Ταξίδι για δουλειά ;)

Δεκαπέντε μήνες πέρασαν από το τελευταίο μας ταξίδι για συνέδριο. Ασυνήθιστα πολύ αυτήν την φορά... Αλλά πού να μας αφήσουν ο ελληνικός στρατός και οι κοινωνικές εκδηλώσεις?

Ταξιδεύοντας αυτές τις μέρες έφερα στο μυαλό μου προηγούμενους προορισμούς που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα μείνουν αξέχαστοι... Την Βουδαπέστη με το άγχος του πρώτου συνεδρίου, το Άαρχους που μου φάνηκε να είναι στην άκρη του κόσμου και στη μέση του πουθενά, το Εδιμβούργο με το επιβλητικό κάστρο του, τη Ρώμη που από τότε τη λάτρεψα και ακόμα να την ξεπεράσω, το Τολέδο με την εκπληκτική κουζίνα του, το Σαλβαδόρ με μια έκρηξη πολιτισμών, το Ρίο ντε Τζανέιρο που με έκανε να θέλω να γίνω κάτοικος Βραζιλίας, τη Σιγκαπούρη που στάθηκε εφαλτήριο για να επισκεφτώ την Αυστραλία,...

Μετά από όλα αυτά λοιπόν, σειρά αυτές τις μέρες έχει η Πορτογαλία!
Ακόμα ένα ταξίδι, ακόμα ένα συνέδριο, ακόμα μια φορά ερευνητές (δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά!:-)) από όλον τον κόσμο μαζεμένοι για να συζητήσουν μεγάλες ιδέες. Λέμε τώρα... Γιατί στην επιστήμη μας τα πρόβλήματα ίσως να μην είναι τόσο κρίσιμα και οι απαντήσεις ίσως να μην είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Ίσως... Αλλά αυτό πάλι, δεν απαγορεύει στις ιδέες να είναι μεγάλες! Και στους ερευνητές να τις συζητάνε φυσικά!

Αυτά τα συνέδρια είναι η αφορμή για να βρεθούν από κοντά άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα, να γνωριστούν, να νιώσουν οικεία κι αν τα καταφέρουν αρκετά καλά να συνεργαστούν. Τα ταξίδια (ως επακόλουθο των συνεδρίων) είναι σίγουρα ο λόγος που όλοι οι ερευνητές/τριες (μετά γυναικών/ανδρών, φιλενάδων/φίλων κτλ.) σπεύδουν να τα παρακολουθούν! Είναι άλλωστε το 'ταξίδι για δουλειά' μια καλή δικαιολογία για να αφήσει κανείς πίσω την κανονική του δουλειά και να κάνει μεταξύ άλλων λίγες καλές διακοπές.

Μετά από τριήμερη στάση στη Λισαβώνα, φτάσαμε εχτές το απόγευμα λίγα χιλιόμετρα δυτικά από το Φάρο στη Βιλαμούρα, μια μικρή πόλη στα Νότια της Πορτογαλίας, ένα όμορφο τουριστικό θέρετρο. Παντού μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και γκαζόν και μια μαρίνα γεμάτη από πανάκριβα κότερα μας υποδέχτηκαν.

Και καθώς πλησιάζουμε (μετά από ένα τρίωρο ταξίδι με το λεωφορείο και ένα στομάχι που θέλει να πάει περίπατο) το ξενοδοχείο μας, βλέπουμε τα μπανανόδεντρα να το περιστοιχίζουν, τα δωμάτια με θέα στον Ατλαντικό και εκείνα που κοιτούν την μαρίνα με τα πανάκριβα κότερα, και τις τεράστιες πόρτες του να μας γνέφουν όλο υπονοούμενα. Σαν τις Σειρήνες μου φάνηκαν... Μπαίνουμε. Ρεσεψιόν με όμορφα γλυπτά, επιβλητικά φωτιστικά, ένα σωρό δέντρα ελιές κι όλη τέλος πάντων την πολυτέλεια που περιμένει (ή δεν περιμένει) να δει κανείς. Χαμογελαστά πρόσωπα και ευγενικά νεύματα από όλο το προσωπικό. Κλειδί για δωμάτιο στον πέμπτο όροφο με το πρωινό στον μπουφέ, την εξωτερική πισίνα, τη θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα, το τζακούζι, τη σάουνα και το χαμάμ να συμπεριλαμβάνονται στην τιμή. Μα εγώ δεν έχω σκοπό να το παίξω Οδυσσέας!

