Χριστουγεννιάτικο δέντρο και πώς να το στολίσετε...

Μέρες που είναι, τα ενδιαφέροντα έχουν ... μετατοπιστεί. Το στόλισες το Χριστουγεννιάτικο δέντρο; Πού να βρω χρόνο καλέ μου άνθρωπε; Και καλά χρόνο να βρω, αν παραλείψω να κοιμηθώ θα βρω. Ενέργεια όμως; Μου κλέβουν κάμποση τα σκασμένα στα εργαστήρια, έχω βαλθεί να μάθω κιθάρα ντράγκα ντρούγκα εξαντλούμαι η άσχετη, πάω μονόμπαντα έτσι που κάθομαι όλη μέρα μπροστά σε έναν υπολογιστή έχω να κάνω πού και πού καμιά άσκηση για τη μέση η παλιόγρια, στο τέλος πέφτω τ' ανάσκελα (ή τα μπρούμυτα διακρίσεις δεν κάνω) και κάνω τάματα για να ξανασηκωθώ! Το δέντρο μας μάρανε; Για το καλό, σου λέει, για να αλλάξει η διάθεσή σου, σου λέει, μέρες που είναι, σου λέει και τέλος πάντων πιο πολύ κουράζομαι να τους ακούω παρά να το στολίσω και να τελειώνουμε! Κι εκεί που είμαι τ' ανάσκελα (μια συνηθισμένη νύχτα) και προσπαθώ να αποφασίσω αν θα κοιμηθώ ή θα κάνω σκοπιά γερμανικό παρέα με το έλατο, μου έρχεται Η ιδέα! Διότι το σώμα παραδίδεται, το μυαλό όμως ποτέ... Γιατί να το στολίσω εγώ το δέντρο και να μην το στολίσουν οι άλλοι. Ιδού το δόλιο σχέδιο μου βήμα-βήμα:

1. Αρχίζεις 2-3 μέρες νωρίτερα και κάνεις χαριτωμενιές στους γνωστούς/συναδέλφους/φίλους σου.
2. Αφού έχεις ρίξει στάχτη σε όλων τα μάτια, στέλνεις e-mail/παίρνεις τηλέφωνο τα υποψήφια θύματά σου. Ο τόνος σου πρέπει να δηλώνει χαρά, ακόμα και ενθουσιασμό, και να μην αφήνει περιθώρια άρνησης: "Γούχου, τι καλά που έρχονται γιορτές, θα έρθεις να στολίσουμε μαζί το δέντρο". Φυσικά, τα πολλά χέρια είναι πιο αποδοτικά, κάνεις την καρδιά σου πέτρα και για μια φορά θεωρείς φίλους σου και εκείνους που σε παρακαλάνε εδώ κι ένα χρόνο να πάτε για καφέ και όλο τους φτύνεις. Και μιας και το καταστρώνεις το σχέδιο, είναι ευκαιρία να ανανεώσεις τα στολίδια σου, φροντίζεις να καλέσεις παιδιά χουβαρντάδες.
3. Παίρνεις κατεψυγμένες πίτσες από το Lidl, μην σου κοστίσει και ο κούκος αηδόνι, και τις βάζεις στα ταψιά της κουζίνας σου. Το σχέδιο είναι να υποστηρίξεις πως τις έφτιαξες με τα χεράκια σου για να τους υποχρεώσεις.
4. Φέρνεις το δέντρο από την αποθήκη και το αφήνεις στη μέση του σαλονιού. Δε χρειάζεται ούτε από την κούτα να το βγάλεις!
5. Τα υποψήφια θύματα φτάνουν, τους λες να νιώθουν σαν το σπίτι τους, τους αφήνεις να ψάχνουν μόνοι τους τις μπύρες και το ανοιχτήρι. Με την ανοργανωσιά που σε δέρνει δε θα βρουν τίποτα και τελικά θα γλιτώσεις το πλύσιμο...
6. Προφασίζεσαι πως πρέπει να ψήσεις τις πίτσες, που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου (και καλά!), και αυτοί φιλοτιμούνται να βγάλουν τη βάση, τις κλάρες κτλ. από την κούτα και να στήσουν το δέντρο.
7. Το στολίζουν με τα στολίδια που σου έφεραν.
8. Τρώνε την πίτσα με χαρτοπετσέτα, γιατί έτσι πάει, όχι γιατί βαριέσαι να φέρεις τα πιάτα! Σου λένε τι νόστιμη που είναι και σε ευχαριστούν για τον κόπο σου.

Το αποτέλεσμα; Τρία ταψιά λερωμένα, το πλυντήριο τα πλένει, το δέντρο στολισμένο, ζήτημα αν κρέμασα ένα στολίδι!

Άντε βρε και του χρόνου! Το Γεννάρη που θα το ξεστολίσουμε :)



Χρόνια καλά για όλους μας!

Comments

  1. Ετσι κάνεις και μετακόμιση,κάποτε δεν ειχα προλάβει να κατεβάσω ούτε την κεραία της τηλεόρασης,κι οι φίλοι ήδη ειχαν ολοκληρωσει τη μεταφορά ολόκληρου νοικοκυριου!Φυσικά ανταμειφθηκαν με βραδυνή κρασοκατάνυξη,
    έτσι για το καλο:))

    ReplyDelete
  2. Καλές γιορτές!

