Άλλα ταξίδια μακρινά

Να φταίει άραγε που δουλεύω με αυτά τα μηχανήματα του διαβόλου (που έλεγε η γιαγιά μου η Τσεβή) και μετά την εργασία δεν ήθελα τούτο το καλοκαίρι ούτε να τα βλέπω, να φταίει που το έριξα στις αθλοπαιδιές κι όλο τον Ιούλιο έτρεχα (ωσάν την κατσίκα) στα γήπεδα, να φταίει που πέρασα σχεδόν όλο τον Αύγουστο μέσα (ή μήπως ήταν κάτω;) στο νερό, ή μήπως που τα ενοικιαζόμενα της κυρά-Μαριγούλας στη Νότια Κρήτη δεν είχαν WiFi; Δεν ξέρω τι ήταν από όλα (ή αν συνέβησαν όλα μαζί) αλλά φίλοι μου (όπως καταλάβατε) τρόμαξα να το ανοίξω τούτο εδώ τον χώρο. Αράχνες έπιασε, σας έχασα εσάς, με χάσατε κι εμένα... Φόρεσα φακιόλι σήμερα πρωί-πρωί, πήρα φτερό, κι έφτασα. Ένα ξεσκόνισμα, ένα μικρό σφουγγάρισμα, καλά μη φανταστείτε, όσα βλέπει η πεθερά έκανα εκεί επάνω-επάνω.

Και τώρα που είπα πεθερά, ποιος μου ευχήθηκε αυτό το καλοκαίρι, ποια νεράιδα καλή ήρθε και μου φύσηξε χρυσόσκονη; Τέτοια συγκυρία ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα! Πάμε στο πατρικό τους αντρούς μου και ω, τι κόσμος μαγικός, η πεθερούλα έλειπε ταξίδι! "Πότε έρχεστε μητέρα; Α, την άλλη εβδομάδα. Τι κρίμα! Καλά να περάσετε!" Και σκάμε μύτη το λοιπόν 5-6 νοματαίοι, με τα τζέτζελα, τα μέτζελα, το κάναμε το σπίτι κουκλί. Πήδαγες πάνω από το ψαροντούφεκο για να ανοίξεις το ψυγείο ένα πράγμα, καθημερινά πράγματα δηλαδή... Πήγαμε τις εκδρομές μας, τρώγαμε μεσημεριανό στις 6 το απόγευμα, και πρωινό στις 9 το βράδυ. Διακοπές χωρίς πρόγραμμα δηλαδή!

Παραλία Αχλιά, Λασίθι

Και περνάει η εβδομάδα, διώχνουμε τους νοματαίους, κρύβουμε το ψαροντούφεκο, στρώνουμε το τραπέζι για μεσημεριανό στις 2, και ... χτυπάει το τηλέφωνο. "Τι κάνετε μητέρα; Εμείς εδώ ηρεμία, όλα καλά, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Να τώρα ετοιμαζόμασταν για μεσημεριανό. Τι ώρα να σας περιμένουμε; Τι; Την άλλη εβδομάδα; Τι κρίμα που δε θα σας δούμε σύντομα! Καλά να περάσετε!" Και κλείνουμε 3/ημερο στην νότια Κρήτη σε κάτι παραλίες μαγικές! Βουτιές, παρέες, ψαρούκλες σε ταβέρνα χάμω στο κυμοθάλασσο, με λίγα λόγια ζωάρα!
Παραλία Αμμόλοφοι, Άγιος Παύλος

Και περνάει η εβδομάδα, επιστρέφουμε σπίτι, φυσάμε να φύγει η σκόνη, και ... χτυπάει το τηλέφωνο. "Τι κάνετε μητέρα; Εμείς εδώ, τα ίδια και τα ίδια. Να, τώρα συμμαζεύουμε λίγο το σπίτι. Τι ώρα να σας περιμένουμε; Τι; Την άλλη εβδομάδα; Καλά να περάσετε!" Ε, πήγαμε κι εμείς στον Άγιο Νικόλαο, στην Ελούντα, στα Χανιά, ... Τι να κάναμε δηλαδής νέο ζευγάρι μόνο διακοπεύει;
Κόλπος Μιραμπέλου, Λασίθι

Για να μην τα πολυλογώ, με τούτα και με εκείνα μας πρόλαβε η πεθερούλα για 4 ολόκληρες μέρες κι έτσι μείναμε αγαπημένοι κι αμφότεροι ευχαριστημένοι ;-) Κλείνει η παρένθεση.

