Η high society και το κακό συναπάντημα

Καλέ ήμασταν καλεσμένοι σε gala, πώς το λένε ελληνικά οι μικρο-αστοί δε θυμάμαι! Από το απόγευμα που λες άρχισαν οι ετοιμασίες, σημαντική στιγμή στη ζωή μας γαρ, βάλαμε τα σατέν, τις γραβάτες, κάναμε τις βλεφαρίδες κάγκελο και το βυζί τούμπανο, ζωντανό γουναρικό, τσάντα επ' ώμου, κι έξω από την πόρτα. Τι στιγμές πρόκειται να ζήσω η γυναίκα!

Φτάσαμε στο κοσμικό event ακριβώς, να μην πάει λεπτό χαμένο! Σάλιο στα φρύδια, ρούφηγμα, κόρδωμα, ανοίγουμε την πόρτα. "Α, κυρία Κοκοβίκου κι εσείς εδώ, πολύ χάρηκα που σας βλέπω", τι θέλει 110 χρονών γυναίκα στο κοσμικό event πού θες να ξέρω;, "Κύριε Δήμαρχε, παρακαλώ μετά από εσάς", μπα πανάθεμα τον όπου γάμος και χαρά, μια λύση με τα σκουπίδια δε μπορεί να βρει!, "Κύριε αντιπεριφερειάρχη τι κάνουτε;", σαν νονός της νύχτας είναι πανάθεμα τον!, "Καλησπέρα σας κύριε της κυρίας!", κοκ.



Γάνιασα μέχρι να φτάσουμε στο τραπέζι! Μιας και είμαστε οι πρώτοι, κάθισα με θέα όλη την πίστα και το μεγαλύτερο μέρος του μαγαζιού. Μην χάσω και καμιά λεπτομέρεια από τη βραδιά! Ήταν βλέπεις κι η πρώτη μας φορά! Βέβαια, έμειναν εκτός θέας 2 τραπέζια, αλλά πού να τους προλάβω όλους; Έβγαλα το ζώο από πάνω μου, κάθισα, κι εξέπνευσα ελεύθερα τώρα που το στομάχι ήταν πιο χαμηλά από το ύψος της ροτόντας. Το κέρατο μου! Όλες τους συλφίδες είναι! Και την A γραμμή μου μέσα! Όσο χρόνο κι αν το μελέτησα, το φόρεμα σε ίσια γραμμή φαίνεται να είναι πιο in! Θυμίστε μου την επόμενη φορά να μην συμβουλευτώ το Tatiana on-line, είναι τελείως πίσω στα του στυλ τελικά. Ευτυχώς με μια πρώτη ματιά το χρώμα στο νύχι μου φαίνεται να ακολουθεί τις τάσεις. "Κυρία Παρλαπιπίτσα μου καλησπέρα, τι κάνει ο σύζυγος; Α, ναι ναι τον βλέπω που συνομιλεί με τον αγαπητό μας Δήμαρχο. Καλή σας διασκέδαση!". Τώρα δηλαδή πώς να το πάρω που όλοι αυτοί μαζευτήκαμε εδώ; Τίποτα, τίποτα! Ανεβαίνω στο high society δεν εξηγείται αλλιώς! Μα πώς το λένε ελληνικά οι μικρο-αστοί το high society καθόλου δε θυμάμαι!

