Fri - μανάδες: Νοκ-άουτ υπέρ των μανάδων φυσικά!


Θυμάστε που τις προάλλες μου ήρθε μια ακατανίκητη επιθυμία να κάνω μαθήματα υπολογιστών στη μητέρα μου; Αναλογίζεστε φαντάζομαι την κρίση που πέρασε η σχέση μας... Ε, από τότε επιδεινώθηκα! Και το μέλλον μου πια μοιάζει... Αχ, τι να πω; Ας βάλει ο μεγαλοδύναμος ένα χεράκι μπας κι έχω αύριο δίχως βαλεριάνα. Αν και χορταράκια του Θεού είναι όλα, ας μην τα καταδικάζουμε...

Που λέτε, έτσι αυθόρμητη που είμαι (ώρες-ώρες αυτό με έχει βάλει σε μπελάδες μεγάλους, μα όλο και ξεχνιέμαι το φελέκι μου και μου ξεφεύγουν νεράκι γάργαρο τα αυθόρμητα!) λέω σε μια παρέα: "Η μάνα μου πήρε μεγάλη χαρά με τα μαθήματα υπολογιστών και να που τώρα μπαίνει, ψάχνει, βρίσκει. Βρε λέτε να έκανα μαθήματα και σε άλλες μανάδες;"

Μα αγαπητοί μου τις μανάδες μην τις υποτιμάτε ποτέ, οι μανάδες έχουν αυτιά και στην πλάτη, οι μανάδες είναι απούσες και ταυτόχρονα πανταχού παρούσες!

Τετάρτη βράδυ ήτανε θυμάμαι που είπα εκείνο το αυθόρμητο, Πέμπτη πρωί, δε θυμάμαι αν είχα πλυθεί, καφέ πάντως δεν είχα σίγουρα πιει, ήταν μόλις χτύπησε το τηλέφωνο του σπιτιού.
- "Παρακαλώ;", με βραχνή φωνή εγώ.
- "Καλημέρα σας, είμαι η Τάδε, από το Σύλλογο κυριών Δείνα, ευχαριστούμε για την προσφορά, δεχόμαστε να μας κάνετε δωρεάν μαθήματα υπολογιστών, ποτέ αρχίζουμε;", με μια ανάσα από την άλλη γραμμή.
Τάβλα εγώ, σέκος, τ´ ανάσκελα, πώς να σας το πω;
- "Ε, εγώ ξέρετε, μια ιδέα είχα, δεν, χμ", γρύλισα κάτι ακατάσχετα μέσα από τα δόντια.
Μα το νερό άμα μπει στο αυλάκι, πώς να γυρίσει πίσω;

Και καταλήξαμε σήμερα εγώ με 16 τον αριθμό μανάδες, όλες μαζί στον ίδιο χώρο! Το εχετε πάθει ποτέ; Ε, επουδενί μην το επιχειρήσετε μόνοι στο σπίτι!
Α, και το σημαντικότερο ξέχασα! Μπροστά στις μανάδες δεν υπήρχε πλάστης, όχι, ούτε βελόνες, ούτε καφές. Υπολογιστής υπήρχε, ένας για την καθεμιά! Μάλιστα!
Ε, τι άλλο να σας πω; Αν επιμένετε να το δοκιμάσετε, να ξέρετε πως την βαλεριάνα την πίνετε σε δόσεις, μια πριν κι όσο πιο συχνά μπορείτε ανανεώνετε κατά τη διάρκεια!

Και που λέτε σήμερα μάθαμε πολλά πράματα, θάματα σπουδάματα! Μάθαμε πως το ποντίκι δεν είναι αυτό που παλεύει με τη γάτα, πως υπαρχουν παράθυρα που δε χρειάζονται πλύσιμο με Άζαξ, πως οι σημειώσεις μας μπορεί να διορθωθούν χωρίς να κάνουμε μουτζούρες, και πως τα γράμματα δεν είναι με τη σειρά στο πληκτρολόγιο γιατί αυτός που εφηύρε τους υπολογιστές ήταν σπασικλάκι!

Και τέλος το αποφάσισα, θα κάνω ασκήσεις ανώδυνου τοκετού ως την άλλη Δευτέρα, ό,τι ξέρει κανείς καλό είναι σε κάθε περίπτωση... ;-)

Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθώ, θαυμάζω το κουράγιο τους και την επιμονή τους!
Από υπομονή υστερούν λιγουλάκι, αλλά ποιος μπορεί να είναι τέλειος;

Αφιερωμένο σε όλες τις μανάδες που τόσο αγαπάμε να "πειράζουμε"...

