Ζητείται κατανόηση!

Σας έχασα, με χάσατε, τι να τα ψάχνουμε τώρα... Τι έγινα; Έλα μου ντε! Το θέμα είναι πως περνάει ο χρόνος χωρίς να το καταλαβαίνω. Αλήθεια πού πάει;

Κι εγώ να κουτσοδουλεύω, να κουτσοφτιάχνω το σπίτι, και να κουτσοφουσκώνω. Αυτό το τελευταίο είναι πολύ σχετικό. Τι να πω; Ίσως να φταίει αυτό που λένε 'pregnancy mind', τουτέστιν το χάνω σιγά-σιγά και ούτε που το καταλαβαίνω. Το χάνω κι αν το ματαξαναβρώ σφυρίχτε μου κλέφτικα!

Πάλι καλά που τις τελευταίες μέρες έχω ανακάμψει αποφαστιστικά στην κουζίνα, φτιάχνω χριστουγεννιάτικα γλυκά και νιώθω δημιουργική. Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, κυρίως ψάχνω συνταγές για χριστουγεννιάτικα γλυκά. Μα με προοπτική να τα φτιάξω! Λέμε τώρα...

Κατά τα άλλα, έχω ένα φούσκωμα! Κι όλοι λένε "Καλή είσαι και πού είσαι ακόμα!"... Δεν τους πιστεύω! Μόνο ο τύπος στο καφεκοπτείο εχθές ήταν ειλικρινής μαζί μου που μόλις με είδε αναφώνησε "Πώς έγινες έτσι;". Αυτό μάλιστα είναι μια σωστή αντίδραση. "Πώς έγινα άνθρωπε μου άστα βράστα, και πού είσαι ακόμα!", του απάντησα.

Ευτυχώς βέβαια που εκτός από το μυαλό μου, τη μέση μου, τις μπούκλες μου και τον αφαλό μου, τα υπόλοιπα φαίνεται να είναι όπως πρώτα. Το μέγεθος της μέσης είναι όμως σχετικό, γιατί εγώ ακόμα μέση δαχτυλίδι λέω πως έχω, αν είναι αυτό του βαρελιού υπάρχει κανένα πρόβλημα; Αλλά από την άλλη, τόσα χρόνια αχτένιστη, είναι ποτέ δυνατόν να εμφανίζομαι τώρα καθημερινά σαν τη Ζωζώ; Δηλαδή να αποφεύγω τον καθρέπτη ένα πράγμα γιατί κάθε φορά νομίζω πως μου έκανα διάρρηξη! Ο αφαλός δε με νοιάζει να είναι ρηχός, μόνο που με τρώει η ανησυχία μην λυθεί (όπως οι Γαλάτες μην τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι) και είναι δύσκολο (ή αδύνατο;) να με πείσει κάποιος για το αντίθετο.

Ευτυχώς που άμα έχω πολλές-πολλές ανησυχίες τρώω καμιά κλωτσιά εκ των έσω και συνέρχομαι! Φαίνεται για αυτό έχουν εφευρεθεί εξαρχής οι κλωτσιές εκ των έσω, για να φέρνουν στα συγκαλά τους εμάς με το 'pregnancy mind'. Ποιος να ξέρει...

Τι άλλα; Δεν έχω φτιάξει το παιδικό δωμάτιο ακόμα, δεν έχω ψωνίσει τα μωρουδιακά ακόμα, δεν έχουν έρθει Χριστούγεννα ακόμα. Αλλά καλύτερα, για τίποτα δεν είμαι έτοιμη ακόμα! Ούτε χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν έχουμε στολίσει! Μα επιτέλους δηλαδή! Θα αναγκαστώ να κάνω το κλασσικό, να παραγγείλω πίτσες και να φωνάξω τους συναδέλφους για τη βρωμο-δουλειά. Το μυστικό είναι οι πίτσες να ψήνονται ακόμα μόλις φτάσουν, αλλιώς το δέντρο μένει στη μέση. Για το αποτέλεσμα φυσικά μη με ρωτάτε, το φαντάζεστε... Καλέ όχι για τις πίτσες, ούτε ψίχουλο δε μένει, για το δέντρο!