Α, καταφθάνουν κι άλλοι στο τραπέζι μας. Κάποιους τους ξέρω, για αυτό άλλωστε καθόμαστε και μαζί. Κάποιοι είναι φίλοι των φίλων μας. "Fri, χάρηκα πολύ! Καθίστε". Έχουμε βέβαια ήδη πιάσει εμείς τις θέσεις τις προνομιακές, χα! Εκτός από τους φίλους μας (αγαπητούς, δεν έχω κάτι να σχολιάσω, μην είμαι και γαϊδούρα! Φτου κακά, αυτήν δεν είναι έκφραση της high society! Μην είμαι και καμία jenny ήθελα να πω! Ε; Γεννημένη παιδί μου για γουναρικό και χειραψίες με δημάρχους είμαι η άτιμη!), ήταν στην παρέα μια κυρία συμπαθέστατη με έναν κύριο (με 24 τικ) για πίστα (να σου κάνει αυτός σαματά μεγάλο την εποχή του "Είμαι στα χάι μου", να μην μπορείς να τον ξεχάσεις!). Μετά έμαθα πως ο κύριος είναι γιατρός, να σε τεντώσει κάτω δηλαδή για εξέταση, να νομίζεις πως θα σου πάρει την πίεση κι αυτός να σου πετάξει γαρούφαλο να αναστηθείς ένα πράγμα! Ήταν επίσης, παρέα μας 2 φίλες, φανταστείτε ο Αστερίξ κι ο Οβελίξ στο θηλυκό τους, η μία μικροκαμωμένη (με βάψιμο βέβαια υπερπαραγωγή και μαλλί ούτε οι αδελφές Μαγγίρα στις μεγάλες δόξες τους!), η άλλη 1.85 με κάτι πλάτες ντουλάπα δίμετρη (στο φάρδος!) και μια κοιλιά που είχε καταπιεί όλο το αγριογούρουνο αμάσητο. Η Οβελίξ, που αξίζει περαιτέρω την προσοχή μας, ήταν με φόρεμα μίνι (με έκανες κομμάτια) και βλέμμα πολύ μαγκιώρικο, άλα, μόνο το κομπολόι της Χρονοπούλου της έλειπε, ίσα, κι έπινε κρασί κι έλεγε πως έχει κάψει καρδιές πολλές, όπα! Μεγάλες στιγμές με μεγάλες γνωριμίες στο high το society...



Γιόμισε τέλος πάντων η αίθουσα, πήξαμε στη γυαλάδα και το ζωντανό γουναρικό, άρχισαν οι σερβιτόροι τη δουλειά τους. Πρώτο πιάτο μια σούπα με corn flour. Μπορεί να είχε κι άλλα υλικά μα δεν τα κατάλαβα. Δεύτερο πιάτο μια κρέπα με κάτι απροσδιορίστου μέσα κι ένα κανελόνι που μάλλον άφησαν την κυρά-Κούλα τη γειτόνισσα να το προσέχει και ξεχάστηκε η κακομοίρα, έχει και αλτσχάιμερ, και το έψηνε 3 μεροκάματα μέχρι να την πάρουν είδηση και να το βγάλουν από το φούρνο. Τρίτο πιάτο μπριζόλα, πατάτες και πιλάφι, πρωτότυπο. Το ρύζι προκάτ, 5 κόκκοι, 1 αρακάς, 1 ροδέλα καρότο. Την μπριζόλα πήγα να την κόψω έπαθα τενοντίτιδα κι έχασα έναν κοπτήρα. Πατάτα δε δοκίμασα, ένιωθα να μην αντέχω άλλο ρίσκο. Χάζεψα λιγάκι τριγύρω αντί αυτού. Ξέρεις όμως, σκεφτόμουν πως μπορεί να γεννήθηκα για γουναρικό και χειραψίες με δημάρχους, αλλά τόσα χρόνια βλαχάρα πού να καταλάβει ο ουρανίσκος μου από τα φαγιά που τρώνε οι δημάρχοι; Θα το προσπαθήσω όμως και θα εξοικειωθώ η επαρχιώτισσα! Φτου μου!

Αποφάγαμε καμιά φορά, βγάλαν λόγους ο δήμαρχος, ο αντιπεριφερειάρχης, 2-3 πρόεδροι. "Κλαπ, κλαπ, κλαπ, εξαιρετικοί, μπράβο σας!", ούτε μια πρόταση δεν μπορούν να συντάξουν, μιλάνε και καταλαβαίνεις τα ορθογραφικά που κάνουν δηλαδή! Τι άλλο θα ακούσω η διδάκτορας; Είχαμε και την Οβελίξ να μας κοιτάει με "είδα κάτι μάτια με έκαναν κομμάτια" και να μας λέει πως όλοι οι άντρες είναι για πάρτη της απόψε αφού οι υπόλοιπες είμαστε καπαρωμένες. Άλα λέμε, γιατρέ πιάσε τα γαρούφαλα και μην ξεχνιέσαι!



Κι άναψε μετά μεγάλο γλέντι στην πίστα! Από όλα είχε το πρόγραμμα, και τα παραδοσιακά μας, και τα ξένα μας, και εκείνα που είναι μόνο για τα κορμιά τα φιδίσια. Η κυρία Κοκοβίκου με τα χείλη ως τα φρύδια και τα φρύδια ως το μέτωπο έκανε φούρλες τρελές, ο κύριος της κυρίας λυγούσε τη μεσούλα του, ο κύριος δήμαρχος αποχώρησε σεμνά, μα ο κύριος αντιπεριφερειάρχης ξεσάλωσε προκλητικά, ο γιατρός τραγουδούσε και το ζούσε, η Οβελίξ έπινε κι έπαιζε το μάτι της, α ρε τα gala και το high το society γλέντια που τα κάνουν!

