Ο φύκος, η ζαρτινιέρα και η κρέμα ρακομελέ

Και ντυθήκαμε επίσημα, και πήραμε το χαμόγελο και τη διάθεση μας την καλή μαζί. Λίγοι φίλοι και οι γονείς φτάσαμε στο Δημαρχείο, παραταχθήκαμε και περιμέναμε για να τους καμαρώσουμε. Το ζευγαράκι έφτασε, πιασμένο χέρι-χέρι, η νύφη με λουλουδικό και κοιλίτσα φουσκωμένη με τον διάδοχο, ο γαμπρός με όλη την οδοντοστοιχία σε κοινή θέα.

Μπήκαμε στην αίθουσα του Δημαρχείου, ένα ξύλινο γραφείο στη μία άκρη, μια κοντή βιβλιοθήκη στην άλλη, μερικές λίγες καρέκλες τριγύρω, μια μικρή γυάλινη ροτόντα στη μέση κι ένας φύκος να την κοσμεί, λίγα χαρτικά ανάριχτα εδώ κι εκεί για πλάκα. Ξεκινήσαμε με φωτογραφίες, μερικά καλά λόγια, μπόλικα χαμόγελα, και η σοβαρότητα που αρμόζει στην περίσταση. Οι φωτογραφίες μου έβγαιναν λίγο θαμπές κι αποφάσισα να ρυθμίσω τη μηχανή μου...

Ο αντιδήμαρχος έφτασε με στυλ ωωω-τώρα-παπαριές-πάμε-για-κανέναν-καφέ-βρε-φιλαράκια και ρούχα σντιστοίχου ύφους. Ζήτησε τις βέρες, διάβασε δυο λόγια, και τους έβαλε να υπογράψουν. Εγώ μόλις τέλειωνα τις ρυθμίσεις και ο αντιδήμαρχος είχε ήδη σφυρίξει τη λήξη. Ευτυχώς που δε με πλήρωναν τα παιδιά γιατί θα το έχανα το μεροκάματο! Ας τραβήξω τουλάχιστον φωτογραφίες από τις υπογραφές, σκέφτηκα. Το αποτέλεσμα ήταν φωτογραφίες με καταπληκτική σύνθεση! Σας παραθέτω μερικές μόνο περιγραφές: (1) ο φύκος, το μάτι του γαμπρού, ο φύκος και η άκρη του στυλό στο χαρτί, (2) ο φύκος, ο φύκος, το μαλλί της νύφης, ο φύκος και η γυάλινη ροτόντα, (3) ο φύκος, μια ιδέα του μάρτυρα, ο φύκος και ο φύκος, κτλ. Μεγάλη επιτυχία λέμε!

Ο αντιδήμαρχος κάτι είπε μέσα από τα δόντια του, μάλλον ευχή θα ήταν, κι έφυγε. Προφανώς θα πήγε επιτέλους για εκείνον τον καφέ! Εμείς ανοίξαμε σαμπάνιες. Ακολούθησαν ευχές, φωτογραφίες χωρίς τον φύκο και φιλιά. Έφυγαν οι περισσότεροι στη συνέχεια, για την ταβέρνα.

