Φιλοσοφίες για κοιλιόδουλους

Με φιλοξενούμενους δυο πολύ καλούς φίλους το περάσαμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Τους δείξαμε την πόλη, καθήσαμε παρέα στο τζάκι, ήπιαμε καφέδες κι είπαμε πολλά, επισκεφτήκαμε τα ορεινά χωριά...

Κι εκεί στην πλατεία της Στεμνίτσας, με έναν ήλιο λαμπερό να μπλέκεται ευχάριστα στα τεράστια πλατάνια, κάπου ανάμεσα στο τσίπουρο και το μεζέ, που μας άνοιγαν την όρεξη λίγο πριν από το γεύμα, το ρίξαμε στη φιλοσοφία. Μάλλον θα έφταιγαν οι μυρωδιές από τα ψητά...

Κατηγορίσαμε τους Έλληνες γιατί τα πάντα στη ζωή τους περιστρέφονται γύρω από το φαγητό, γιατί δε χαίρονται τη φύση αρκετά, γιατί τις Κυριακές αντί να πάνε για περπάτημα σε όμορφα μονοπάτια ψάχνουν με το αυτοκίνητο νόστιμα ψητά. Αντιπαραβάλλαμε την ελληνική κουλτούρα με την εκείνη από την κεντρική και βόρεια Ευρώπή, βρήκαμε αρνητικά πολλά στην ελληνική νοοτροπία, τελειώσαμε το τσίπουρο (και το μεζέ!) και ψάξαμε να βρούμε ταβέρνα για το γεύμα... Άμα ο άνθρωπος είναι κοιλιόδουλος, μια κουβέντα πώς στο καλό να τον αλλάξει?

Εσείς περπατάτε καθόλου ή καλή ώρα σαν κι εμάς?

Comments

  1. Άμα σας ευχαριστεί ποιο είναι το πρόβλημα; Αν υπάρχει καλή παρέα, τι πειράζει να βρίσκεται και συνέχεια πάνω από φαΐ; (εκτός φυσικά από τις αντιρρήσεις της ζυγαριάς)

    Εμένα μου αρέσει το περπάτημα, αρκετά μάλιστα (αν σκεφτεί κανείς ότι στην Αθήνα, πηγαίνω-έρχομαι με ποδήλατο)! Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το taverna - hopping ότι είναι κακό.

    ReplyDelete
  2. Σωστά! Η καλή παρέα τα σηκώνει όλα! φάτε όσο θέλετε, μετά θα το ρίξετε στο χορό και θα καούν και τα λίπη και το Κορδελιό!

    ReplyDelete
  3. Nαι ενώ εδώ πέρα στας Ευρώπας περπατούσαμε περισσότερο και δεν τρώγαμε τίποτα...

    ReplyDelete
  4. ΚατερίναTue Nov 24, 12:37:00 AM

    Χαχα, ωραία τα είπε ο βιολόγος! Θα συμφωνήσω!

    ReplyDelete
  5. χα χα όταν πάμε στα βουνά, η παρέα από την ώρα που ξυπνάει σκεφτεται που θα παει γιά φαί και υπάρχει και ένα τρελλαμένο που περπατάει στα μονοπάτια και τους δημιουργεί μονίμως πρόβλημα.
    Μιά χαρά τό έθεσες το θέμα.
    καλημέρα
    δ

    ReplyDelete
  6. ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΑ.
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

    ReplyDelete
  7. @mythomania
    Μήπως ότι θα φράξουν οι αρτηρίες μας πριν να το καταλάβουμε?
    Όπως είπα νομίζω πως κάτι μας έφταιγε, ίσως ο Ερμής να ήταν ανάδρομος, γιατί συνήθως όταν τρώμε δε φιλοσοφούμε, απλά συζητάμε για φαγητό ;)

    @Gi Gaga Kouni Beli
    Αυτή είναι προσέγγιση! Ώπα λέμε!!!