Πήξαμε βρε παιδάκι μου στην καλή την κενωνία και το δήθεν, μπα πανάθεμά μας και το θυμήθηκα πώς το λένε ελληνικά οι μικρο-αστοί...

Comments

  1. αυτο το Γάνιασα το ρημα το λατρευω
    απολαυστικο ποστ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ άσωτε :-)
      Κι εγώ το λατρεύω, από μωρό το έχω στα αυτιά μου, φανατική η γιαγιά με δαύτο γαρ.
      Καλημέρες!

      Delete
  2. Παρακαλώ θέλω επειγόντως οδηγίες πως να κάνω το βυζί τούμπανο! Διότι και ημείς ως σελέμπριτις της πόλης που κατοικούμε, έχουμε να παραστούμε σε ένα γκαλά αναλόγου ύφους με αυτό που πήγες. Επίσης πες μου πιο είναι το χρώμα που πρέπει να βάψω το νύχι. Δεν τα βάφω, αλλά θα το κάνω για το γκαλά, κομμάτια να γίνει! Και κάτι τελευταίο. Επειδή γουναρικό δεν διαθέτει η κατά τα άλλα πλούσια γκαρνταρόμπα μου, πειράζει να ρίξω στον λαιμό τον Σήφη το κουτάβι μου ή θα είναι υπερβολή;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλέ να αγοράσεις πρίτι μπρα, μα πού ζεις επιτέλους; Και το νύχι να το βάψεις σε αποχρώσεις του μπλε και του χρυσού, σου λέει φοριέται πολύ από τις σελέμπριτις στις μέρες μας, μην σε περάσουν για καμιά παρακατιανή! Το γουναρικό είναι πολύ γκλαμ, κι εγώ για την περίσταση δανείστηκα ένα της μάνας μου που της το πήρε ο πατέρας μου (για να την ρίξει) πριν να με γεννήσει, είχε και κάτι σκοροφαγώματα, αλλά τι άλλο να έκανα; Εγώ λέω να τον ερίξεις τον Σήφη στον ώμο σου. Ακόμα και για γουναρικό να μην τον πάρουν, να ξέρεις πως πολύ "φοριέται" το κατοικίδιο από τις σελέμπριτις. Μόνο που αν σε ρωτήσουν όνομα πες καλύτερα Ζιζέλ που γράφει ωραία στο φακό ;-)

      Delete
    2. Διστάζω για το νύχι σε μπλε χρυσό... Φοβάμαι μήπως μου προσθέτει στη μέση και δεν θέλω...
      Όφου! Δεν πήγε ο νους μου στο πρίτι μπρα καθόλου! Να είσαι καλά βρε Φρι μου, που μου ανοίγεις τα μάτια!!! Αλλά βλέπεις εγώ τώρα τελευταίως έγινα σελέμπριτι και με καλούν στα ντεφιλέ! Που θα μου πάει όμως θα μάθω!
      Πάω να κάνω μπάνιο τον Σήφη για να γυαλίσει κομμάτι το τρίχωμα!!!

      Delete
    3. Να του βάλεις και μαλακτικό μην αγκιλώσει καμιά αθώα μαντάμ και της καταστρέψει το μανικιούρ!

      Delete
    4. χαχα, βρε tremens, βρε tremens!!!

      Αθηνά, λες το μπλε να σε χαντακώνει; Ε, τότε βάλε κόκκινο που πάντα ψηλώνει ;-)

      Delete
    5. @tremens
      Σας παρακαλώ... Δεν θα 'θελα...
      Για ποια με περάσατε; Πάντα βάζω μαλακτική κρέμα στον Σήφη!

      Delete
    6. @Fri
      Κατόπιν ωρίμου σκέψεως θα τα βάψω πολύ σκούρο βυσσινί, που το σκούρο λεπταίνει, όσο να πεις!
      Καλό Σαββατοκύριακο!

      Delete
    7. Πάντα, ε; Σαν παγόνι θα φουντώνει ο έρμος! :-Ρ

      Ναι, ναι, το βυσσινί στο νύχι φημίζεται τοις πάσι για την λέπτυνση της μέσης!

