Get your sting and blackout


09.06.2010, Πάτρα, Παμπελοποννησιακό Σταδιο, Συναυλία Scorpions.

Φτάσαμε λίγο πριν από την έναρξη της συναυλίας (κλασσικοί τύποι που τα κάνουν όλα τελευταία στιγμή!), κοντέψαμε να μη βρούμε πάρκινγκ και να πάρουμε το αυτοκίνητο μέσα στο στάδιο. Ευτυχώς (10 τετράγωνα μακριά) κάτι βρέθηκε και το σώσαμε τελευταία στιγμή.

Είχαμε ενθουσιαστεί (χωριατόπαιδα γαρ) μιας και (παρά την όχι και τόσο νεαρή ηλικία μας) ήταν η πρώτη φορά που πηγαίναμε σε μεγάλη συναυλία. Δε θέλω σχόλια για το "μεγάλη". Μόνο σκεφτείτε πως το μέτρο σύγκρισης που έχω είναι η γιορτή της μελιτζάνας στην επάνω Χρέπα.

10 τετράγωνα και 1 φουσκάλα αργότερα φτάσαμε στο στάδιο. Πώς θα την έβγαζα στο όρθιο για τις επόμενες ώρες ούτε που με άνοιζε! Τριγύρω συναντήσαμε τους απαραίτητους πλανόδιους πωλητές με τα απαραίτητα καπελάκια, μπλουζάκια και σημαιάκια. Δεν πήραμε τίποτα, τα οικονομικά μας δεν τα πάνε καλά τελευταία. Και φυσικά συναντήσαμε τους υποχρεωτικούς (ελληνικότατους) πάγκους με όλων των λογιών τα καλούδια: γλυφιτζούρια κόκορας, ποπ-κορν, καλαμπόκια, χοτ-ντογκ, σουβλάκια... Είπα να πάρω κάτι γιατί μια λιγούρα πάντα την έχω, μα μπορείς να βλέπεις τους Scorpions και να τρως σποράκια; Λες για αυτό τόσα χρόνια να προτιμώ τα πανηγύρια στην επάνω Χρέπα;

Ώσπου να φτάσουμε στο κουλουάρ του σταδιού συναντήσαμε σκοτεινούς τύπους με φυλλάδια των Scorpions και ημίγυμνες τύπισσες με διαφημιστικά της Amstel. Τα πήραμε και τα πετάξαμε κάτω στο επόμενο βήμα, τα αφήσαμε να στοιβαχτούν μαζί με τα υπόλοιπα δεκάδες φυλλάδια που ήδη υπήρχαν εκεί.

Μέσα στο στάδιο ο κόσμος ήταν αρκετός (τουλάχιστον πιο πολύς από τα πανηγύρια που συνήθως συχνάζω) και κάτω στην αρένα και πάνω στις κερκίδες. Σε μια άκρη είχε στηθεί ένας τεράστιος πάγκος, από όπου μπορούσες να προμηθευτείς (με το αντίστοιχο αντίτιμο φυσικά) μπύρες και νερά (χωρίς το καπάκι). Σε λίγο εμφανίστηκαν (σιγά μην έχαναν!) και πωλητές φωσφοριζέ καλωδιών. Όλοι αγόραζαν σαν τρελοί! Λες να κάνω καμιά επιχειρηματική κίνηση να πουλάω από δαύτα στα πανηγύρια; Αλλά ανάμεσα στο γουρνόπουλο και το φωσφοριζέ καλώδιο μάλλον το πρώτο θα προτιμήσει ο σωστός πανηγυρτζής...

Στο stage ήταν ήδη μέλη του συγκροτήματος Rainbow. Έπαιζαν τη μουσική τους για περίπου μια ώρα κι ο κόσμος είχε ήδη αποκτήσει παλμό.

Αφού αποσύρθηκαν, διάφοροι τεχνικοί ανέλαβαν να κάνουν προσθαφαιρέσεις στη σκηνή. Το πρόγραμμα έκανε μια τεράστια κοιλιά.

Τελικά, τα φώτα άνοιξαν, σε μια υπερυψωμένη πλατφόρμα άστραφταν τα ντραμς, ο ντράμερ James Kottak σκαρφαλωμένος εκεί ψηλά να δίνει παράσταση, οι οθόνες πίσω από τη σκηνή να έχουν πάρει ένα σκούρο κόκκινο χρώμα, οι Scorpions να ερμηνεύουν Sting In The Tail κι ο κόσμος να πάλλεται με πάθος. Ερμήνευσαν παλιά και πιο καινούρια τους κομμάτια, ο κόσμος συμμετείχε δυναμικά, ο ντράμερ έκλεβε την παράσταση. Μια καλή γεύση του τι έγινε εκείνη τη βραδιά μπορείτε να πάρετε από εδώ. Λίγο πριν από το τέλος της συναυλίας παρακολουθήσαμε στις οθόνες, με τη συνοδεία ενός εκπληκτικού σόλο στα ντραμς, μια αναδρομή του συγκροτήματος βασισμένη στα εξώφυλλα των δίσκων τους. Και μετά από περίπου δυο ώρες (που μου φάνηκαν σα δυο λεπτά) έφτασε η ώρα να μας χαιρετίσουν. Φυσικά έκαναν και το απαραίτο come back στην σκηνή οπότε και τραγούδησαν παλιές αγαπημένες μπαλάντες.

Μπορεί οι Scorpions να έχουν μεγαλώσει, εγώ να μην είμαι πια παιδί, τα υψωμένα χέρια να κρατούν ψηφιακές μηχανές κι όχι αναπτήρες, μα η βραδιά ήταν όμορφη, πολύ όμορφη! Το απόλαυσα παραγματικά :)

υ.γ. Όλα τα βίντεο είναι δανεισμένα από συν-θαμώνες της συναυλίας. Πιστεύω πως δεν έχουν αντίρρηση να υπάρχουν εδώ links... :)

Comments

  1. εχω να παω σε συναυλια μπορει και 12 χρονια :))
    διαχρονικοι ομως καιπαντα καλοι

    ReplyDelete
  2. Τέλεια φαίνεται ότι ήταν.... Να είσαι καλά που μας μετέφετες το κλίμα!!!!
    Καλή εβδομάδα!!!!

    ReplyDelete
  3. έλα ρε δε το ήξερα το event αυτό...με έπιασες τρελά απροετοίμαστο...θα ήταν τέλεια...wind of change...

    ReplyDelete
  4. @Skouliki
    Ναι, ήταν καλοί κι ας είναι παλιοί. Περάσαμε μια πολύ όμορφη βραδιά!

    @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Σε ευχαριστώ νεαρέ, είναι πάντα ευπρόσδεκτες οι ευχές σου :)

    @stavroulazerva
    Αφού τα κατάφερα να σας το μεταφέρω πολύ χαίρομαι :) Ναι, ήταν πολύ όμορφο βράδυ, το διασκεδάσαμε και το απολαύσαμε...

    @Λασπολογος
    Μα παιδί μου είμαι πολύ ενημερωμένη! Δεν την ξέρεις την παροιμία "όπου γάμος και χορός η Βασίλω πρώτη"; Ε, εγώ είμαι η Βασίλω! χαχα
    Ήταν πολύ καλά...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Νέο ξεκίνημα σε νέους τόπους

Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά

Κάνε Διάλεξη και θα δεις!