Μείναμε δυο-τρεις στην αίθουσα για να την αφήσουμε στο χάλι που τη βρήκαμε. Τα ποτήρια είχαν ακόμα σαμπάνια, ανοίξαμε μια τζαμένια πόρτα που οδηγούσε σε ένα μπαλκονάκι και ποτήσαμε μια ζαρτινιέρα με έτερους φύκους που, όπως ήταν εμφανές, χρησίμευε επίσης ως το σταχτοδοχείο του Δημαρχείου. Ένιωσα κάπως άσχημα για αυτό. Όχι για τα αποτσίγαρα που ήταν σε στρώματα τουλάχιστον 5, μα για το αλκοόλ στη γλάστρα. Αλλά και πάλι χρειαζόμασταν άμεσα μια κάποια λύση με τα γεμάτα ποτήρια! Να τα πιω όλα να γίνω λιάρδα και να χάσω τους μεζέδες μετά; Ένας υπάλληλος του Δημαρχείου σύρθηκε από το άπειρο ως το μπαλκόνι και με ύφος ωωω-με-κάνατε-να-σηκωθώ-από-την-καρέκλα-και-δεν-είναι-ακόμα-η-ώρα-να-σχολάσω μας είπε πως το αλκοόλ ξεραίνει τον φύκο, πράγμα που δεν κάνουν οι γόπες. Τον κοιτάξαμε, μας γύρισε την πλάτη και σύρθηκε πάλι πίσω στο άπειρο από όπου είχε εξαρχής εμφανιστεί.

Ακολούθησε φαγητό και ποτό μέχρι τελικής πτώσης σε κρητική νεο-ταβέρνα. Ο Κρητικός (με προφορά, μούσι, μαλλί, κι όλα τα αξεσουάρ) ήταν παιδί τζιμάνι! Μας έφτιαξε ένα γαμοπίλαφο που έπιανε άνετα στάνταρ σφακιανά, μας κέρασε κρέμα ρακομελέ (πρωτότυπη σούπερ συνταγή με touch κρητικό) και μας έδωσε μια μποτίλια σπιτική ρακή για μετά. Μη μείνουμε ξεμέθυστοι και δεν το χαρούμε αρκετά!

Μα υπάρχει καλύτερη αφορμή για παρεΐστικα χαμόγελα, για ιστορίες από τα παλιά και για μπόλικο αυθόρμηρο κέφι;
Να ζήσετε ευτυχισμένοι κι αγαπημένοι παιδιά!

Comments

  1. Να ζήσουν τα παιδιά.... και η ζωή τους να είναι τόσο όμορφη όσο η αρχή που μας περιέγραψες!
    Φιλί Γλυκό!

    ReplyDelete
  2. να ζήσουνε, να ζήσουνε!!πάντα γλύκες κ ευτυχίες κ καλούς απογόνους.. και στα δικά μου η ελεύθερη χα χα!
    πως ζηλεύω τους φύκους. γιατί να μη βάλω κ εγώ στο στολισμό φύκους? γιατί επιμένουν όλοι να στολίσω και τα κολωνάκια? και τους πολυελαίους? και το τραπέζι? και τη καρέκλα? ουυφ..

    ReplyDelete
  3. Να σου στειλω κανεναν φφίκο απο δω,που ειναι δεκαμετροι και βάλε;:)
    Καλησπέρα απο Χαρτουμ

    ReplyDelete
  4. @next_day
    Να ζήσουν και να ευτυχίσουν!
    Και ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου :$

    @maria
    Καλέ και στα δικά σου! Αν και αυτά είναι δεδομένα ;)
    Μα κι εσύ! Και στους πολυελαίους στολισμό; Τι θες και τους ακούς;

    @VAD
    Στείλε, στείλε. Και μετά δε θα θυμάμαι ποιανού ήταν ο γάμος! χαχα
    Καλησπέρα κι από εμάς :)

    ReplyDelete
  5. να ζησουν και να χαρουν την κοινη τους ζωη στιγμη στιγμη

    ReplyDelete
  6. ΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΠΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΗΣΥΧΑ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.
    ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ.

    ReplyDelete
  7. Όλα απλά κι όλα πανέμορφα!
    Να ζήσουν ευτυχισμένοι και χαρούμενοι!!!

    ReplyDelete
  8. @Skouliki
    Έτσι όπως τα λες!

    @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Πάντα συνεπής στις όμορφες ευχές σου :)

    @fvasileiou
    Τους το ευχόμαστε όλοι...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Νέο ξεκίνημα σε νέους τόπους

Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά

Κάνε Διάλεξη και θα δεις!