Φτάνει και η πεθερούλα μεθαύριο και θα μας πιάσει στα πράσα! Ευτυχώς που παίζει μπόλικος κουραμπιές, που πολύ της αρέσει, και θα τις ρίξουμε άχνη στα μάτια... Και με την πεθερούλα τριγύρω, ξέρετε τώρα εσείς, ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε μεγάλες στιγμές!Πάλι... Τουτέστιν βόλτες, φρου-φρου, κι αρώματα.

Αχ καλέ μου γέρε χρόνε δώσε μου μια πίστωση, ευκολίες πληρωμής, πώς αλλιώς να στο πω;


Comments

  1. Βρε Fri και αυτός ο καφεκόπτης πως τα πετάς έτσι χρυσέ μου και λίγη ευγένεια τέλος πάντων!
    Είσαι απολαυστικότατη, μην αγχώνεσαι καθόλου για στολισμούς και τέτοια πράγματα και κοίτα να είσαι ήρεμη και χαλαρή.
    Αλλωστε έρχεται και το πεθερικό!
    Τα φιλιά μου να περάσεις πολύ όμορφα στις γιορτές και μην σε ξαναχάσουμε τόσο καιρό!!
    Φιλί και στο μωρό!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλά μου τα είπε ο καφεκόπτης, κι εγώ το ίδιο θα σκεφτόμουν άμα με έβλεπα ξαφνικά! :-)
      Ήρεμη είμαι καλέ, δεν τίθεται θέμα άγχους, για αυτό κι έχουν μείνει όλα πίσω. Κι εδώ που τα λέμε δεν τα βλέπω να πηγαίνουν σύντομα μπροστά... Έρχεται και το πεθερικό, καταλαβαίνεις!
      Φιλιά και θέρμές ευχές κι από εμένα, να περάσεις όμορφα αυτές τις γιορτές!

      Delete
  2. ακόμα φουσκώνεις; πότε με το καλό το friπόπουλο;
    μακριά από γλυκά και Καλές Γιορτές να έχετε!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Friπόπουλο; Καλό, πολύ καλό! :-) :-)
      Το Φλεβάρη τον περιμένουμε, μέχρι τότε έχω ακόμα πολύ φούσκωμα! Για να δούμε θα θέλει να βγει ή καλά την περνάει εκεί μέσα;
      Καλές γιορτές να έχετε Nasia, όλη η όμορφη οικογένεια!

      Delete
  3. Αχαχαχα!!!!!!!!!! Είσαι τόσο μα τόσο υπέροχη!!!!!!!! Διάβαζα και γελούσα σαν τη χαζή!! Μα καλά όλα, οι μπούκλες τι έπαθαν βρε παιδί;;;;; Να είσαστε καλά οικογενειακώς (συν πεθεράς) και να γράφεις συχνότερα!! Μου λείπεις!! Φιλάκια πολλά πολλά χαρά μου!! :)))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα με κάνεις και κοκκινίζω! Φουσκωμένη και κόκκινη πάει; Δεν πάει! :-)

      Άστα κι οι μπουκλές πάνε να ισιώσουν, άτιμο πράγμα οι ορμόνες αγαπητή, για να δούμε μπας και φουντώσουν πάλι μετά τη γέννα. Αλλιώς θα παρακαλάω για υγρασία, πράγμα που ποτέ μου δεν το είχα φανταστεί!

      Κι εσείς μου λείψατε! Για να δω, θα τα καταφέρω να είμαι εδώ...

      Καλή σου μέρα :-)

      Delete
  4. Μας έλειψες!
    Άντε καλό στολισμό να πω ή με έναν πόνο;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι εσείς μου λείψατε! Θα προσπαθήσω σκληρά να μαζέψω τα μυαλά στο κεφάλι μου, αλήθεια!
      Άντε κι απόψε περιμένω το συνεργείο, θα σας ανεβάσω φωτογραφίες με το αποτέλεσμα μετά.
      Και πες με ένα πόνο να δούμε αν θα πιάσει, θα σε ενημερώσω σε κανένα 2/μηνο για αυτό...
      Καλημέρα :-)