    Υποχθόνιο το σχέδιο σου...αλλά αφού πέτυχε καλά εισαι!

    φιλιά

    Καλημερα

    ReplyDelete
  3. @VAD
    Ναι, το έχω διαπιστώσει αυτό! Πώς νομίζεις πως άλλαζα σπίτι ως φοιτήτρια; Μετά μεγάλωσα λίγο και είπα να αναλάβω τις ευθύνες μου :)
    Ως προς την μετακόμιση δηλαδή, γιατί ως προς τα άλλα τα διάβασες τα χαΐρια μου...


    @Coula
    Ευχαριστώ:)
    Καλά να περάσεις, να ξεκουραστείς και να διασκεδάσεις!

    Εμ, για αυτό είναι τα υποχθόνια σχέδια, για να πετυχαίνουν ;)

    ReplyDelete
  4. ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΕΓΙΝΕ ΜΑΓΙΚΟ :))ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

    ReplyDelete
  5. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Είδες τι σου κάνουν τα πολλά χέρια; Ειδικά αν είναι των φίλων σου!:):):)
    Καλά να περάσες στις γιορτές σου εύχομαι!!!

    ReplyDelete
  6. ειμαι τεμπελα δεν στολιζω

    (λειπω βασικα απο αθηνα παω θεσ/νικη οποτε ποιος θα το δει και να το κανω? )

    ReplyDelete
  7. Τελευταία όλο τη ...γλιτώνουμε από κάτι τέτοια :-)

    Ας ελπίσουμε ότι στην κοπή τουλάχιστον της πίτας (γι' αυτην στην Αθήνα λέω) δε θα βρούμε δικαιολογία :-)

    Πολύ πετυχημένο το στόλισμα από τα ..θύματα πάντως και όμορφο το όλο σκηνικό...Τώρα που θα δένει και με τον καιρό ποιός ..ξεχουχουλιάζει!

    ReplyDelete
  8. Ωραίο το σχέδιο, αρκεί να μην καλείς τους ίδιους ανθρώπους κάθε χρόνο. Ακόμα και αν πέσουν στην παγίδα του δέντρου, είναι βέβαιο ότι τη δεύτερη χρονιά, θα καταλάβουν ότι η Pizza είναι Lidl και όχι σπιτική!!

    (αν και μεταξύ μας, μια χαρά είναι...)

    ReplyDelete
  9. @Skouliki
    Κι εγώ τεμπέλα είμαι, μα στολίζω! :):)

    @pgaval
    Ώστε τη γλιτώνετε, ε; Για πρόσεχε καλά, γιατί θα φορτώσω το δέντρο αστόλιστο και την κούτα με τα στολίδια στο αυτοκίνητο και θα σου κάνω επίσκεψη κατ' οίκον. Εννοείται πως η ιδέα είναι πως μέχρι να με κεράσεις έναν καφέ, θα το στολίσεις για να το πάρω πίσω έτοιμο :)
    Ναι, ναι πολύ καλό έγινε το δεντράκι μας, είστε ευπρόσδεκτοι να το δείτε από κοντά!

    @apos
    Ωχ, αυτό δεν το είχα σκεφτεί! Πρέπει να βρω την ιδανική αναλογία καλεσμένων ανά έτος, ώστε και να είναι τα χέρια αρκετά (να μην τους ξεκάνω στη δουλειά τους ανθρώπους) και να έχω αφήσει κάποιους σε αναμονή για του χρόνου. Χμ, με έβαλες σε σκέψεις τώρα...

    ReplyDelete
  10. ο δικος μου δε θελει να το στολισω στη σαλονικη (αν κ μου έφυγε κάπου στο 200ρικο όταν το στόλισα πρώτη φορα, τον αχαριστο) γιατί το βλέπει και με θυμάται και τα γνωστά.
    ούτε πέρισυ το στόλισα.
    αλλά στην αθήνα στόλισα. άφησε ο προηγούμενος ενοικιαστής ένα μεγάλο έλατο με 5 μπάλες 1 γιρλάντα και 100 μέτρα λαμπάκια, οπότε τη βόλεψα. πήρα κι εγώ κανα2 στολίδια έτσι να μη φαίνεται πολύ άδειο..
    δεν ενθουσιάστηκα. θα ενθουσιαστώ όταν έρθει το δώρο του άη βασίλη! που με το χρωστά από πέρισυ!

    πάντως η ιδέα σου μπαίνει στα υπόψιν για όταν πάω πάνω. σίγουρα θα θέλω βοήθεια!!

    ReplyDelete
  11. @maria
    Ναι, ναι σημείωσε την! Είναι και μεγάλο το δέντρο σας οπότε τα έξτρα χέρια είναι πολύτιμα ;)
    Από τον Άγιο τη δώρο ζήσες;;;
    Καλές γιορτές να έχουμε!

    ReplyDelete
  12. ζήτησα μεταταξη ;) το ζητάω απο πέρυσι!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Νέο ξεκίνημα σε νέους τόπους

Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά

Κάνε Διάλεξη και θα δεις!