"Albatross!! Albatross!! Albatross!!" "What flavour is it?"


Καλέ ήρθε ο νέος έτος, τα μάθατε; Και πού είμαι εγώ τόσο καιρό; Κόντεψα να χάσω τις εξελίξεις! Αλλά ζούσα κοσμοϊστορικά γεγονότα, δεν προλάβαινα να ασχοληθώ με αυτά τα απλά συνηθισμένα. Κατ' αρχήν ήρθαν και μου σκάσανε όλες οι προθεσμίες μέσα στο μήνα Δεκέμβριο. "Βρε παιδιά, τώρα που όλοι στολίζουνε κι αγαπιούνται;" "Τώρα", σου λέει, "τρέχα να προλάβεις κι άσε τις δικαιολογίες!" Και ξεκίνησα να προλάβω κάτι αξιολογήσεις και κάτι δημοσιεύσεις, κι ήρθαν και σκάσανε μετά οι προθεσμίες για να φάω μια πιατέλα κουραμπιέδες ως το τέλος του έτους. Χωμένη στη ζάχαρη άχνη ως τα μπούνια, έσβηνε και κένταγε η κόρη το μαντήλι, ντήλι, ντήλι, ντήλι, ένα πράγμα. Ενδιάμεσα, και λίγες ώρες πριν να γεννηθεί (για πολλοστή φορά) ο τέτοιες μέρες τιμώμενος, φώναξα και μια αρμαθιά φίλους στο σπίτι και μου στόλισαν το δέντρο. Δηλαδή λίγο αποκριάτικο τους βγήκε, αλλά παράπονο δεν έχω ήταν πολύ πρόθυμα τα παιδιά! Κάπως έτσι με βρήκε το τέλος του δώδεκα...

Για την αλλαγή του χρόνου είπαμε να χαλαρώσω λιγάκι και πήγα μετά της συνοδείας του αγαπημένου μου αντρούς σε ένα φιλικό σπίτι. Από την υπερβολική χαλάρωση (ή μήπως να ήταν από το υπερβολικό μασαμπούκωμα;) κοντέψαμε να χάσουμε την αλλαγή του χρόνου! Ήταν κι αυτός ο Καμίνης με τους λόγους του και μας παρέσυρε... Τέλος πάντων, η αρχή του δεκατρία (λίγα λεπτά πριν λίγα μετά, μικρή σημασία έχει) ήταν πολύ ευχάριστη. Με φίλους είμαστε, γέλια και χαρές κάναμε, καλό φαγητό είχαμε, μπόλικο κρασί πίναμε, τι άλλο να ζητήσει κανείς; Εντάξει το φλουρί θα ήταν μια καλή προσθήκη, βρέθηκε τελικά από τον αδελφό του οικοδεσπότη, στημένο ήτανε, αλλά από δικηγόρους πόσα περισσότερα να περιμένεις; Παίξαμε και χαρτιά μετά για το καλό του έτους και μας βρήκε το πρωί. Φύγαμε από εκεί τελικά με ένα σακούλι γίγαντες...

Εντωμεταξύ είχε έρθει η πολυαγαπημένη μου αδελφή από τα εξωτερικά. Με άλλον αέρα οφείλω να ομολογήσω. Για να καταλάβετε, όταν έτρεχε η μύτη της με τσεκ τηνε σκούπιζε! Είναι το ελβετικό φράγκο που τον σηκώνει τέτοιον αέρα... Μας έφερε δώρα κι αγκαλιές, μας είπε τα νέα της από τα ταξίδια, τα νέα της από τη δουλειά, και ότι ο δικός της τής χάρισε ένα αυτοκίνητο για το καλό του χρόνου! What are you talking about? Τον βρήκες τυχαία τον δικό σου ή υπάρχει κατάστημα και με άλλους τέτοιους; Να κάνω μια επένδυση να αγοράσω έναν! Α, για τον αγαπημένο μου σύζυγο μην έχετε ανησυχία, τον αγαπάω τον εκτιμάω, αλλά θα καταλάβει. Αν μάλλιστα του υποδείξω και το αντίστοιχο κατάστημα θα συνεννοηθούμε ακόμα πιο εύκολα...

