Το 2009 αγκαζέ με πολλά χαμόγελα....

Να'μαι πάλι εδώ! Εύχομαι σε όλους από καρδιάς μια πολύ καλή χρονιά, με υγεία και γεμάτη μόνο από λόγους που θα μας κάνουν να χαμογελάμε!

Άργησα κάπως (χμ, 20 μέρες είναι μάλλον παραπάνω από κάπως) να επιστρέψω στην e-παρέα, αλλά μου αρέσει να τραβάω (ή να παρατραβάω:)) τις γιορτές... Για να μη με νομίσετε τεμπέλα, να σημειώσω πως στα εργασιακά μου καθήκοντα επέστρεψα πολύ γρήγορα. Και μάλλιστα με άρπαξαν από τα μαλλιά! Είχα ακόμα τη γλύκα από το μελομακάρονο και μου μίλαγαν για deadlines και έρευνες. Τι να κάνω η έρμη? Ήπια μια γερή δόση νερού να καταπιώ το πνέυμα το εορταστικό, και έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά! Ευτυχώς είχαν μείνει κάτι γλυκάκια στην πιατέλα να διασκέδαζουν τον 'πόνο' μου... Τελικά, πρόλαβα την προθεσμία, πήρα και μια ανάσα αυτό το Σαββατοκύριακο και σήμερα εδώ να σας λέω τα νέα μου...

Από πού να αρχίσω και πού να τελείωσω? Κατ' αρχήν να καταθέσω μια σιγουρία που νιώθω πως αυτή εδώ θα είναι η χρονιά μου! Είναι που μπήκε πολύ παρεϊστικα, είναι που με βρήκε στο καινούριο μου σπίτι μάζι με το έτερον μου ήμισυ, πάντως εγώ τη σιγουριά τη νιώθω! Μένει να αποδειχθεί...

Να συνεχίσω με τα νέα μου. Σε όλες τις γιορτές (για 15 συναπτές μέρες δηλαδή) είχαμε κόσμο στο σπίτι. Έπιπλα μπορεί να μην είχαμε, αλλά από κόσμο είμασταν κομπλέ!:) Αρχικά, φιλοξενήσαμε την (wanna-be) πεθερούλα μου, μαζί με τον κουνιάδο. Ήταν μέρες κομματάκι δύσκολες αυτές... Ο κουνιάδος μια χαρά παιδί είναι δηλαδή, αλλά με τη (wanna-be) πεθερούλα έναν κόμπο στο λαιμό τον ένιωσα η γυναίκα. Να φανταστείς έκανα να φάω κουραμπιέ και 5 μέρες! Πώς να κατέβει το γλυκό? "Είναι που δεν έχω συνηθίσει, πρώτη μου φορά κτλ. κτλ.", σκέφτηκα. "Είναι και η επιβεβαίωση του τραγουδιού 'Ο γιόκας στο τιμόνι και αυτή μπροστά'", σκέφτηκα. Αλλά συνηθίζεται ποτέ η συγκατοίκηση (σε σπίτι και σε αυτοκίνητο) με την πεθερούλα? Δεν ξέρω! Εδώ θα ήθελα την ευγενική χορηγεία των βετεράνων στο επάγγελμα...

Δηλαδή δεν έκανε κάτι κακό η γυναίκα (ή έτσι λέω για να ακουστώ καλή), αλλά εγώ ένιωθα σαν να έχω καταπιεί σκουπόξυλο για 10 μέρες! Είναι που δεν έχω συνηθίσει, είμαι σίγουρη! Έχει και ένα θέμα με το 'φαίνεσθαι' η πεθερούλα:
(1) Με ζύγιζε κάθε 2 μέρες να δει αν έβαλα κανένα γραμμαρίο... Για να αρχίσω άμεσα δίαιτα ντε, μήπως και το γραμμάριο γίνει κιλό! Ναι ναι, θέλει να με κατεβάσει με την εθνική γυμναστικής στους επόμενους Ολυμπιακούς!
(2) Με κοιτούσε στα χέρια συνέχεια μήπως και φιλοτιμηθώ να βάψω τα νύχια μου. Δε μπορεί να καταλάβει γιατί τα νύχια μου έχουν χρώμα φυσικό! Η γυναίκα η σωστή πρέπει να έχει συνέχεια τα νύχια της βαμμένα! Και βέβαια λόγω των γιορτών και ένα στρας, ένα σχέδιο, ένα γαλλικό τέλος πάντων είναι Α Π Α Ρ Α Ι Τ Η Τ Ο!!! Ααααχ, δε θα γίνω ποτέ σωστή γυναίκα εγώ!
(3) Χτενισμένο μαλλί = μαλλί κομμωτηρίου. Το ότι βέβαια μπορώ και κυκλοφορώ με μαλλί 'αχτένιστο' εκτός σπιτιού δεν κατάφερα να της το εξηγήσω.
Τέλος πάντων μέρες ήταν και πέρασαν... Άλλωστε κατα βάθος γέλασα πολύ (μόνο που το σκουπόξυλο εμπόδισε το γέλιο να αναδυθεί:))... Όχι, δεν τις αλλάζω εγώ τις μέρες που πέρασα με τη (wanna-be) πεθερούλα!
(Σημ.: Μεταξύ μας αυτό, αλλά μιας και μου έδωσε πολύ υλικό για post, στις ιστορίες που θα γράφω στο μέλλον δε θα λέω 'πεθερούλα', για να μη δίνω στόχο ;))

