Την αϋπνία μου μέσα!

Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ και λέω: Είναι η αϋπνία κολλητική; Γιατί πέρασα τις προάλλες από του tremens, ο οποίος λέει πως έχει αϋπνίες γιατί δεν μπορεί να στρίψει τσιγάρο, και σήμερα τσουπ το μάτι μου άνοιξε από τις 5:20! Μα κι αυτός ο tremens, άκου τώρα πράμα να σε απασχολεί και να χάνεις τον ύπνο σου. Εγώ πάλι γιατί ταράχτηκα δεν ξέρω...

Άνοιξε το μάτι γαρίδα, το πίεζα με τα χέρια κάτω, τίποτε αυτό. Και μετά σκέφτηκα πως δεν είχα βάλει πλυντήριο. Α, ώστε ξύπνησε η νοικοκυρά μέσα μου, σκέφτηκα. Κάτι ώρες άσχετες που βρίσκει κι αυτή... Για να την ηρεμήσω (και να καταφέρω κι εγώ να κοιμηθώ), σηκώθηκα μέσα στις μαύρες νύχτες, δεν έβρισκα και τις παντούφλες μου, ήταν και παγωμένα κάτω, σκουντούφλησα και στην πόρτα, δεν ήθελα να ανάψω και το φως να μην ξυπνήσω τον άλλο άνθρωπο, τέλος πάντων έφτασα στο πλυντήριο και το πάτησα το κουμπί. Μεγάλη δουλειά να έχεις ξεχάσει να πατήσεις το κουμπί πριν να πέσεις στο κρεβάτι! "Τώρα ησύχασες;", ρωτάω τη νοικοκυρά μέσα μου νευριασμένη κι επιστρέφω στο κρεβάτι. Τα πόδια μου δεν τα πολύ-ένιωθα. Ή από το κρύο ήταν ή που τα είχα τρακάρει στο κούφωμα...

Το πιέζω πάλι το μάτι στο μαξιλάρι, άντε καλέ μου Μορφέα και θα είμαι κομμάτια την υπόλοιπη τη μέρα. Μα μετά σκέφτηκα πως πρέπει να βγάλω θέματα για την εξεταστική. Μπα πανάθεμα με, τώρα βρήκε να ξυπνήσει και η επαγγελματίας μέσα μου; Την καθησύχασα, χρόνος υπάρχει για τα θέματα. Για ύπνο δεν υπάρχει, είναι ήδη 6:30 την αϋπνία μου μέσα!

Λέτε να φταίει που κι εγώ δεν στρίβω τσιγάρα; Να μάθω τέλος πάντων και να φτιάχνω μια ντουζίνα κάθε βράδυ πριν να πάω για ύπνο αν είναι να γιατρευτώ. Δεν καπνίζω βέβαια, αλλά θα τα στέλνω με τον γαλατά πρωί-πρωί tremens, να κάνω και την καλή μου πράξη ;-)

Comments

  1. Στείλε φιλενάδα γιατί απ ότι βλέπω θα πληρωθούμε του Αγίου Πίπη ανήμερα... και κανα φαγάκι, ό,τι να ναι εκτός από μπάμιες, ούτε σε κατοχικό καθεστώς δεν θα τις έτρωγα, γενικώς .ο,τι έχετε ευχαρίστηση... αααααχχχχχχχ, για να δω εγώ θα κοιμηθώ σήμερα;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άντε να στείλω, τι να σε κάνω που δεν μπορείς να το κόψεις το άτιμο; Για φαγάκι θα απευθυνθώ στην κα. Αγγελική (βλ. μάνα μου) που πάντα ευχαριστιέται να ταΐζει τα "παιδιά" ;-)

      υ.γ. Τελικά κοιμήθηκες απόψε; Εγώ σχετικά καλά τα πήγα :-)

      Delete
    2. Κοιμήθηκα σαν πουλάκι, ευτυχώς... εγώ άμα στενοχωριέμαι κοιμάμαι συνέχεια τελικά...