Μετά πήγα για λίγο στας Αθήνας. Μην σκεφτείτε κάτι ιδιαίτερο, λίγο να δω φίλους, μα επίσης για να δω έναν γιατρό. Όχι, όχι, μην μπαίνετε σε διαδικασία να φανταστείτε κάτι τραγικό, ένα θέμα που υπάρχει εδώ και δυο δεκαετίες (και δεν εννοώ την ανεπάρκεια ωριμότητας!) και για κάποιο λόγο τώρα με έπεισαν να πάρω γνώμη καθηγητή (θεωρητικού δηλαδή, λες και δεν ξέρω, λες και δεν κάνω κι εγώ την ίδια δουλειά!). Με εξέτασε τηλεσκοπικά ο κύριος καθηγητής, με το ένα μάτι για ακρίβεια, το άλλο (όπως και τα χέρια του) τα είχε στο laptop, και έδωσα 100 ευρώ για 5' από το χρόνο του και για γνώσεις που βρίσκει κι η θεια μου η Μαριγώ στο ιντερνέτ. Αυτά παθαίνω άμα αφήνω άλλους να με πείθουν για θέματα που δεν είναι ειδικοί...

Μετά ήμουνα καλεσμένη σε έναν γάμο. Αααα, όλα κι όλα, έβαλα το τακούνι μου και μάσκαρα για να ταιριάζω στην περίσταση. Κάγκελο σου λέει η βλεφαρίδα! Κι η τρίχα δηλαδή γιατί πόσο κρύο να κρατήσει το κοντομάνικο φορεματάκι. Ο γάμος κέφι είχε και χαρά είχε και το ζευγάρι ήταν τρισευτυχισμένο! Πολύ γελάσαμε, πολύ ήπιαμε, πολύ χορέψαμε, ένα κάταγμα στο πόδι έπαθε κάπου ενδιάμεσα η νύφη. Δεν είναι δηλαδή κάτι που να της χαλάει την ευτυχία, μόνο που χρειάστηκε να αναβάλουν το ταξίδι του μέλιτος και μια μικρή ανησυχία υπάρχει μήπως και δεν προλάβουν τις εκπτώσεις στο New York! Μωρέ δε βαριέσαι, χαρά να υπάρχει...

Ύστερα πήραμε αερόπλανο και πήγαμε στο νησί. Η μάσκαρα ακόμα κάγκελο και τα πόδια πρησμένα. Μα τι να γίνει; Στις 3 ξετελέψαμε από τον χορό (κι έλιωσα την πίστα για να λέμε την αλήθεια!) και στις 6 είμαστε αεροδρόμιο. Μα δε μας πτοεί τίποτις εμάς. Κάναμε έναν 3/ωρο ύπνο και ένα 2/ωρο μποτέ και να σου έτοιμοι οι δικοί σου για αρραβωνιάσματα. Όχι δικά μας καλέ, αλλωνόνανε. Μα όπου γάμος και χαρά οι δικοί σου πρώτοι, τώρα θα μας μάθεις; Και να τα φορέματα και τα μακιγιάζ, να οι τούρτες και οι σαμπάνιες, και να τα χρυσαφικά να κρέμονται, δυο ρολόγια ο γαμπρός, σετ η νύφη, σταυροί, σκουλαρίκια, όλα κπομπιλέ, και να τα όργανα να βαράνε και να τα τακουνάκια να χορεύουμε, πρώτος χορός, δεύτερος χορός, οικογενειακές φωτογραφίες. Από όλα είχε το σκηνικό, παράπονο δεν έχω! "Albatross!! Albatross!! Άντε και στο γάμο με χαρά πολύ!

Καλή μας χρονιά το λοιπόν, να έχουμε υγεία, να έχουμε αγάπη, να έχουμε χαρά.
Κι όπως κι αν το δεις κάπου πάντα υπάρχει ένας τουλάχιστον λόγος για αληθινά πλατιά χαμόγελα!