Φέτος το καλοκαίρι βελτιώθηκα στο τένις, μιλάμε για μεγάλη (;) παίχτρια η δικιά σας! Έλιωσα κάλτσες και σόλες Ιούνιο και Ιούλιο. Πώς μου βγήκε τώρα εμένα το αθλητικό προφίλ είναι άξιο απορίας. Αλλά άμα γερνάει ο άνθρωπος αρχίζει και ξεμωραίνεται...

Έκανα κι ό,τι μπορούσα με τα πολιτιστικά δρώμενα. Αξίζει να αναφέρω τη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στο θέατρο των Αγρών στο Ηράκλειο. Καταπληκτική φωνή με τρομερή ενέργεια κατάφερε να μας χαρίσει μια ονειρική βραδιά!


Επίσης, μετά από χρόνια που έζησα (και συνεχίζω να πηγαίνω) στην Κρήτη, ακόμα ανακαλύπτω παραλίες και γωνιές... Δεν είναι υπέροχο αυτό το νησί; Φέτος, το λοιπόν, με συνεπήρε το Ροδάκινο. Καθαρά νερά, καλοί άνθρωποι, τίμιο φαγητό, ηρεμία για σώμα και νου. Τι άλλο να θέλει κανείς; Όπου, τι σύμπτωση (!), βρέθηκα να μένω, να τρώω, και να κολυμπάω μαζί με τον ροζ πρόεδρο και την οικογένεια του. Αυτόγραφο δε ζήτησα, αλλά έψαξα τη μούρη μου σε εφημερίδες και περιοδικά. Τελικά, δεν ήταν αυτή η συνύπαρξη που θα μου χάριζε το 1' δημοσιότητας που μου αναλογεί. Έχω ακόμα να ελπίζω σε αυτή τη ζωή...
Παραλία Περιστερές, Ροδάκινο

Αααχ, όμορφα ήταν φέτος το καλοκαίρι! Απλά, με φίλους, ξεκουράστηκα, αλήτεψα, γέλασα πολύ, ερωτεύτηκα ξανά, ... Με το μυαλό ακόμα στου γιαλού τα βοτσαλάκια, πώς το μαζεύει κανείς ξανά μέσα στο κεφάλι του;

Καλό αποκαλόκαιρο να έχουμε!

Comments

  1. χαχαχαχα τι τυχερή από όλες τις απόψεις!!
    και εγω μετά απο χρόνια ,φέτος έπαιξα πολύ ρακέτα!
    και του χρόνου έτσι και καλύτερα να περάσουμε!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα είδες; Άμα έχεις τύχη διάβαινε φιλενάδα, κι εγώ αυτό έκανα φέτος το καλοκαίρι! ;-)
      Καλά να συνεχίσουμε να περνάμε! Γιατί τι θέλουμε στο κάτω-κάτω; Υγεία, καλή παρέα και καλή καρδιά...

      Delete
  2. Απ ότι βλέπωξελυσσάξατε και πολύ καλά κανατε

    Καλως ήρθατε λοιπόν στα πάτρια (ηθελα να σας έκανε ντου η πεθερα απ το πουθενα να σας ελεγα εγω!!!!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Λυσσάξαμε, ξελυσσάξαμε, ξεσαλώσαμε, όλα μαζί! Ααααχ τι καλά που ήταν...
      Καλώς σας βρήκαμε το λοιπόν, όλα καλά για όλους μας εύχομαι!