Δίνω στο στομάχι μου λίγο χρόνο να επανέλθει, κάνω ένα ζεστό μπάνιο ακούγοντας ραδιόφωνο, θαυμάζω τη θέα στον Ατλαντικό, βγάζω μερικές φωτογραφίες... Βρισκόμαστε όλη η παρέα στο λόμπυ του ξενοδοχείου και ξεκινάμε με μια μικρή εξερεύνηση. Έχουμε και λέμε: τρία διαφορετικά εστιατόρια, δύο μπαρς, μερικά διάχυτα σαλονάκια με διακόσμηση που ανοίγει διάπλατα το στόμα, μια πόρτα που οδηγεί στο μαγικό κόσμο του spa, τα απαραίτητα γλυπτά στους ανοιχτούς χώρους, όμορφος χώρος στην εξωτερική πισίνα, μια θελκτική παραλία λίγα μέτρα πιο εκεί,... Ξεκινάμε με ένα ποτήρι κρασί σε ένα από τα μπαρς. Είναι αργά για ο,τιδήποτε άλλο... Αναρωτιόμαστε αν θα είναι κανείς στις αίθουσες του συνεδρίου το επόμενο πρωί. Γιατί κρίμα θα είναι να μη βρούμε χώρο στη σάουνα!

Comments

  1. Τί τυχερή που είσαι!!!
    Μ αρέσουν πολύ τα ταξίδια παρόλο που εως τώρα δεν έχω καταφέρει να βγω στο εξωτερικό!
    Να περνάς υπέροχα και πάντα τέτοια!!

    ReplyDelete
  2. Ωραίο σεμινάριο:)))

    ReplyDelete
  3. ΚατερίναThu Nov 05, 09:47:00 AM

    Καλό γαμήλιο συνέδριο λοιπόν!
    Την καλημέρα μου

    ReplyDelete
  4. @Μάγισσα Κίρκη
    Ναι, όπως τα λες είναι... Με τη δουλειά που κάνω μπορώ να ικανοποιώ συχνά (και μάλλον οικονομικά) την ανάγκη μου να ταξιδεύω!
    Ευχαριστώ για τις ευχές σου :)

    @VaD
    Είδες?
    Θα επανέλθω με τα πράγματα που αποκόμισα ;)

    @Κατερίνα
    Έχει όλα τα κομφόρ για να χαρακτηριστεί ως τέτοιο!
    Τρέχω για ένα κοκτέιλ στην πισίνα :Ρ

    ReplyDelete
  5. ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

    ReplyDelete
  6. Είσαι πολύ τυχερή που μπορείς και κάνεις τέτοια ταξίδια...
    Σε ζηλεύω, με την καλή έννοια.....
    Σου εύχομαι να κάνεις, όσα περισσότερα μπορείς και να περνάς καλά!
    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  7. Πολύ τυχερή σε βρίσκω! Μήπως να στείλω κανένα CV;;; :))

    Καλά να περάσεις και να μας τα δείξεις και σε φωτογραφίες!

    ReplyDelete
  8. ελπιζωωω να περασεις τελειαααααααα

    φιλακι και καλη κυριακη

    ReplyDelete
  9. απιθανα αυτα τα συνεδρεια :))))))))

    ReplyDelete
  10. Τελικά????? Βρήκατε χώρο??????
    Απολαυστική περιγραφή!
    Φιλί γλυκό!

    ReplyDelete
  11. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Ευχαριστώ για τις όμορφες ευχές σου :)
    Επέστρεψα, όλα πήγαν μια χαρά, σύντομα θα σας ενημερώσω μέσω νέας ανάρτησης...

    @stavroulazerva
    Ναι, νιώθε τυχερή Σταρυρούλα :)
    Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Εύχομαι και για εσένα να είσαι καλά και τυχερή!

    @NdN
    Για στείλε να δούμε πού μπορούμε να σε βολέψουμε. χιχι
    Έρχεται η επόμενη ανάρτηση με πολλές φωτογραφίες και νέα από την Πορτογαλία...

    ReplyDelete
  12. @Skouliki
    Μια χαρά ήταν Skoulikάκι!
    Τώρα είμαι πίσω και έτοιμη να σας πω όσα περισσότερα μπορώ ;)

    @korinoskilo
    Δε λες τίποτα!!!

    @next_day
    Βρήκαμε, βρήκαμε και μουλιάσαμε, ακόμα να να ξεζαρώσουν τα χέρια μου!
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :)

    ReplyDelete
  13. μην με ταραξεις πολυ και ειμαι και δουλεια
    ζηλευω ξερεις !!

    φιλακι

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Νέο ξεκίνημα σε νέους τόπους

Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά

Κάνε Διάλεξη και θα δεις!