Comments

  1. ε καλη χρονια,. μια χαρα περασες
    απολαυστικη η διηγηση σου

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλή χρονιά και για εσένα Άσωτε!
      Μια χαρά τα πέρασα, παράπονο δεν έχω... :-)

      Delete
  2. ουφ!κουράστηκα μόνο που τα διάβασα!γιορτές ήταν αυτές;αλλά εσεις είστε νέοι θα μου πεις!!!!φιλάκια και του χρονου με περισσότερες τετοιες υποχρεωσεις!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγώ να δεις κούραση που την τράβηξα: το μυαλό μου κλάταρε από τα συνέδρια, η κοιλίτσα μου από τα μελομακάρονα, και τα ποδαράκια που από τους χορούς! Πότε είπαμε πως είναι οι επόμενες διακοπές; :-) :-)

      Καλή χρονιά να έχουμε Nasia!

      Delete
  3. Μπορει να απουσιασες απο δω μέσα,αλλά το "οπου γάμος και χαρά",πήγε συννεφο:))
    Ετσι,πάντα τετοια!

    Καλή Χρονιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη, εμ πώς;
      Καλή χρονιά VaD! :-) :-)

      Delete
  4. μπραβο την αδερφη, πάντα τέτοια κ καλύτερα, άμα το βρεις τελικά το κατάστημα να με πεις και μένα να το χω στα υπόψιν!! τελικά αξιζαν οι κινες και τα πεκινα!
    εσυ κυρια μου μια χαρα περασες, αντε κ του χρονου ρεκορ στα μελομακαρονα!
    καλή χρονιά να έχουμε :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άμα το βρω το μαγαζί, θα πάω πρώτη εγώ να πάρω το καλό το εμπόρευμα και μετά θα σας το γνωστοποιήσω να κάνετε κι εσείς αγορές, θα γίνει χαμός! :-Ρ
      Καλά ήταν maria, ο μήνας είχε από όλα και δουλειά και παρέα και διασκέδαση. Άντε και του χρόνου!
      Καλή μας χρονιά :-)

      Delete
  5. Και μένα ο καλός μου μου είχε πάρει του-του την εποχή των παχιών αγελάδων,αλλά τώρα τελευταία τον πιάνω να κοιτάζει επίμονα τις πινακίδες!
    Βρε λες;
    Φιλάκια και καλή χρονιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Βρε λες; Μπα δεν το πιστεύω!
      Μωρέ μόνο ο δικός μου δε μου έχει πάρει αυτοκίνητο τελικά; Κι εκείνο που είχα με έβαλε και το έδωσα... Μα τώρα κατευθείαν θα πάω για shopping (ανδρών)!

      Delete
  6. Καλέ που είναι αυτό το μαγαζί για να βρούμε της Λεκάνας ένα καλό παιδί(συγνώμη της Χριστίνας ήθελα να γράψω), ξέρεις αυτής της christina'ς που συχνάζει στο βλογ μου, με το άβαταρ που κρατάει το όσκαρ που της δώσανε πέρυσι τα Παρτάλια και που η αγαπητή Zouzouna την λέει χαϊδευτικά "ανυπάντρου". Άμα πας, ρίξε και καμιά ματιά και για το Χριστινάκι!
    Πολύ ωραία πέρασες κατά την εορταστική περίοδο!
    Και του χρόνου εύχομαι καλύτερα και με δώρο αυτοκίνητο!
    Καλή χρονιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλέ δε μου λένε, με έχουνε στην απόξω! Δηλαδή τι; Εγώ δεν αξίζω ένα καλό παλικάρι; (Έτερον μου ήμισυ που σου έχω κι εκτίμηση μην ακούς, δε λέμε για εσένα, για άλλο θέμα λέμε τώρα!)
      Μα εννοείται, άμα το βρω το ρημάδι το κατάστημα, θα κρατάω και στην Χριστίνα ένα καλό παλικάρι, όλα μόνη μου πώς θα τα κουμαντάρω άλλωστε; Μην είμαστε και φαγάνες! (Στους άντρες, γιατί με τις γαρδούμπες δεν τίθεται ζήτημα!)
      Αυτά...
      Άντε κορίτσια κι αγόρια καλή χρονιά να έχουμε, χαρές και πανηγύρια!

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Νέο ξεκίνημα σε νέους τόπους

Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά

Κάνε Διάλεξη και θα δεις!