      (Δε λες πάλι καλά που δεν έγινε αυτό το υποθετικό σενάριο αλήθεια; Ούτε ο Δούναβης δε θα μας ξέπλενε! Ούτε να το σκεφτώ δε θέλω! :-Ρ)

      Delete
  3. Ωραία η Κρήτη...αχχχχχ!!!! Κι αυτές οι εξορμήσεις τελευταίας στιγμής, οι καλύτερες!
    Καλή επιστροφή λοιπόν!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ωραία η Κρήτη ... ααααχ, δε λες τίποτα!
      Έχουμε επιστρέψει (δυστυχώς) εδώ και κάμποσες μέρες, έχουμε ξεκινήσει δουλειά (λέμε τώρα), και προσπαθούμε να βρούμε έναν ρυθμό. Μα με το μυαλό που έχω (ή που δεν έχω;) είμαι χειρότερη από τους φοιτητές μου, αααχ!

      Delete
  4. Α,παραγεμισανε οι μπαταρίες,μπραβο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι, ναι, παράπονο δεν έχω!
      Καλημέρα :-)

      Delete
  5. Κάπου κει στο Κυπαρίσσι πρέπει κουτελώσαμε ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι, ναι, εκεί ακριβώς! :-)

      Delete
  6. Θεωρώ ότι είχες ένα τέλειο καλοκαίρι! Και του χρόνου!
    Θα σε μαλώσω όμως. Διότι το Ροδάκινο έπρεπε να το είχες ανακαλύψει πριν από πολύ καιρό. Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά!
    Ελπίζω στις Λίγκρες να έχεις πάει. Μην μου πεις όχι, θα σε ξαναμαλώσω!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ααααχ, αλήθεια πόσο ωραία ήταν! Λες να το πετύχουμε και του χρόνου αυτό το αποτέλεσμα; :-)
      Βρε παιδί μου, άκου τι μου έχει συμβεί. Ως φοιτήτρια ζούσα στο Ηράκλειο, όπου φυσικά δεν έπαιζε αυτοκίνητο ούτε λεφτά. Άλλωστε ξέρεις πως είναι οι συγκοινωνίες. Έμαθα πολύ καλά την πόλη και τα γύρω-γύρω κι αυτό ήταν. Μετά μετακόμισα στα Χανιά, οπότε και υπήρχε αυτοκίνητο και λεφτά και ανακαλύπταμε σπιθαμή-σπιθαμή το νομό Χανιών. Κι όταν τον είδαμε καλά, είχαμε φιλοξενούμενους και θέλαμε να τον δείξουμε και σε αυτούς. Έπειτα μετακόμισα εκτός Κρήτης και τα καλοκαίρια που πια ερχόμαστε εξερευνούμε τους νομούς Ηρακλείου/Λασιθίου γιατί βολεύει από εκεί που μένουμε.
      Τι μας μένει; Το Ρέθυμνο! Και μη με μαλώσεις σε παρακαλώ, οι Λίγκρες μπήκαν στο πρόγραμμα για του χρόνου... ;-)
      Καλημέρες! :-)

      Delete
    2. Εντάξει λοιπόν!
      Κι αν είμαι κάτω, πάμε και παρέα!
      Καλό Σαββατοκύριακο!

      Delete
  7. Συγγραφικό ταλέντο. Μόνο αυτό έχω να πω...και αν το λεξιλόγιο δεν είναι το ίδιο, η μανιέρα θυμίζει Τσιφόρο στο θηλυκό.
    υ.γ. αλήθεια στις πανελλήνιες πόσο είχες γράψει έκθεση; (είμαι σίγουρος ότι τον ξεπέρασες τον καλό σου)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Με κάνεις και κοκκινίζω, αλήθεια! Σε ευχαριστώ πολύ για τα τόσο καλά σου λόγια :-)

      υ.γ. Στις πανελλήνιες δεν τα πήγα τόσο καλά όσο νομίζεις: 15,25 ο βαθμός στην έκθεση, αρκετά για πρώτη δέσμη, αλλά όχι εξαιρετικά (και σίγουρα χαμηλότερα από τον καλό μου). Γιατί ξέρεις, στην έκθεση πρέπει να γράφεις (ή έχει αλλάξει αυτό;) 'Είναι κοινώς αποδεκτό', 'Συμπερασματικά', 'Ως εκ τούτου', κτλ. Ξέρεις τι τράβηξε ο καθηγητής μου μέχρι να μαζέψει τον λόγο μου και να τον βάλει σε καλούπι;