      Delete
  5. Αααααααμάαααααν! Ξέρω τι φρίκη περνάς και έχεις τη αμέριστη συμπαράστασή μου! Αυτό με το αφαλό με τρομοκρατούσε κι εμένα! Κι έφτιαχνα διάφορα σενάρια! Τελικά όμως από ότι αποδείχτηκε δεν λύνεται έτσι εύκολα!
    Αλλά με τις μπούκλες δεν μπορώ να φανταστώ τι πρόβλημα υπάρχει. Έχουν γίνει πιο μπουκλωτές ή τείνουν να ισιώσουν;
    Α, μην το ξεχάσω, με το καλό να υποδεχθείς και την πεθερούλα σου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ, αυτός ο αφαλός! Από την πρώτη μέρα τσεκάρω και μετράω την κατάστασή του, λες να είμαι τόσο τυχερή όσο κι εσύ; :-)
      Οι μπούκλες, που λες, τείνουν να ισιώνουν. Μα είναι πράγματα αυτά; Άλλο να τις έχεις και να πηγαίνεις κομμωτήριο για ισιωτική κι άλλο να χαλάνε από μόνες τους, τι το πέρασαν και λειτουργούν αυτοβούλως; Για να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα μετά τη γέννα...
      Και ευτυχώς που δεν ξέχασες να αναφερθείς στο καλύτερο σημείο της ανάρτησης! :-Ρ

      Καλημέρα Αθηνά :-)

      Delete
  6. Ξαδερφούλα όλα στο πρόγραμμα είναι και όλα στο μυαλό μας... όποιος λέέι ότι η εγκυμοσύνη είναι η πιο ονειρική στιγμή στη ζωή της γυναίκας μάλλον είναι άντρας!!!
    όλα όμως θα γίνουν, αργά, πολύ αργά και χουχουλιαρικα..όλοι θα βάλουν ένα χέρι για τα πάντα...εσύ κάνε πρόβα τις ανάσες του φυσιολογικού τοκετού, τώρα που θα έρθει η μητέρα θα σε βοήθησουν πολύ...
    ααααα!!! και τον ασσο στο μανίκι που έχεις για την ώρα χρησιμοποίησέ τον απεριόριστα...είμαι κουρασμένη, νευριασμένη, λυπημένη κλπ λόγω εγκυμοσύνης, συμπαθάτε με οι ορμόνες φταίνε...
    Αυτά και ξεσπάθωσε, τώρα είναι η ευκαιρία!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όλα στο πρόγραμμα είναι και δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να μου χαλάσει τη διάθεση! Όλα καλά λοιπόν, κι ενώ μπήκαμε στην τελική ευθεία δε μπορώ παρά να χαμογελάω όλη την ώρα σαν ... χαζή ;-)
      Καλή μας χρονιά!

      Delete
  7. Εγω θα μεινω στο εξης: εισαι εγκυος;; Με το καλο να δεχτειτε το μωρακι!!!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι είμαι έγκυος και σε περίπου δυο μήνες θα έχουμε το άτομο αγκαλιά. Θα σας κρατώ (ελπίζω) ενήμερους...
      Ευχαριστώ για τις ευχές:-)
      Να έχεις ένα όμορφο καινούριο έτος!

      Delete
  8. Νυφούλαααααα μου παρακολουθώ το blog σου με μεγάλο ενδιαφέρον μιας και πρόσφατα απέκτησα κι εγώ google account!!!!!!!Να ξέρεις ότι το διαβάζω κάθε μέρα για να μαθαίνω τι κάνεις.
    Η πεθερούλα σου....
    Βίκυ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχα!
      Πεθερούλα καλώς όρισες στον κόσμο του blogging! Έχουμε να πούμε πολλά κι από εδώ ;-)

      Delete
  9. Μα τι ωραία που τα λες όλα! Όπως και να βλέπεις εσύ τον εαυτό σου, είμαι σίγουρη ότι δείχνεις λαμπερή και πανέμορφη!
    Εύχομαι να περάσετε όμορφα αυτές τις γιορτές, και του χρόνου τέτοια εποχή να τρέχετε πανικόβλητοι στα Τζάμπο για να του πάρετε δώρα, χιχι
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όμορφα τα λόγια σου κι οι ευχές σου, σε ευχαριστώ πολύ!
      Μακάρι η χρονιά που έρχεται να είναι για εσένα και τους δικούς σου μοναδικά όμορφη!

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Νέο ξεκίνημα σε νέους τόπους

Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά

Κάνε Διάλεξη και θα δεις!