάλεξη και θα δεις!