    ReplyDelete
  8. @BioLogos and @Κατερίνα
    Βρε παιδιά δε λέω για τους Έλληνες στα Ερυρώπας! Μα είστε σοβαροί? Οι Έλληνες όπου και να βρεθούν, Έλληνες παραμένουν! Για τους "κανονικούς" ευρωπαίους μιλάω :Ρ

    @demetrat
    Είμαστε γονιδιακά λάτρεις του φαγητού, δεν εξηγείται αλλιώς! :):)

    @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Αυτό είναι σίγουρο φίλε μου!
    Καλή παρέα και καλό φαγητό, τι άλλο να ζητήσει κανείς?
    Καλό σου βράδυ :)

    ReplyDelete
  9. Τι λες αγάπη μου,
    να χάσουμε τις θερμίδες ακόμα δεν τις βάλαμε;
    Καλό βράδυ!!!!

    ReplyDelete
  10. δυστυχως δεν περπαταω καθολου και στην τουαλετα με αμαξι παω
    αν ζουσα καπου εκτος αθηνων ισως ναι και να το εκανα οπως συνηθιζω να κανω στις διακοπες απιστευτες βολτες χωρις νοημα
    απλα βολτες

    φιλακια

    ReplyDelete
  11. Ωραία η Στεμνίτσα, θυμάμαι είχα φάει κάτι φοβερά μπιφτέκια τα οποία εναγωνίως προσπαθώ να κάψω στο γυμναστήριο τρία χρόνια μετά.
    Να κάνεις ταξίδια και να περνάς καλά, ο καιρός το επιβάλλει! :)

    ReplyDelete
  12. πιστεύω πως το φαΐ από μόνο του δε μας έλκει σαν λαό. μας έλκει το πριν και το μετα. πριν έρθει το φαι μιλας με τον απεναντι κανεις καλαμπουρια με τον ταβερνιαρη παραγγελνεις με τα σάλια να σου τρεχουν. κ μετα αφού κάτσει ο αγλέορας, πίνεις το κρασί σου και συζητάς για διάφορα φαιδρά. αυτή την επικοινωνία, δε νομίζω πως την έχει και κανένας άλλος στας Ευρώπας.. για μένα προσωπικά είναι ανεκτίμητη... κ γι αυτό πηγαίνω πολύ συχνά για φαΐ..
    εννοείται πως κ ο περίπατος είναι ωραίος αλλά είμαστε χαβαλετζής λαός. ποιός περπατά στα όρη και στα λαγκάδια να δει τα πολύχρωμα αμνοερίφια αφού μπορεί να τα βρει σουβλιστά και στο πιάτο του?..

    ReplyDelete
  13. @stavroulazerva
    Σωστό κι αυτό! Με την όρεξη ανοιχτή λοιπόν για το ΣΚ που έρχεται ;)

    @Skouliki
    Ε μα κι εσυ! Στην τουαλέτα με αυτοκίνητο???
    Εγώ τουλάχιστον περπατάω μέσα στο σπίτι :Ρ

    ReplyDelete
  14. @Μάγισσα Κίρκη
    Εγώ που τα τρώω πρώτα καλά-καλά και μετά δεν κάνω τίποτα για να τα κάψω να προβληματιστώ???
    Για άντε να χειμωνιάσει μπας και με το κρύο γίνουμε λιγότερο ενοχικοί... :)

    @maria
    Σωστό αυτό που λες Μαρία, η παρέα είναι το πιο σημαντικό. Στο κάτω-κάτω όσο νόστιμο κι αν είναι το φαγητό πώς να το απολαύσεις αν δεν έχεις την κατάλληλη παρέα με ό,τι αυτό συνεπάγεται?
    "ποιός περπατά στα όρη και στα λαγκάδια να δει τα πολύχρωμα αμνοερίφια αφού μπορεί να τα βρει σουβλιστά και στο πιάτο του?" χαχα Κλασσική ατάκα κι από το έτερον μου ήμισυ!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Νέο ξεκίνημα σε νέους τόπους

Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά

Κάνε Διάλεξη και θα δεις!