Με τα μάτια της ψυχής...

Να' μαι και πάλι πίσω! Διέσχισα όλη την Ευρώπη, πήρα αεροπλάνα, τρένα και λεωφορεία, πήγα σε συνέδριο στη βόρεια Ευρώπη και (τσουπ!) να' μαι και πάλι πίσω. Κουράζομαι μερικές φορές με τα ταξίδια (εκείνα που αφορούν σε δουλειά εννοείται!) και πιάνω τον εαυτό μου να παραπονιέται. Για τις ώρες που χάνω, για εκείνες που περιμένω, επειδή είμαι ατελέιωτες ώρες μόνη μου σε αίθουσες αναμονής και δωμάτια ξενοδοχείων, επειδή δεν προλαβαίνω να αδειάζω τη βαλίτσα μου, ... Ψέματα λέω όμως! :)


Από το πρώτο ταξίδι που έκανα ως και σήμερα με συναρπάζει το να βλέπω εικόνες! Η κούραση φεύγει γρήγορα, οι εικόνες όμως? Κάθε ταξίδι έχει κάτι να πει... Η πτήση πάνω από τα σύννεφα και οι πόλεις από ψηλά, το ταξίδι με το τρένο και τις εικόνες να περνάνε με ταχύτητα δίπλα από το τζάμι, τα κτίρια των πόλεων, οι τοπικές γεύσεις και οι άνθρωποι που συναντώ, όλα έχουν κάτι να πουν! Ακόμα και οι ώρες μοναξιάς έχουν κάτι να πουν αν θες να τις ακούσεις:)

Για να γεμίζω με χρώματα, μυρωδιές και μουσικές! Για να μπορώ να τις θυμάμαι μέρες φθινοπωρινές και μουντές, και να χαμογελάω...

Comments

  1. Κάποιος σοφός της αρχαιότητας είχε πει: κανένας δεν θα μάθει ότι έζησες, ότι ταξίδεψες , ότι είδες νέους κόσμους κ πολιτισμούς ... αν δεν αιχμαλωτίσεις αυτές τις στιγμές σε μια φωτογραφία !

    Και τότε σίγουρα θα έχεις να πεις ,να θυμηθείς ,να αναστενάξεις,να ονειρευτείς, να.....ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙΣ !

    ReplyDelete
  2. Κι εγώ αποφάσισα να απολαμβάνω περισσότερο τα μοναχικά (συνεδριακά και μη) ταξίδια μου αν και όλες οι φωτογραφίες μου είναι σαν καρτ-ποστάλ (μόνο τοπία!). Για τις ατέλειωτες ώρες σε αεροδρόμια και σε ξενοδοχεία...σε νιώθω.

    ReplyDelete
  3. @cb Δεν ξέρω γιατί αλλά η ρήση του σοφού της αρχαιότητας με έκανε να χαμογελάσω... Νομίζω όμως πως οι στιγμές δεν αιχμαλωτίζονται εύκολα σε μια φωτογραφία! Είναι φορές που κοιτάω μια φωτογραφία και απογοητεύομαι γιατι δε λέει ούτε τα μισά από αυτά που είδα! Μου αρκεί όμως που μπορώ να τα θυμάμαι όλα ;)

    @drspock Εγώ όταν θέλω να ξεφύγω από τα τοπία στήνω τη μηχανή με timer και τρέχω γρήγορα να μπω μπροστά. Ακόμα αναρωτιέμαι πως δεν έχει τύχει να με μαζέψουν ως ανισόρροπη:)
    Αυτές οι ώρες είναι πράγματι ατελείωτες! Πώς να γίνει όλοι εμείς οι μοναχικοί ταξιδιώτες να κρατάμε παρέα ο ένας στον άλλο?

    ReplyDelete
  4. Ήρθες εσύ, φεύγω εγώ! Πολύ πηγαινέλα έπεσε!

    ReplyDelete
  5. Να ρωτήσω πού πας ή είναι απόρρητο? Και να ευχηθώ καλό σου ταξίδι και καλά να περάσεις! :)

    ReplyDelete
  6. h photografia einai apla to shmeio ekkinhshs...auto pou 8a se kanei na 8umh8eis, na 3ananioseis na muriseis, na akouseis, na xamogelaseis ashnais8hta....na zhseis ekeinh thn stigmh. H zoh mas alloste den einai ena pazl apo photgrafies? Shmasia exei na tis xareis oles!

    ReplyDelete
  7. Θα συμφωνήσω κ. anonymous :)
    Ναι, οι φωτογραφίες είναι εκεί για να μας θυμίζουν, για να μας βοήθησουν να ταξιδέψουμε νοητά...
    Και ναι, είναι σημαντικό να καταφέρνει κανείς να ζει κάθε στιγμή! Σημαντικό, αν και κάποιες φορές δύσκολο...