      υ.γ.2 Πώς σε λένε εσένα; Για να υπογράψω το αυτόγραφο ντε! ;-)

      Delete
  8. Γεια σου και καλό καλοκαίρι (ναι καλά διάβασες. Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι αιώνιο). Έχοντας γνωρίσει και μιλήσει μαζί σου μου είναι αδύνατον να διαβάσω το κείμενο με τη δική μου φωνή! Εννοώ ότι το διαβάζω "από μέσα μου" αλλά στο (μικρό) μυαλό μου ακούγεται η δική σου "τσαούσικη" φωνή!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ωχ, τώρα αυτό είναι καλό ή κακό; :-)
      Καλημέρα και ... να τολμήσω να πω καλό καλοκαίρι και για εσάς;

      Delete
  9. Εγώ έχω να το λέω,ότι όταν λείπουν οι πεθερές.....γίνονται τα πιο όμορφα πράγματα!
    Άντε και του χρόνου να περνάνε οι βδομάδες και η πεθερά να έρθει....αφού περάσουν οι βδομάδες!
    χα,χα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι είναι αυτά, άμα υπάρχει χώρος χορεύουν τα ποντίκια ;-)
      Ευχαριστώ για την ευχή, είσαι χάρμα!
      Καλό απόγευμα καλέ :-)

      Delete
  10. Τέλεια, τρελαίνομαι να διαβάζω για διακοπές σου λέεεεω :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι εγώ για να γράφω για διακοπές! :-) :-)
      Καλημέρες!

      Delete
  11. Καλώς ήρθες πίσω Fri! :D
    Καλά έκανες και εξαφανίστηκες για λίγο από τον κυβερνοχώρο και χάρηκες ανέμελο καλοκαίρι. Τι ωραία που πέρασες! Να δεις που κι η πεθερά σου θα χάρηκε την ανεξαρτησία της... ;)

    Τα φιλιά μου! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλώς σας βρήκα! :-)
      Και είναι έτσι όπως τα λες τα πράγματα, και για την πεθερά μου και για εμένα... ;-)
      Φιλιά!

      Delete
  12. καλε κανένα τζόκερ παίξατε?? τι τύχη κ αυτή με τη πεθερά! μακριά κ αγαπημένοι κοπέλα μου το έμαθες απ έξω το ποίημα! μια χαρά περάσατε, εύχομαι και στο χειμώνα να περνάτε έτσι ωραία.. όσο για το τέννις, τώρα με τις βροχές άρχισε και το κέντημα, να κλείσει το τρίπτυχο, γαλλικά τέννις και κέντημα. οκ μπαλέτο είναι αλλά δε βαριέσαι? :Ρ
    φιλάκια!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σεμνά, μην δείχνεις ενθουσιασμό και καρφωνόμαστε! ;-)
      Καλά ήταν, πολύ καλά δηλαδή, και ήδη μου λείπει η ανεμελιά του καλοκαιριού... Άντε να οργανωνόμαστε για φθινόπωρο/χειμώνα σιγά-σιγά :-Ρ
      Με βλέπεις για κέντημα, ε; Άσε καλέ, ας κάνω τένις, γαλλικά, και σκι προς το παρόν, έχουμε καιρό για το κέντημα...
      Φιλιά σταυρωτά:-)

      Delete
  13. καιρο ειχα να ερθω απο εδω λογω καλοκαιριου.Ευχομαι καλο μηνα και καλο φθινοπωρο να εχεις!!!!Η Κρητη σιγουρα ειναι πανεμορφη.Και του χρονου να περασεις ετσι τελεια!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ :-)
      Καλό φθινόπωρο, καλή εβδομάδα, και καλή σου μέρα!

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Νέο ξεκίνημα σε νέους τόπους

Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά

Κάνε Διάλεξη και θα δεις!