Με την αναχώρηση της αυτού μεγαλιώτης πεθερούλας, έφτασε κολλητή φίλη από την Πάτρα, και σε απόσταση αναπνοής 2 ζευγάρια φίλων. Σε χρόνο ρεκόρ πετάχτηκαν τα ράντζα, οι στρωματσάδες και οι κουβέρτες και όλοι απέκτησαν και από μια κρεβατοκάμαρα ίσα με το μπόι τους! Από εδώ και πέρα μου άνοιξε και εμένα η όρεξη και έβαλα πολλά γραμμάρια! Πάρα πολλά! Βγήκαμε, τραγουδήσαμε, ήπιαμε, γελάσαμε, πήγαμε εκδρομές, παίξαμε επιτραπέζια, ξανα-βγήκαμε, φάγαμε, γελάσαμε, ... Όμορφα ήταν...
Να και μερικές επισημάνσεις:
(1) Η Βυτίνα, η Δημητσάνα και τα λοιπά χωριά της περιοχής 'καταποντίζονται' από τον κόσμο τα Σαββατοκύριακα, με αποτέλεσμα να χάνουν την γραφικότητα, την ηρεμία και τελικά την ομορφιά τους. Φίλοι επισκέπτες ακούστε τη συμβουλή μου και επισκεφτείτε τα σε εργάσιμες μέρες, θα μείνετε κατάπληκτοι από την ομορφιά!
(2) Μη διστάσετε να δοκιμάσετε τοπικές συνταγές (καγιανάς, λαγωτό, χοιρινό με σέλινα, παστό κτλ.), θα γλείφετε τα δάχτυλα σας! Αφήστε για λίγο κατα μέρος τις δίαιτες και τις (αληθινές) αναφορές κιλών στην πεθερά!
(3) Στο σχήμα Ρασούλη - Περίδη, η νέα τραγουδίστρια Μαρία Παπαλεοντίου εκπλήσσει ευχάριστα με την φωνή της:) Ακούστε την όποτε σας δοθεί η ευκαιρία...

Πολλά και θερμά χαμόγελα για το 2009!

Comments

  1. θα σχολιάσω και τα 2 κομμάτια του ποστ:

    α) Αφού την είχες την πρωτοχρονιά σπίτι, η παράδοση λέει ότι θα την έχεις συνέχεια αυτόν τον χρόνο :Ρ Να δω τώρα που θα πάει η αισιοδοξία...

    β.1) Ορεινή Αρκαδία uber alles (συνδυασμός τόπου διαμονής με τωρινού τόπου εργασίας);)

    β.3) Ωραίο σχήμα, παρά τις αντιρρήσεις σκυλάδων φίλων, με πατριώτισσα τραγουδίστρια που πάει για μεγάλη καριέρα! Go Μαρία!

    ReplyDelete
  2. Διάβαζα και ξαναδιάβαζα το ποστ και θα το διαβάζω όποτε θέλω να γελάσω!
    Χριστούγεννα και Πρωτοχρονία: μια ευτυχισμένη οικογένεια! Καλέ, η πεθερά είναι δώρο θεού!! Έτσι κι εγώ έψαξα να σου βρω μια-δυο μαντινάδες καλές, που ταιριάζουν και στην περίσταση, να έχεις να γελάς κι εσύ!

    Έχω ένα σπίτι στο βουνό,
    και μας επεριμένει,
    αφού σε πήρα να ΄μαστε,
    μακριά κι αγαπημένοι.

    Καλιά στα όρη ,στα βουνά,
    με λύκους και τσακάλια,
    παρά ν΄ ανακατεύεται,
    μέχρι και στα τσικάλια.

    Περιμένω ανυπόμονα τα επόμενα ποστ με ιστορίες για πεθερές! Καλό κουράγιο και πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  3. @Anonymous1
    Μη μου λες τέτοια, μη μου λες τέτοια! Ανατρίχιασα μόνο στη σκέψη του 'συνέχεια'!!!
    Και ναι, η ορεινη Αρκαδία έχει πάαααρα πολλά μέρη που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστα...

    @Anonymous2
    Χαίρομαι που το post σε έκανε να γελάσεις:) Αυτός είναι ο στόχος του blog, τα χαμόγελα και η αισιόδοξη ματιά...
    Όσο για το πεθερά=δώρο θεού, αφήνω να μιλήσει από μόνη της αυτή η εξαιρετική μαντινάδα που μας έστειλες;) Ααααχ!

    ReplyDelete
  4. Και παιδιά γράψτε ένα όνομα να μπορώ να σας απευθύνομαι plz! Είναι πολύ απρόσωπο αυτό το Anonymous...

    ReplyDelete
  5. 7 θανασιμές πεθερές .... με πολύ κωμικό στοιχείο!!!
    Αποροία ημέρας :
    η wanna be πεθερούλα (πολύ μου αρέσει αυτό ) άλλο πράγμα απο να βάφει νύχια , να χτενίζει μαλλιά και να ζυγίζει , κάνει ?
    Πολύ καλό το post , γελάσαμε λιγάκι !!!

    ReplyDelete
  6. Καλημέρα Κ@terin@ :)
    Και βέβαια κάνει και άλλα πράγματα η wanna-be πεθερούλα: πάει βόλτες, πίνει καφέδες και τρώει κρέπες σοκολάτες! Πολύ μπερμπάντισα, γυναίκα του κεφιού μας προέκυψε η πεθερούλα :D

    ReplyDelete
  7. Nάχεις τη δύναμη να χαμογελάς πάντα,και στα καλά και στα άσχημα,ακόμα και στην πεθερά:))

    ReplyDelete
  8. Ευχαριστώ πολύ VaD!
    Γέλασα με την 'ταξινόμηση' της πεθεράς :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Νέο ξεκίνημα σε νέους τόπους

Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά

Κάνε Διάλεξη και θα δεις!