      Delete
  3. Να συμπληρώσω ότι η επιλογή των ασμάτων είναι εξαιρετική!!!
    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Α, σε ευχαριστώ! Το έκαψες;
      Καλή σου μέρα :-)

      Delete
    2. Το έκαψα; Γιατί το λες αυτό; Δεν σε καταλαβαίνω μα τον Δία! Με μισό μπουκάλι σίβας, μια χαρά είναι τα άσματα! Μέχρι που σου τα χορεύω κιόλας!
      Καλό βράδυ!

      Delete
  4. μεγαλεία ,διηγώντας τα να ...γελάς!
    καληνύχτα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ακριβώς αυτό!
      Καλή σου μέρα Nasia :-)

      Delete
  5. -"Γάνιασα",α ρε μάνα ατελειωτη,όλη μερα μεσα στη "γανάδα",στο στόμα της το ειχε το ρήμα!
    -Και όμως,τρια χρόνια μετά την κρίση,ακομα επιβιώνουν όλοι αυτοι οι φελλοί,οι ρεμπετασκέρηδες,οι καραγκιόζμπερντέδες,γμτ τα φυτίλια τους μέσα :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. χαχα, πολύ με διασκέδασαν οι χαρακτηρισμοί σου! :-) :-)

      Τρελά βιώματα για όλους μας τελικά αυτό το ρήμα, α ρε γάνιασμα που έχουμε να ρίξουμε με αυτά τα μυαλά που κουβαλάμε! Γιατί κρίση, κρίση, αλλά και η υψηλή τοπική κοινωνία τις έχει τις ανάγκες της ;-)

      Καλημέρα VaD!

      Delete
  6. Μα εσεις περάσατε υπέροχα....Τι κρίμα που δεν ανήκω ακόμα στην high society να περνάω και εγώ τόσο καλά...

    χαχαχαχα

    Παναϊα μου...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλέ ναι, αυτό να λέγεται!
      Μα ούτε κι εγώ ανήκω (ακόμα), αλλά κάνω φιλότιμες προσπάθειες ;-)
      Καλημέρα!

      Delete
  7. Αχ τι θα σε κάνω, από γκαλά σε ραχούλα, κι από βουνοκορφή σε βάφτιση.

    Tip. Τη γούνα στη ναφθαλίνη και 1 μέρα πριν την αερίζεις μην μας λιποθυμήσει καμιά μαντάμ, δε θά θελα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τι να με κάνεις δεν ξέρω! Να με βράσεις ίσως; Δε με έχω δοκιμάσει να δω πως βγαίνω και σε σούπα :-P

      Ευχαριστώ για το tip, αυτή η μάνα μου όταν είναι να σε συμβουλέψει κάνει την πάπια!

      Delete
  8. Όπως διαβάζω είσασταν μια ωραία high society .....είσασταν!
    Άντε με το καλό και στο.....κόκκινο χαλί.
    χα,χα,χα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ετοιμάζομαι, ετοιμάζομαι, να βρω μόνο το κατάλληλο κονέ και μη με φοβάσαι, θα την έχω έτοιμη τη βαλεντίνο :-P
      Α ρε άτιμη κενωνία!

      Delete
  9. το ξερα δε το ξερα, καποια μερα θα πηγαινες και σε γκαλα και δεξιωσεις. σε λιγο θα τρως φερερο με τον πρεσβη, να με θυμηθεις!
    τοσο τεννις γαλλικα και πιανο ε κυρια μου, αξιζαν τα λεφτα τους. μπραβο στη μανα σου που επεμενε!
    ήταν κ εμείς να παρεβρεθούμε σε γκαλα (τι μας περασες, τιποτα μεσοαστους?)αλλά δεν είχαμε σατέν και γραβάτες, οπότε προκειμένου να μας πάρουν με τις πέτρες, στείλαμε αντιπρόσωπο. αυτό κ αν γλυτώνει το image σου! άσε που με τη κοιλιά έτσι ο ταφτάς που είχα με έδειχνε σαν τον οβελίξ της ιστορίας σου, οπότε προκειμένου να μου ματιάξουν το παιδί έκατσα σπίτι με τις χρυσές παντούφλες μου.
    και μη ξεχνάς το λαστέξ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. χαχα, αυτό με τον Οβελίξ πολύ μου άρεσε!
      Κάτσε καλέ στο σπίτι σου να έχεις την ηρεμία σου, να απλώνεις και την αρίδα σου και να μην δίνεις λογαριασμό σε κανέναν...
      Προς Θεού, δεν πιστεύω αυτό με το λαστέξ να ισχύει και για το σπίτι!!!

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Νέο ξεκίνημα σε νέους τόπους

Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά

Κάνε Διάλεξη και θα δεις!