Comments

  1. μα δεν έχουμε δίκιο σε όλα ,εμείς οι μαμάδες!
    εγώ τώρα μαθαίνω να χρησιμοποιώ φλασάκι ! ο αδερφός μου ,μου εχει βάλει ένα πρόγραμμα που μπαινει απο τον υπολογιστή του στον δικό μου ,με κωδικό ,και μέσω τηλεφώνου (εχει απεριόριστα σταθερά χιχι)μου κάνει μαθήματα....το τι γίνεται δε σου λέω!δεξιά μου λέει ,αριστερά ψάχνω εγώ!τα νεύρα τσατάλια του έχω κάνει!τωρα έμαθα (τρόπος του λέγειν)να φτιαχνω διαγωνίσματα στο word και να τα αποθηκευω,αλλά το βραδυ μπαινει αυτός και μου τα φτιάχνει ωραια ,γιατί ''πώς τα έχεις έτσι ;;; δε σου είπα με τη γραμματοσειρά θα τα φτιάχνεις;;μια σωστη αρίθμηση δεν μπορεις να φτιάξεις;;''
    τωρα εχω γραψει σε χαρτί τα βήματα που θα εκτυπώσω αυριο στο σχολειο το φλασακι ,γιατί δεν το έχω ξανακάνει!είναι το πρώτο μου διαγώνισμα (πρωτα τα εκανα χειρόγραφα)κι έχω άγχος ,μήπως αντί να το εκτυπώσω το διαγράψω,γι αυτό καλού κακού το έχω και χειρόγραφο χαχαχαχα μην το ακούσει αυτό ο αδερφός μου ,θα με κρεμάσει!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ, τι άλλο να κάνει πια αυτός ο αδελφός;
      Μα πώς γίνεται να θέλεις να κάνεις εκτύπωση και να διαγράψεις το διαγώνισμα; Αυτό αποκλείεται να συμβεί! Σε παρακαλώ πολύ να πετάξεις το χειρόγραφο πριν να το ανακαλύψει ο αδελφός, και μετά ότι και να πει δίκιο θα έχει!
      Νάσια μου, μόνο αν αποβάλεις τους φόβους σου θα μπορέσεις να περάσεις από το επίπεδο του αρχαρίου σε αυτό του προχωρημένου. Και μετά θα τα τρίβεις στη μούρη του αδελφού τα διαγωνίσματα ;-)
      Καλημέρα :-)

      Delete
  2. Αχαχαχαχαχααααα !!! Μου θύμισες εμένα και την μάνα μου (να θυμηθώ να κάνω σχετική ανάρτηση κι εγώ !), όταν προσπαθούσα να της μάθω να κάνει μπράουζινγκ. Ε, ρε γλέντια !!! Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι τώρα μου κάνει και την καμπόση. Μην τολμήσω να της πω ότι έψαξα για κάτι στο ίντερνετ και δεν το βρήκα (συνήθως της το λέω για να την ξεφορτωθώ) ! Με ύφος χιλίων καρδιναλίων και με περισσό θράσος γυρίζει και μου λέει: "Φέρε, καλέ, εδώ το λάπτοπ !!! Αφού δε ξέρεις πώς να ψάχνεις στο Γκουγκλ !!!"

    Έχ' ξιφύυυυγ', που έλεγε κι η τηλεοπτική Τασούλα στην διαφήμιση !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι είναι, είδες; Στην αρχή λένε τα "εγώ τώρα πώς να τα καταφέρω" και στο τέλος βγάζουν σπίθες! Αν εντωμεταξύ ενδιάμεσα έχει επιβιώσει η δασκάλα και δεν έχει βγάλει σπίθες κι αυτή, τότε ακόμα καλύτερα ;-)
      Για να δούμε πόσο μακριά θα πάμε με τις δικές μου μαθήτριες...

      Delete
  3. κάτσε γιατί θα με τρελάνεις???? έκανες μαθήματα υπολογιστών σε γιαγιάδες??? φανταστικό!!! φαντάζομαι ατάκες...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κάποιες από αυτές είναι και γιαγιάδες, αλλά ο σωστός όρος είναι μανάδες. Μην τις κάνουμε να νιώθουν άσχημα!

      Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές!!!

      Καλημέρα :-)

      Delete
  4. Aτάκα κόρης,μα σου το εχω δείξει τόσες φορές,ρε μπαμπά,τι δεν καταλαβαίνεις;Πάμε πάλι! :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τι να κάνει κι αυτή κόρη μπαμπά; :-)
      Καλημέρα VaD!