      Delete
  2. γάλα ήπιες?? ::))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όχι, δε μου είχε η μαμά μου την μποτίλια έτοιμη και ποιος σηκώνεται να φτιάχνει μέσα στη νύχτα; :):)

      Delete
  3. Άλλη συμβουλή: stretching ! Πριν κοιμηθείς τεντώσου πολύ μέχρι να πονάς και για πολύ ώρα. Θα κοιμηθείς σαν πουλάκι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να τεντώνομαι; Και μάλλιστα μέχρι να πονάω;
      Αααα, δε μας τα λες καθόλου καλά!
      Μήπως να πίνω κανένα ποτάκι να χαλαρώνω καλύτερα; :-Ρ

      Delete
  4. Έχεις δοκιμάσει να παίξεις πασιέντζα με το κινητό σου; Ποοοοοολύ χαλαρωτικό! Το έχω δοκιμάσει και πιάνει!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλέ με το φως του κινητού μέσα στα όμορφα ματάκια μου λες να καταφέρω να χαλαρώσω;

      υ.γ. Μιας και χρησιμοποιείς το κινητό σου ως χαλαρωτικό, υπάρχει εφαρμογή για να μετράς προβατάκια από την οθόνη του ;-)

      Delete
  5. Βασικά υπάρχει λύση για την αϋπνία, αλλά δεν θέλω να σε σοκάρω! χαχαχα :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κάπου πάει το μυαλό μου... ;-)

      Delete
  6. αϋπνία με λαχτάρα να σε νοιάζομαι.. αϋπνίες δυστυχώς να μη μοιράζομαι (ότι είναι παρεμφερές φωνητικά στην αγωνία, τόχω κανει τραγούδι, μέχρι και την αμμωνία..)
    σίγουρη λύση για την αϋπνία δυστυχώς δεν έχω. γαλατάκι, ζεστό ντουζάκι (αυτά τα δύο ομολογώ είναι πολυτέλειες) τσάι βαλεριάνας, σεξ μέχρι να λαλήσεις (με επιφύλαξη γιατί άμα είναι καλό και κρατάει, παίζει να φύγει όλο το βράδυ στο φίκι-φίκι :Ρ) κανένα κρασάκι (τα καλοκαίρια που ψιλονύσταζα όταν βγαίναμε κ έπινα λίγο ημίγλυκο, με πήγαινε κουβαλώντας για ύπνο ο Άκης μετά)
    κι όλα αυτά με επιφυλάξεις..
    γιατί αν πραγματικά δεν έχεις στρίψει τσιγάρα, που να σε πιάσει ο ύπνος.. αϋπνίιιια με λαχτάαααρα να σε νοιάααζομαι.. αϋπνίες και τσιγάρα να μοιράααζομαι..

    ReplyDelete
  7. Μέτρα καλέ και κανένα αρνάκι πριν σε πάρει ο ύπνος!
    Στο 528 είναι σίγουρο ότι θα περάσεις κατευθείαν στην φάση REM δηλαδή στην φάση που θα βλέπεις όνειρα,πηδώντας όλες τις προηγούμενες φάσεις.
    Άντε βρε,και καλά όνειρα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλέ μετράω, τι να κάνω;
      Αλλά για να κάνω update (ψψψ, πώς το μιλάω), έχω επανέλθει στα τελείως φυσιολογικά μου :-Ρ

      Delete
  8. ειναι επιδημια λοιπον! και ο κολλητος μου και εγω εχει 3-4 μερες που κοιμομαστε γυρω στις 6 το πρωι.. και μετα που ορεξη για την υπολοιπη μερα; κυκλοφορουμε σα τα ζομπι μεχρι τις 00.00 που ειναι η ωρα των τρελων και ξυπναμε μια χαρα και παλι απο την αρχη.. ειναι να μη γινει μια μερα, μετα το ρολοι απομαγνητιζεται! την... καλημερα μου! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγώ έχω αρχίσει και κοιμάμαι πάλι κανονικά τις νύχτες, και νυστάζω το απόγευμα και την πέφτω καμιά ώρα. Όμως πάλι ως ζόμπι κυκλοφορώ στη διάρκεια της ημέρας... Μήπως τελικά είμαι τεμπέλα με δίπλωμα;

      Την καλησπέρα μου :-)

      Delete
  9. Μήπως να μετρούσες......αρνάκια;
    Όχι όλο το κοπάδι του τσοπάνου καλέ.
    Στο 568 αρνάκι να είσαι βέβαιη ότι θα.....ξεραθείς!
    Χα!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Νέο ξεκίνημα σε νέους τόπους

Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά

Κάνε Διάλεξη και θα δεις!