    ReplyDelete
  8. Δεν ξέρω αν είμαι πολύ εκτός θέματος (μιας και "παρακολουθώ" την κουβέντα μέσω RSS) αλλά και για μένα πρωταρχικός ρόλος της φωτογραφίας είναι αυτός του "χρονοψυγείου" όπως το λέω (και όχι δλδ η τεχνική/εικαστική τελειότητα). Να "αιχμαλωτίσει" δλδ στιγμές και να τις διατηρήσει στη μνήμης με όλα τα "συνοδευτικά" (συναισθήματα, οσμές, γεύσεις κλπ)...Έγκειται μετά στην ικανότητα του ψυγείου (δλδ σε εμάς και τη μνήμη μας) να διατηρήσουμε αναλλοίωτα τα συστατικά που τη συνοδεύουν....

    ReplyDelete
  9. Η κουβέντα ξεκίνησε από τα ταξίδια με τα αεροπλάνα για να φτάσει στα ταξίδια του μυαλού. Όχι, δεν είσαι εκτός θέματος λοιπόν!

    Συμφωνώ με την εκδοχή του μυαλού μας - ψυγείου και μου αρέσει ο τρόπος που το περιγράφεις: '[...] να διατηρήσουμε αναλλοίωτα τα συστατικά που τη συνοδεύουν...' :)

    Την καλημέρα μου!

    ReplyDelete
  10. καλωςστηνα την ταξιδευμενη fri!

    τρελλαινομαι για ταξιδια..

    κι οσο για τις φωτο δεν κουραζομαι ποτε να το λεω, ειναι φωτο του μυαλου και (εν)τυπωνονται μεσα μας!

    ReplyDelete
  11. Και εγώ τρελαίνομαι για ταξίδια και ας παραπονιέμαι που και που ;)
    Και όπως φαίνεται, έχουμε όλοι την ίδια άποψη: το ίδιο πολύ με τα ταξίδια μας αρέσουν τα ταξίδια με το μυαλό!

    ReplyDelete
  12. Πόσο σε ζηλεύω που κάνεις όλα αυτά τα ταξίδια.. Δεν νομίζω ότι πρέπει να παραπονιέσαι και για τις ώρες που χάνεις και την κούραση. Πάντα τα ταξίδια μας γεμίζουν το μυαλό με εικόνες που δεν χάνονται. Το κάθε ταξίδι είναι μια εμπειρία! Ασε λοιπόν τα συναισθήματα της πρώτης παραγράφου και ζήσε έντονα την δεύτερη! Καλώς σε βρήκα!

    ReplyDelete
  13. Αυτό θα κάνω μπουρμπουλήθρα ;)

    Καλώς μας ήρθες!

    ReplyDelete
  14. Έστω και καθυστερημένα ας απαντήσω: αρχικά πάω Δουβλίνο και μετά Λονδίνο. Καλά μας ταξίδια!

    ReplyDelete
  15. Καλά μας ταξίδια!
    Και όταν με το καλό επιστρέψεις περιμένω ενημέρωση :)

    ReplyDelete
  16. Παντα οταν σε διαβαζω μου βγαζειςκατι πολυ αισιοδοξο.. Μακαρι να επρεπε να ταξιδευω τοσο συχνα.. Να γινω φιλη με τις αεροπορικες και να μην χαιρομαι που εβγαλα καρτα απεριοριστων για τον ΟΑΣΘ....

    Αχ... Σαν τα ταξιδια δεν υπαρχει τιποτα.. Αλλα απο την αλλη..... Για εμας τα φοιτηταρια δεν ειναι ευκολο και κυριως απο οικονομικη αποψη.. Ασε που ολοι λενε "ελα καημενη, τοσα χρονια εχουμε μπροστα μας.."

    Αχ δεν ξερω.... θελω διπλωμα, αμαξι κτηνος να μη νιωθει (καλα οχι μη μου παρεις το Hammer!) και απλα εναν ευρωπαικο χαρτη.. Τιποτε αλλο :)

    ReplyDelete
  17. Χαίρομαι ροδοψαράκι που σου βγάζω κάτι αισιόδοξο! Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος;)

    Εύχομαι να καταφέρεις να πάρεις δίπλωμα (αν δεν έχεις ήδη), να είσαι πάντα καλοδιάθετη και να έχεις κοντά σου καλή παρέα! Χάρτη βρίσκεις εύκολα μην ανυσηχείς! Όσο για το αυτοκίνητο ακομά και ένα μικρό την κάνει τη δουλειά του! Σου μιλάω εκ πείρας ;)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Νέο ξεκίνημα σε νέους τόπους

Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά

Κάνε Διάλεξη και θα δεις!