      Delete
  5. ο πατέρας το παίζει στα δάκτυλα, πότε πότε μπερδεύεται και παιρνει ενα φίλο του, που να τολμήσει να μου μιλήσει. 79 λέμε.
    Η μάνα... εκανε ενα τσάτ με την εξαδέλφη στο Κάναντα και δάτσ ολ.! Διότι "το π, ποιός το έβαλε μακριά απο το α"?εεεε
    γερες νάναι και ως εκεί !!!!
    την καλημέρα μου

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα εννοείται, γερές κι ας μας παιδεύουν! Άλλωστε οι μάνες ότι κι αν κάνουν για καλό μας είναι ;-)
      Καλημέρα!

      Delete
  6. Καλέ, είσαι μακριά; Να σου στείλω και τη μαμά μου; Μια μανούλα πάνω, μια κάτω δεν πειράζει. Τι 16 τι 17. Τι είναι ο κάβουρας, τι το ζουμί του;
    Διότι φλερτάρει με το λάπι τόπι μου και ρωτάει συνεχώς τι είναι το ένα και τι το άλλο. Είναι μόνο 88 χρονών και τα παίρνει εύκολα!
    Σκέψου το! Θετικά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλέ φέρε την, θα την κάνω ξεφτέρι!
      Και να σε δω μετά τι θα κάνεις που θα σου ζητάει δικό λαπιτόπι και ipad; :-)

      Delete
  7. άξια βρε συμπεθέρα!!
    και η δικιά μου ήθελε ένα λαπιτόπι να μιλάμε με τη κάμερα αλλά δεν έμεινε σειρά να πάρουμε κι από αυτό της μαμάς. κατά τ άλλα βιντεοκλήση και sms να δεις πως στέλνει, δε τη προλαβαίνει κανένας. και έχει και ένα αρχαίο κινητό, τις κοτρόνες της νόκια που... όλο πεινάει κ όλο δε χορταίνει (θέλε αλλαγή μπαταρίας, βασικά αλλαγή κινητού θέλει αλλά με τι να βολευτεί που πλέον όλα είναι αφής και αυτά με τα κουμπιά είναι να σου βγαίνουν τα μάτια??)
    γερές να είναι να τις μαθαίνουμε και να μας μαθαίνουν :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα παιδί μου είναι έξπερτ λέμε, πού να είχαν και 20 χρόνια λιγότερα δηλαδή! :-)

      Delete
  8. Fri vs 16 μανάδες = Go go power rangers!
    Λέγε ποιος σε έδωσε!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έλα ντε, εσύ πες μου!
      Τστς, ούτε να σκέφτομαι από μέσα μου δεν έχω εμπιστοσύνη πια!

      Delete
  9. Μωρέ μπράβο! Εντάξει κι εγώ έχω δείξει στη δικιά μου 5-6 πράγματα για να "σερφάρει" αλλά εσύ το προχώρησες σε επαγγελματικό επίπεδο! Καλή δύναμη! Και υπομονή οι μαμάδες,ε!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλέ ευχαριστώ! Θα σας κρατώ ενήμερους για το ποιος θα καταφέρει τελικά να "επιβιώσει" ως το τέλος των μαθημάτων ;-)

      Delete
  10. Όταν έκανα εγώ μαθήματα στην κολόνα του σπιτιού, διαπίστωσα ότι μονίμως κοίταζε τον τοίχο πάνω από το pc.
    Τι ψάχνεις καμάρι μου,τον ρώτησα.
    Το βελάκι!!!
    Αφού δεν είναι στην οθόνη το ψάχνω στον τοίχο!
    Τώρα δεν ξεκολάει απο το pc μου και εκτός που διαβάζει με μανία τα δικά μου mail, έχει τρελάνει το Capital.gr παρακολουθώντας χρηματιστήριο και διαβάζοντας οικονομικά νέα.
    Άσε που μου κάνει και υποδείξεις.
    Για τέτοιο θράσος μιλάμε!χα,χα,χα
    Φιλάκια.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αααα, μιλάμε για πολύ θράσος η κολόνα του σπιτιού! Δε φταίει κάποιος άλλο, μόνο εσύ που θέλησες να του δείξεις, και τώρα πώς να του πάρεις πίσω όλη αυτή την γνώση, οεο; :-Ρ
      Καλημέρα xristin...

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Νέο ξεκίνημα σε νέους τόπους

Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά

Κάνε Διάλεξη και θα δεις!