Ο ρελές ο μπλες


Άτομο λαϊκό, με την καλή την έννοια! Μόρτης, με ελαφριά αραίωση στα άνω στρώματα, με στοιχεία μάγκα στα χαμηλότερα διαζώματα: βλέμμα αεικίνητο, ζωσμένο μπλουζάκι, κομπολογάκι, περπατησιά 'είμαι άρχοντας'...

Φύλακας σε χτίριο ο περί αυτού ο λόγος κύριος. Κι είναι παντού, με αφορμή τη δουλειά. Και τους ξέρει όλους, καλά, με αφορμή τη δουλειά. Και τα γνωρίζει όλα, έχει και καλό μνημονικό! Βολικό αυτό...
Με τούτα κι εκείνα, αν θες πληροφορίες για τον καινούριο μελαχρινό ρωτάς τον φύλακα. Αν θες πληροφορίες για τον καιρό πάλι ρωτάς τον φύλακα. Αν δε θυμάσαι τι φορούσες χτες τότε φυσικά ρωτάς τον φύλακα. Εξυπηρετικός!

Δεν είναι όμως μόνο καλός στη δουλειά του. Είναι πάνω από όλα άνθρωπος ο φύλακας. Με το 'α' κεφαλαίο! Έχει χρόνο να ακούσει τον πόνο σου και να ... ενημερώσει τους υπόλοιπους σχετικά. Έχει τη διάθεση να σε παρηγορήσει, "Μικρή η πόλη μας, ε; Βγαίνουτε, βγαίνουτε;". Να σε κοιτάξει και να σε ψυχολογήσει, "Δεν έχει σχέσση το κοριτσσάκι, ε; Φαίνεται ξερούλιι το καημένο".

Και πιάνουν τα χεράκια του. Ακόμα και χρέη ηλεκτρολόγου κάνει σε έκτακτες περιστάσεις, "Για κοίτα αυτού στον πίνακα. Είναι πεσμένος ο ρελές ο μπλες;".

Και δεν έχει κανείς κακό λόγο να πει, είναι άνθρωπος αυθεντικός. Κι αν καμιά μέρα σου φανεί συννεφιασμένος, θα σου κλείσει το μάτι και θα σου πει με νόημα "Τάχα μου ντες..." ;)

Αφιερωμένο σε όλους τους λαϊκούς τύπους, με την καλή την έννοια:

Comments

  1. το τραγουδάκι άπαιχτο! αλλά και ο κύριος φαντάζομαι. μακάρι να έχεις πάντα πολλούς καλούς ανθρώπους στη ζωή σου..
    καλα το τραγούδι τα σπάει! με αρεσει πολυ..

    ReplyDelete
  2. Καλά,τους ξέρουμε,ο τάχα μου πρωτομάστορας,ο δήθεν μεσταόλας,ο δήθεν βολικός,παράσιτο που θελει να ειναι μέσα στη ζωή των αλλων,ενω δεν τον αφορά...

    ReplyDelete
  3. Να σου πω την αληθεια προτιμω αυτους τους λαικους τυπους γθα φυλακες κι ας προσεχω λιγο παραπανω σε ο,τι λεω, παρα κατι αλλους βουτηγμενους στη δηθενια!

    Τουλαχιστον αυτοι ειναι αυθεντικοι και ξερεις τι να περιμενεις!

    φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  4. ΑΡΓΩ ΛΙΓΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.

    ΤΟΥΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΛΟΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ.

    ReplyDelete
  5. Ωραίος τύπος, φτάνει να μην είναι κουτσομπόλης γιατί τότε πάνε όλα τα καλά του περίπατο! :)

    ReplyDelete
  6. @maria
    Το τραγουδάκι άπαιχτο ασυζητητί!
    Και ο κύριος όμως δεν πάει πίσω, πολύ άτομο ;)

    @VAD
    Δεν τον ξέρω καλά, αυτός πάλι μάλλον το αντίθετο... Οπότε προτίμησα να μείνω στα "επιφανειακά" χαρακτηριστικά. Είναι όμως τόσο χαρακτηριστική φυσιογνωμία στον χώρο που δε μπορεί να μην τον προσέξει κάποιος! Και φυσικά με ατάκες που σπάνε κόκαλα!

    ReplyDelete
  7. θεος !!! αλλωστε η αυθεντικοτητα δεν εχει μορφη

    ReplyDelete
  8. @(Cou) Coula
    Ναι, μάλλον έχεις δίκιο. Με τέτοιους τύπους δυο πράγματα πρέπει να προσέχεις μόνο: να κρατάς το στόμα σου και το ντεκολτέ σου κλειστό ;)

    @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Να' σαι καλά νεαρέ!

    @DaisyCrazy
    Δε μπορώ να πω, ασχολείται με τον "κοινωνικό σχολιασμό", αλλά και τι να κάνεις; Όλοι έχουμε τα ελαττώματά μας. Όπως προείπα, αν κρατάς το στόμα σου και το ντεκολτέ σου κλειστό υποθέτω πως θέμα δε θα προκύψει...

    ReplyDelete
  9. @Skouliki
    Και λίγα λες! Ζωντανά είναι πολύ καλύτερη περίπτωση, μα πώς να το εκφράσω με λέξεις η έρμη;

    ReplyDelete
  10. χαχα λες και βγήκε απο παλιά ελληνική ταινία! είδος προς εξαφάνιση! να τον φωτογραφίσεις και να τον κινηματογραφήσεις οπωσδήποτε!

    ReplyDelete
  11. @zekia
    Μα πραγματικά! Λες να κάνω απόπειρα; Κι άμα μου φερει το κομπολόι στο κεφάλι; Πολύ το φοβάμαι!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Νέο ξεκίνημα σε νέους τόπους

Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά

Κάνε Διάλεξη και θα δεις!